Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

H Aλέκα Παπαρήγα για τα διαχρονικά ζητήματα της βίας με αφορμή τα επεισόδια κατά την λήξη του αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού



Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Βουλή με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα



Εισαγωγική αναφορά για τα διαχρονικά ζητήματα της βίας με αφορμή τα επεισόδια 
κατά την λήξη του αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού

Είναι γνωστό ότι το γήπεδο αποτελεί ένα χώρο που μπορούν να υπάρξουν εξάρσεις αυθορμητισμού, αλλά και οργανωμένες ενέργειες, που ανεξάρτητα από το περιεχόμενο και την μορφή μπορεί να έχουν το στοιχείο της συλλογικότητας, της δημιουργικότητας, της αυτενέργειας. Η βία στα γήπεδα αποτελεί αντανάκλαση της βίας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που δέχεται καθημερινά ο εργαζόμενος, ο νέος της λαϊκής οικογένειας στους χώρους δουλειάς, στην εκπαίδευση κ.α. Την αγανάκτηση και την οργή για την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που ζει την εκφράζει στο γήπεδο.

Πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Αθήνας του ΝΑΡ


athina1.gifΣτα πλαίσια της πορείας προς το 3ο Συνέδριο, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Αθήνας του ΝΑΡ.Μετά την εισήγηση του απερχόμενου Γραφείου της Οργάνωσης Αθήνας ξεδιπλώθηκε μια πολύ γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση πάνω σε όλες τις πλευρές. Οι αντιπρόσωποι μετέφεραν τις πλούσιες εμπειρίεςαπό εργατικούς χώρους και αγώνες, από τις γειτονιές και τους χώρους της νεολαίας.

Εκατοντάδες οι νεκροί - Όργιο φημολογίας για την τύχη του Καντάφ.ι Σφαγή διαδηλωτών στη Λιβύη. Μαζικά συλλαλλητήρια και απάντηση με πυρ στο ψαχνό, από δυνάμεις καταστολής και μισθοφόρους


Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Λιβύη καθώς οι νεκροί φτάνουν τους 400 σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH). Οι κινητοποιήσεις έχουν πλέον εξαπλωθεί και στην Τρίπολη. Οι διαδηλωτές επιχειρούν να θέσουν κάτω από τον έλεγχό τους πόλεις της Λιβύης, όπως η Βεγγάζη και η Τρίπολη, ωστόσο οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Ο Μουαμάρ Καντάφι παραμένει σιωπηλός, ωστόσο, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του χθες το βράδυ, ο γιος του Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, προειδοποίησε για εμφύλιο πόλεμο και λουτρό αίματος.
Το Παρατηρητήριο για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτιμά ότι κατά τις τετραήμερες συγκρούσεις τουλάχιστον 233 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH) ωστόσο, ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 400.

Παραιτήθηκε ο υπ. Δικαιοσύνης της Λιβύης.Διαφώνησε με τις πρακτικές του καθεστώτος για καταστολή των διαδηλώσεων



Ο Λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης, Μουστάφα Μοχάμεντ Αμπούντ Αλ Τζελέιλ, παραιτήθηκε σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την υπέρμετρη χρήση βίας εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών», τονίζει στην ιστοσελίδα της η ιδιωτική εφημερίδα Κουρίνα.


Όπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό της άρθρο, η εφημερίδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό. Προς ώρας δεν υπάρχει άμεση επίσημη αντίδραση στην είδηση.


Όπως προσθέτει η ίδια εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην πόλη Ρας Λάνουφ, τοποθεσία ενός συμπλέγματος

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για το επικείμενο ταξίδι του κ.Παπανδρέου στην Ευρώπη και τη συνάντηση την Τρίτη με την κα Μέρκελ


Ο κ. Παπανδρέου, όπως το Δεκέμβρη του 2009, ερήμην του ελληνικού λαού, ενώ άλλα έλεγε δημοσίως είχε πάει στον κ. Στρος - Καν και ζήτησε από το ΔΝΤ να έρθει στη χώρα, έτσι και τώρα, ερήμην του ελληνικού λαού, ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνίες με την κα Μέρκελ κάτω από το τραπέζι. Συμφωνίες όμως που υποθηκεύουν το μέλλον των δύο επόμενων γενεών.

Δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει αυτό.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη Φλώρινα 20/2/2011



Για το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας, το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ευρώπη & το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από τη Φλώρινα όπου βρίσκεται για να μιλήσει σε εκδήλωση για το ρόλο των γυναικών στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα ακόλουθα:
Υπάρχουν δηλώσεις στον τύπο για το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας από τα μεγάλα κόμματα. Ένα σχόλιο.
«Ξέρετε τι θυμίζει αυτό; Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι. Γιατί χρωστάνε στον ελληνικό λαό και τώρα θέλουν να ολοκληρώσουν αυτά που του πήραν είτε με πώληση είτε με ενοικίαση 100 χρόνων της δημόσιας περιουσίας που η αξιοποίηση της ένα μόνο στόχο πρέπει να έχει: Την ικανοποίηση  των  λαϊκών αναγκών. Είμαστε ριζικά αντίθετοι και θα πολεμήσουμε αυτή την προσπάθεια».

Αποσπάσματα από την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, σε εκδήλωση του κόμματος στο δημαρχείο της Κηφισιάς

Για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας


Η υπόθεση της δημόσιας περιουσίας και της αξιοποίησής της είναι παλαιά υπόθεση. Τον Απρίλιο, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφέρθηκα στην ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, για να συνομολογήσει τότε η κυβέρνηση δια του υφυπουργού Οικονομικών ότι έχουμε δίκιο. Συμφώνησε τότε ο κ. Σαχινίδης ότι το 27,5% της δημόσιας περιουσίας δεν είναι καταγεγραμμένο και ότι ένα μεγάλο ποσοστο είναι λεηλατημένο και ένα άλλο αναξιοποίητο. 

21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ



Η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO, για την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και τη διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών καθώς θεωρείται ότι χιλιάδες γλώσσες θα εξαφανιστούν τα επόμενα εκατό χρόνια.
Τις τελευταίες δεκαετίες πολλές μητρικές γλώσσες έχουν υποσκελιστεί στην ανώτερη εκπαίδευση και την έρευνα, κυρίως από την αγγλική. Η πρακτική αυτή έχει καταστεί απαραίτητη για την επικοινωνία της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας και την συνεννόηση στον χώρο εργασίας. Ταυτόχρονα όλο και περισσότεροι γονείς βάζουν τα παιδιά τους σε σχολεία όπου δεν διδάσκονται στην μητρική τους γλώσσα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΗΠΑ.Αντιπαράθεση λόγω αμερικάνικου φορτίου όπλων



«Φανταστείτε σε ποια κατάσταση θα βρισκόταν η Αργεντινή αν αυτή είχε μεταφέρει το ίδιο πράγμα στις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ανιμπάλ Φερνάντες αναφερόμενος στην υπόθεση της μεταφοράς φορτίου με αμερικανικά όπλα που έφτασε στην Αργεντινή δίχως την έγκρισή της. «Θα καταλήγαμε στο Γκουαντάναμο, με πορτοκαλί στολή, σε μια κατάσταση, για την οποία θα ήταν καλύτερο να μην επεκταθούμε. Μιλάμε για θέμα εθνικής κυριαρχίας», σημείωσε ο Φερνάντες. Δηλώσεις που ανεβάζουν το θερμόμετρο της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.
Τα πάντα αφορούν την υπόθεση που εμπλέκεται αεροσκάφος «C-17 Globemaster III» της αμερικανικής στρατιωτικής αεροπορίας που έφτασε την Πέμπτη στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπουένος Αϊρες μεταφέροντας «ευαίσθητο υλικό» που προοριζόταν για άσκηση με τις δυνάμεις ασφαλείας της Αργεντινής, σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ταξική Πορεία - Μαζικά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη!


Μαζικά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη!
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ!
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!


Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Είναι πλέον ολοφάνερη η εφιαλτική κατάσταση στην οποία ζούνε οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλα τα λαϊκά στρώματα. Το πρόβλημα της επιβίωσης έχει μπει στην καθημερινή ζωή τους και οι συνθήκες διαβίωσής τους έχουν γίνει δυσβάσταχτες και γεμάτες βάσανα. Σήμερα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και άλλοι τόσοι μισοάνεργοι βιώνουν με τις οικογένειές τους την πείνα και την εξαθλίωση και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που μας επιβάλλουν οι φορείς της άγριας επίθεσης που ζούμε, όλοι αυτοί που λεηλατούν βάναυσα τον κόσμο της δουλειάς και τον πλούτο της χώρας: Το μεγάλο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο. Το ΔΝΤ, η ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτοί οι μεγάλοι δυνάστες των εργαζομένων και των λαών.

ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ: η προσπάθεια να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός απέτυχε!




Η συνδιοίκηση ΠΑΣΚΕ–Καραγιαννόπουλου στην ΕΘΕΛ, αναγκάστηκε να υποχωρήσει απέναντι στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων να περιφρουρήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, πηγαίνοντας τη Δευτέρα στα αμαξοστάσια όχι για να δουλέψουν αλλά για να εμποδίσουν και την παραμικρή κίνηση απεργοσπασίας.

Πρόκειται για μια καθαρή και σημαντική ήττα της εργοδοσίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως εκπροσωπείται από την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ.  

Κάφροι οπαδοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο Μαρούσι.



Έκρηξη μικρής ισχύος σημειώθηκε στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ στο Μαρούσι από γκαζάκια που πέταξαν άγνωστοι, με αποτέλεσμα να σημειωθούν υλικές ζημιές στην πόρτα της εισόδου.
Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός υπαλλήλων της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ή περαστικών από το σημείο.