Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ιράκ: Η εξέγερση του ηλεκτρικού ρεύματος


Εκρηκτική κατάσταση έχει προκαλέσει στο Ιράκ η συνεχόμενη έλλειψη βασικών υπηρεσιών και κυρίως οι πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και η ανεπάρκεια καθαρού νερού, σε συνθήκες που η υψηλή υγρασία σε συνδυασμό με τις θερινές θερμοκρασίες που φτάνουν στους 50 βαθμούς Κελσίου κάνουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων κόλαση, χωρίς ανεμιστήρες, κλιματισμό και ψυγεία. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις περισσότερες περιοχές δεν ξεπερνά τις 6 ώρες το 24ωρο, ενώ σε αρκετές περιοχές, ακόμη και σε τμήματα της Βασόρας, το πετρελαϊκό κέντρο του νότιου Ιράκ, διαρκεί μόλις μια ώρα. Με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να αναγκάζονται να δαπανούν τουλάχιστον 50 δολάρια το μήνα για τη λειτουργία γεννητριών.



Οργισμένα πλήθη διαδηλωτών άρχισαν να κατεβαίνουν στους δρόμους και οι διαδηλώσεις απλώνονται από μέρα σε μέρα σε διάφορες πόλεις της χώρας, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Προβοκάτσια καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

«Προβοκατόρικη ενέργεια σε βάρος του ταξικού κινήματος» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του του ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι μηχανισμοί επιχειρούν να καπηλευθούν τον τίτλο του συνδικαλιστικού βραχίονα του ΚΚΕ. Όπως σημειώνεται, καλούν τους εργαζόμενους «να βρεθούν στη Βουλή με άλλο πλαίσιο από αυτό του ΠΑΜΕ, με άλλους στόχους που εξυπηρετούν τα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου».

K.K.E-ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Αγρινίου

Προς τους υπουργούς Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας



Στην Αναπτυξιακή επιχείρηση Τριχωνίδα Α.Ε. όπου βασικός μέτοχος είναι ο Δήμος Αγρινίου και φορέας χρηματοδότησης ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας απασχολούνται 20 περίπου εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ. Οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ Αγρινίου, το οποίο απασχολεί 85 παιδιά καλύπτοντας ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, ζουν σε καθεστώς ομηρίας, μένουν απλήρωτοι για 12 μήνες συν δώρα, επιδόματα αδείας. Βρίσκονται εδώ και μέρες σε επίσχεση εργασίας.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ -Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση: Χαιρετισμός στο Δίκτυο Συνδικαλιστών Βάσης Βρετανίας

 
Η συντρόφισσα Μαριάνθη Κυπρίδου, συνδικαλίστρια στο υπουργείο πολιτισμού και τουρισμού, απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό στη Συνδιάσκεψη του Δικτύου Συνδικαλιστών Βάσης (National Shop Stewards Network - NSSN) στην Βρετανία, στα πλαίσια της βδομάδας πανευρωπαϊκής αντίστασης και αλληλεγγύης στο ελληνικό εργατικό κίνημα. Η συνδιάσκεψη έγινε το Σάββατο 26 Ιουνίου.

Αγαπητοί συνάδελφοι φίλοι και σύντροφοι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας και για την συμπαράστασή σας,
καθώς σαν εργατικό κίνημα στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε την πιο  σκληρή επίθεση ενάντια  στο βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματά μας, ενάντια σε ότι οι γονείς και παππούδες μας κατακτήσαν εδώ και δεκαετίες  μέσα από αγώνες.

Νερό: η κύρια αιτία συγκρούσεων τα επόμενα χρονια;

Πριν 15 χρόνια, ο Ismail Serageldin, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, είχε σοκάρει τον πολιτικό κόσμο προβλέποντας ότι τον 21ο αιώνα δεν θα ξεσπούν εμφύλιες συγκρούσεις για τη γη και το πετρέλαιο, αλλά για το νερό.
Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, ωστόσο η αυξημένη ζήτηση για υδάτινους πόρους έχει ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη υπάρχουν περίπου 250 ποταμοί που διασχίζουν δυο ή περισσότερες χώρες.

29 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ΣΕ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! Μέσα από απανωτές ρυθμίσεις και νομοσχέδια, με ραγδαίους ρυθμούς και συνοπτικές διαδικασίες, τα κυβερνητικά επιτελεία σαρώνουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, κατά πώς επιβάλλουν τα συμφέροντα του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να προτείνει το σάπιο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημά τους προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση που το ίδιο δημιούργησε και να εξασφαλίσει την κερδοφορία του: περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους, μεγαλύτερη εκμετάλλευσή τους. Και για να το πετύχει αυτό πρέπει, πριν απ’ όλα, να διαλύσει κάθε δυνατότητα αντίστασης των εργαζόμενων.