Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ για την ψήφο εμπιστοσύνης και τον τζάμπα καβγά κυβέρνησης - ΝΔ



Η χθεσινή ψήφος εμπιστοσύνης δεν υποκαθιστά τη λαϊκή δυσπιστία  απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση. Η έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης των πολιτικών του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος,  αποτελεί μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοεί για πολύ ακόμα  η κυβέρνηση.
Ο τζάμπα καβγάς κυβέρνησης – ΝΔ για το παρελθόν δεν μπορεί να κρύψει την επί της ουσίας  συμφωνία τους για το παρόν. Άλλωστε, ο διαγκωνισμός ανάμεσά τους για το ποιος είναι πιο αρεστός στην τρόικα, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Σχόλιο του ΚΚΕ για το μεσοπρόθεσμο, το υπουργικό συμβούλιο & τις αντιδράσεις



Κανένας δεν πρέπει να παγιδευτεί από την προπαγάνδα, τους εκβιασμούς και τα πολιτικά παιχνίδια, γιατί το μεσοπρόθεσμο της λαϊκής εξαθλίωσης δεν παίρνει βελτίωση.
Με την εφαρμογή του συμφωνούν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ και τα κόμματα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη που θέλουν να ψηφιστεί εδώ και τώρα. Μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες και τις εκλογές πρέπει να είναι η λαϊκή απάντηση.

GAP: His master horror-scope…


thumb
Αναδημοσίευση από το www.topontiki.gr




Στις 16 Ιουνίου του 1952, 59 χρό­νια πριν, ούτως ειπείν, εν Μιννεσότι, χωρίς «γιατί» και χωρίς «δι­ότι», εγεννήθη ημίν πρωθυπουργός. Οι αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι την ώρα της μεγαλειώδους αυτής βιολογικής άφι­ξης… «ο ουρανός συννέφιασε, σκοτεί­νιασε η μέρα και στα καλά καθούμενα εσήκωσεν αέρα. Χοντρό χαλάζι έπεφτε, βροχή κι αστροπελέκια κι από ψητά γίναν ωμά στις σχάρες τα μπιφτέκια. Τα πέη πέσανε ελαφριά στα σλιπ τους και πεθάναν, τα αιδοία κορφοκόπηκαν κι άλλα παιδιά δε βγάλαν. Πήραν συνάχι οι γριές κι οι άνεργοι ψοφήσαν κι οι οδη­γοί σνιφάρησαν όλων των streets την πίσσαν… Οι δείκτες δείξανε μηδέν και οι μετρήσεις νούλες κι οι μετοχές ξεμείνανε πάνω στο ράφι ούλες... Πάνω στο μέγα χαλασμό, κάποιοι ραντίσαν μ’ αγιασμό, κι άλλοι πληρώσανε δασμό με πλήρη αποτροπιασμό…».
Προκειμένου να τιμηθεί η σημαδιακή επέτειος της γεννήσεως του Τζέφρυ με τον αναλογούντα σεβασμό, κόντρα στις γενικές, μίζερες συνθήκες και προοιωνί­σεις, το «Π» πλέρωσε χοντρά την αστρο­λόγο Σχάση Ήλιου, προκειμένου να εκ­πονήσει εμπεριστατωμένες προβλέ­ψεις, με βάση το πρωθυπουργικό ωρο­σκόπιο. Διαβάστε και διαπιστώστε πόσο λαμπρό προδιαγράφεται το μελό του…
ΌνομαGAP
ΗμΓέννησης16 Ιουνίου 1952

Κ.Κ.Ε : ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά.


Προς Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών

Στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά, 7 μήνες μετά την παράδοσή του στους νέους ιδιοκτήτες της ADM και της συνεργαζόμενής της privimvest η κατάσταση είναι επικίνδυνη και για το Ναυπηγείο και για τους εργαζόμενους.
Η καταγγελία της σύμβασης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» των 2 νέων υποβρυχίων τύπου 214 από την Γερμανική HDW δημιουργεί μεγαλύτερο κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους 1180 εργαζόμενους. Με τη συγκεκριμένη σύμβαση, χωρίς να έχει αρχίσει ακόμη η υλοποίησή της, η εργοδοσία εισπράττει από το Ελληνικό δημόσιο ποσά (50 εκ. ευρώ το Φεβρουάριο τα έχει ήδη πάρει, άλλα 50 το Μάιο και 200 εκ. ευρώ το Σεπτέμβρη του 2011) με βάση το ν. 3885 του 2010.

Διαγραφή χρέους προτείνει ο Λαφοντέν


Υπέρ της διαγραφής χρέους για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ελλάδας, τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του γερμανικού κόμματος "Η Αριστερά" και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Όσκαρ Λαφοντέν, μιλώντας σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

«Η διαγραφή χρέους θα πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συντεταγμένα», είπε ο κ. Λαφοντέν, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να εκτιμήσει κανείς τους κινδύνους μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια».

ΣΥΡΙΑ-Συγκρούσεις στις ογκώδεις διαδηλώσεις υπέρ του Ασαντ


Τεράστια διαδήλωση υπέρ του Προέδρου Άσαντ στην Latakia.
Σε συγκρούσεις, και μάλιστα με νεκρούς, ανάμεσα σε φιλο-καθεστωτικούς και αντι-καθεστωτικούς διαδηλωτές κατέληξαν οι μεγάλες συγκεντρώσεις υπέρ του προέδρου Ασαντ που πραγματοποιήθηκαν χτες, μία μέρα μετά το τρίτο, κατά σειρά, διάγγελμά του με το οποίο δεσμεύτηκε, εκ νέου, για «μεταρρυθμίσεις» και επέρριψε την ευθύνη της βίας σε «ομάδες σαμποτέρ που υλοποιούν αποσταθεροποιητικά σχέδια ξένων δυνάμεων». Ογκώδεις διαδηλώσεις με κύριο σύνθημα «Ναι στην εθνική ενότητα» πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις, μεταξύ αυτών και σε πόλεις όπου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, όπως η Ντεράα.

Μετά από κάποια ώρα, και χωρίς να έχουν απολύτως αποσαφηνιστεί οι συνθήκες, άρχισαν οι συγκρούσεις. Ο στρατός επενέβη, με αποτέλεσμα μέχρι το βράδυ να έχουν καταγραφεί επτά νεκροί στις πόλεις Χομς, Χάμα και Ντάιρ αλ Τζουρ.

Αλέξης Τσίπρας: Κατασχετήριο το Μεσοπρόθεσμο.


Με κατασχετήριο και έκθεση δικαστικού επιμελητή παρομοίασε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή.

Όπως τόνισε, δεν είναι νομοσχέδιο αλλά πρόγραμμα λεηλασίας πριν τη χρεοκοπία που θα έρθει με ελεγχόμενο τρόπο. Παρότρυνε μάλιστα τους βουλευτές να το διαβάσουν προσεκτικότερα, εάν απλώς το θεωρούν αναγκαίο κακό και προτίθεται να το ψηφίσουν.

Σχετικά με την 5η δόση, τόνισε ότι μια βδομάδα νωρίτερα εμφανιζόταν ως δεδομένη. Όσον αφορά στο Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε πως με η χωρίς τα μέτρα εμφανίζει την ίδια μεταβολή στο ΑΕΠ.

Η πρώτη ενέργεια της νέας κυβέρνησης.Δακρυγόνα στους αγανακτισμένους στις 2 το πρωί !


Η νέα κυβέρνηση του καθεστώτος Παπανδρέου ήθελε μόνο 2 ώρες για να δείξει το πρόσωπο της.Τα ΜΑΤ έπνιξαν στα δακρυγόνα τους εκατοντάδες αγανακτισμένους πολίτες που ήταν έξω από το κοινοβούλιο. Δύο παρά το πρωί και το καθεστώς επανέφερε την τάξη.Οι πρώτες πληροφορίες ήταν πως κάποιοι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις και αυτές βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν χημικά.

Τετάρτη 22 Ιουνίου: Ομιλία στην Πάτρα με Σ. Σακοράφα και Γ. Κατρούγκαλο.



Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ σας καλεί  την Τετάρτη 22 Ιουνίου, 19.30 στον  ΕΣΠΕΡΟ (πλ. Γεωργίου)
 στην εκδήλωση:
ΚΡΙΣΗ: ΧΡΕΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,
ΔΙΕΞΟΔΟΣ;
με ομιλητές τους: ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ και ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ