Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ προς το ΚΚ Λιβάνου για το θάνατο του Ασσάφ Αμπού Ραχάλ

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του προς τους συντρόφους του ΚΚ Λιβάνου και στους οικείους του συντρόφου Ασσάφ Αμπου Ραχάλ, μέλους του ΚΚ Λιβάνου και δημοσιογράφου - ανταποκριτή της λιβανέζικης εφημερίδας «Αλαχμπάρ», που έπεσε νεκρός την ώρα του καθήκοντος κατά την διάρκεια της κάλυψης της χθεσινής βάρβαρης ισραηλινής επίθεσης στο νότιο Λίβανο.



Lebanese Communist Party

الـحـزب الشـيـوعـي اللبـنـانـي 

Δηλώσεις του κοιν. εκπροσώπου Παν. Λαφαζάνη για το νέο κυβερνητικό πακέτο των 25 δις «προσφοράς» στις τράπεζες.

Κυβέρνηση των τραπεζών και της «τρόικα»


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το νέο κυβερνητικό πακέτο των 25 δις «προσφοράς» στις τράπεζες έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η κυβέρνηση την ώρα που λεηλατεί με τον πιο πρωτόγονο και πρωτοφανή τρόπο τα λαϊκά εισοδήματα, ακόμα και τις συντάξεις των 500-600 ευρώ, την ίδια ώρα ανακοινώνει νέο πακέτο «δώρο» στις τράπεζες, ύψους 25 δις ευρώ. Έτσι,  οι τράπεζες θα επωφεληθούν από το υστέρημα των πολιτών μ’ ένα συνολικό πακέτο δημοσίου χρήματος, που φτάνει στο απίστευτο ποσό των 78 δις! Κι «έχει ο θεός»!

Νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών 25 Δις ! Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ τα παίρνει από τον κοσμάκη και τα δίνει στους τραπεζίτες...

Νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Περιλαμβάνει επέκταση των εγγυήσεων προς τις τράπεζες κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Αποτελεί προυπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου από την τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
 

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, επισήμανε ότι πρόκειται για επέκταση των εγγυήσεων. Δηλαδή, το ποσό των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα προστεθεί στο προηγούμενο πακέτο των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται να δοθούν μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Συνολικά οι εγγυήσεις προς τις τράπεζες θα φτάσουν στα 55 δισεκατομμύρια ευρώ, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών
Στο πακέτο των μέτρων, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά το πρώτο εξάμηνο, περιλαμβάνεται ακόμη:
  1. Η λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Ο σκύλος του έφαγε το δάχτυλο και του έσωσε τη ζωή!!

Aν είχατε ένα πιστό σκύλο για πολλά χρόνια και ύστερα από μία βραδιά γεμάτη αλκοόλ γυρνάγατε σπίτι σας,  πέφτατε κυριολεκτικά ξερός για ύπνος και ξυπνάγατε μέσα σε μία λίμνη αίματος και χωρίς δάχτυλο στο πόδι σας επειδή σας το είχε φάει ο σκύλος σας πως θα νοιώθατε;


Σίγουρα όχι ευγνώμων όπως νοιώθει ο 48χρονος Τζέρυ Ντούθετ από το Μίσιγκαν. 
jerrydog.jpg
O Jerry Douthett με τον σκύλο του,  Kiko


Οι Αμερικάνοι λένε αυτό που γνωρίζουμε όλοι...JPMorgan: Αναδιάρθρωση χρέους ή νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα το 2012. Η Ελλάδα παραμένει ωρολογιακή βόμβα για την Ευρώπη παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της, λέει ο αμερικανικός οίκος

Καλές οι διαρθρωτικές αλλαγές, καλή η δημοσιονομική εξυγίανση, ακόμα καλύτερο το ύψους 110 δισ. ευρώ πακέτο στήριξης της Ελλάδας, όμως, το ελληνικό χρέος απέχει πολύ από το να καταστεί βιώσιμο και ως εκ τούτου αποτελεί εστία για μια νέα κρίση στην Ευρώπη, μετά το 2012 (όταν και λήγει η χρηματοδότηση από το εν λόγω πακέτο) και πιθανότατα το 2014.
Αυτό εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της J.P. Morgan Chase, θεωρώντας ότι με τη λήξη του Προγράμματος Σταθερότητας ή και νωρίτερα θα υπάρχουν μόνο δυο επιλογές για την Ελλάδα: ή να προχωρήσει σε μια συντονισμένη και οικειοθελή αναδιάρθρωση του χρέους της ή να λάβει και δεύτερο πακέτο στήριξης προκειμένου να αντιμετωπίσει το δανειακό της πρόβλημα.

Οι πραγματικοί κυβερνήτες της χώρας είναι οι ελεγκτές της τρόικας



“Το γεγονός ότι 30 ελεγκτές της τρόικας απαιτούν από την κυβέρνηση την πώληση σε ιδιώτες των μονάδων της ΔΕΗ -πέραν από τις προβλέψεις και αυτού του αντιδραστικού Μνημονίου- αποδεικνύει ότι λειτουργούν ως πραγματικοί κυβερνήτες της χώρας μας”, είπε σε συνέντευξή του (ρ/φ “Στο Κόκκινο 105,5”), ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, κάνοντας επιπλέον λόγο για “αποθράσυνση” της τρόικας, εξαιτίας της “ενδοτικότητας” του Γ. Παπανδρέου.



Πανσέληνος χωρίς Ακρόπολη

Πλήθος κόσμου βρέθηκε πέρυσι στην Ακρόπολη για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Με ρεκόρ ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων, µουσείων και µνηµείων σε όλη την Ελλάδα, αλλά µε λουκέτο σε Ακρόπολη, Σούνιο, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και Νέο Μουσείο Ακρόπολης θα υποδεχτούν φέτος οι ροµαντικοί την αυγουστιάτικη πανσέληνο στις 24 του µηνός. Ενενήντα χώροι – περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά (πέρυσι ήταν 81) – θα παραµείνουν ανοιχτοί για το κοινό µε ελεύθερη είσοδο από τις 19.00 έως τη 01.00 ενώ σε 36 εξ αυτών έχουν προγραµµατιστεί και µουσικές εκδηλώσεις. 

Στην τελική ευθεία η δίκη για τον φόνο του 15χρονου το 2008 στα Εξάρχεια-Η ώρα του εισαγγελέα στη δίκη Γρηγορόπουλου

Επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων ειδικών φρουρών για το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα ο εισαγγελέας του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Άμφισσας Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Ο κ. Λακαφώσης θα τοποθετηθεί σήμερα και για την κατηγορία που αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για τον Επανεινώνδα Κορκονέα και συνέργεια σε αυτήν για τον Βασίλη Σαραλιώτη.

65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ. Σήμερα η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση Στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στην πορεία στο Σύνταγμα καλεί η ΕΕΔΥΕ

«65 χρόνια μετά. Ποτέ πια Χιροσίμα. Οχι στα πυρηνικά και τους εξοπλισμούς. Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα. Επιστροφή όλων των στρατευμάτων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές»! Με το σύνθημα αυτό, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, με αφορμή τη μαύρη επέτειο των 65 χρόνων απ' το πυρηνικό ολοκαύτωμα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά, σε συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στην πορεία προς το Σύνταγμα που θα ακολουθήσει, σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστουστις 7.30 μ.μ.
Στο κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει την ανάγκη για δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, με αιτήματα όπως:

Λαϊκό μέτωπο η απάντηση στην επίθεση

Πλανάται πλάνην οικτράν όποιος πιστεύει ότι τα μέτρα, που έχουν ήδη ληφθεί στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης και με πρόσχημα την κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, δε θα συνοδευτούν από νέα, ακόμα πιο επαχθή για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Σε όσα ήδη εφαρμόζονται, τσακίζοντας το εργατικό λαϊκό εισόδημα, μέσω των άγριων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και δικαιώματα χρόνων με τις σαρωτικές ανατροπές στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά, αναμένεται να προστεθούν νέα.
Κατ' επιταγήν της πλουτοκρατίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με την ευρωένωση των μονοπωλίων, το ΔΝΤ και φυσικά τη βοήθεια της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., βαδίζει ακάθεκτη στην εφαρμογή και νέων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων, προαποφασισμένων στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη η άρχουσα τάξη για να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία σε συνθήκες κρίσης και να αντεπεξέλθει στον οξυμένο ανταγωνισμό.

ΠΑΜΕ : Απολύσεις από ΗΣΑΠ και εταιρία καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ

 Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΗΣΑΠ που με τραμπούκικο τρόπο επιτέθηκε στις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του χώρου, που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του για την περικοπή δικαιωμάτων των εργαζομένων του ΗΣΑΠ και για τις 70 απολύσεις καθαριστριών της εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ .
Η Διοίκηση του ΗΣΑΠ σε συνεργασία με την εργοδοσία της γνωστής και μη εξαιρετέας εταιρίας καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ γνωστής από το πρόσφατο παρελθόν (Κούνεβα) για την αντεργατική και επικίνδυνη συμπεριφορά της προχώρησαν σε απολύσεις καθαριστριών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ : Όχι νέοι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί στο Ν. Λίβανο

Όχι νέοι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί  στο Ν. Λίβανο
Το Γραφείο τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την υπόθεση της ειρήνης στο πολύπαθο νότιο Λίβανο, όπου οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές από τον πόλεμο του Ισραήλ το 2006.
Βαρύνεται ο Ισραηλινός στρατός για τις νέες εχθροπραξίες κοντά στο μεθοριακό χωριό Αντάισε του Ν. Λιβάνου, με πολλούς νεκρούς μεταξύ των οποίων ένας Λιβανέζος δημοσιογράφος.