Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δεκάδες χιλιάδες λαού διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα.Τάδε έφη Matrix1917.


Τελικά εκφράστηκε η αγανάκτηση του κόσμου.Το κάλεσμα από το διαδίκτυο γέμισε την πλατεία Συντάγματος.Χιλιάδες πολίτες, χωρίς κομματικές σημαίες έδωσαν βροντερό παρόν.Πολύς o κόσμος και σε αρκετές πόλεις της χώρας.Ακούστηκαν αντικυβερνητικά συνθήματα, συνθήματα κατά της βουλής καθώς και ο εθνικός ύμνος.

Aνακοίνωση ΣΥΝ για τις σημερινές δηλώσεις της κας Δαμανάκη



Οι σημερινές  δηλώσεις της κας Δαμανάκη, που αναπαράγουν τη χτεσινή θέση του προέδρου του ΣΕΒ, εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, με σκοπό τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας του λαού και εγκλωβισμού του σε ψεύτικα διλήμματα. Θέλουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιλαϊκή της πολιτική  και να διευκολύνουν τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και της κοινωνίας.

Κρίμα, Μαρία-Του Αντώνη Δελλατόλα


Του Αντώνη Δελλατόλα -TOPONTIKI.GR

«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας είναι το ευρώ…».
Τάδε έφη Μαρία Δαμανάκη σε ένα ξέσπασμα αγωνίας για την τύχη της χώρας, όπως η ίδια τη βιώνει στις Βρυξέλλες από την καλοπληρωμένη θέση – προστατευμένη από κάθε είδους λόμπι, πολιτικό και οικονομικό – του επιτρόπου της Ε.Ε.
Και η διάλυση του κοινωνικού κράτους;
Τα ρημαγμένα νοικοκυριά;
Οι συνταξιούχοι που πληρώνουν ακριβά το μνημόνιο;
Οι εκατοντάδες επιχειρηματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους εξαιτίας της ύφεσης;
Οι συνεπείς φορολογούμενοι που πέφτουν θύματα του... αλχημιστή Παπακωνσταντίνου;
Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι;

ΚΚΕ: Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επιδρομή, που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού!


ΚΚΕ: Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επιδρομή, που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού! Τώρα είναι ώρα ευθύνης, ώρα συμμετοχής στην ταξική - λαϊκή πάλη και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Για να σωθεί ο λαός, όχι η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός.
  • Ολοι στη μάχη. Τώρα να οργανώσουμε την πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις συνοικίες. Να εμποδίσουμε την άγρια περικοπή μισθών, επιδομάτων ανεργίας, συντάξεων. Τη νέα αύξηση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κρέας) στο 23%, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο φυσικό αέριο. Το κλείσιμο νοσοκομείων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων. Για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας.

Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των Ελλήνων «Ιndignados».

ENET.GR


Ακολουθώντας το παράδειγμα των Ισπανών «Ιndignados», χιλιάδες πολίτες πραγματοποιούν αυτή την ώρα ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις κεντρικές πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων.
Στην πλατεία Συντάγματος εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 8.000 πολίτες, ενώ η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών και των αποκρατικοποιήσεων ("Πουλάτε, πουλάτε. Ξύλο που θα φάτε"), ενώ έχουν υψώσει δύο πανό, ένα στα ισπανικά κι ένα στα ελληνικά. Ορισμένοι κρατούν πλακάτ που αναγράφουν: "Ξυπνήσαμε".
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, την Πάτρα αλλά και άλλες πόλεις.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συζήτηση περί δημοψηφίσματος.




Θέσαμε ευθέως ζήτημα απομάκρυνσης της κυβέρνησης και συνολικής δημοκρατικής νομιμοποίησής της.
Η πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ, σε μια εμφανή προσπάθεια συγκάλυψης της κυβερνητικής αποτυχίας και της επιχειρούμενης  λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, δεν θέτει ζήτημα έγκρισης ή μη του μνημονίου ή του νέου ευρωπαϊκού μνημονίου, αλλά αναφέρεται σε ανύπαρκτα και πλαστά διλήμματα περί παραμονής στο ευρώ.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο ΣΕΒ αποτελεί σήμερα τον πιο πιστό σύμμαχο της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις ομιλίες του Γ. Παπανδρέου και του Αντ. Σαμαρά στον ΣΕΒ.



Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσαν εξετάσεις στον ΣΕΒ για το ποιος μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους και να ηγηθεί της πιο ισχυρής συναίνεσης για την ισοπέδωση του λαού.
Η πολιτική που υπηρετεί την ακόρεστη πείνα των μεγαλοεπιχειρηματιών για κέρδη, έφερε την κρίση και φέρνει πείνα και απόγνωση σε ανέργους, μισθωτούς και συνταξιούχους. Αυτή υπηρετούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οι άλλοι μηχανισμοί του συστήματος.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» (Νόνη Καραγιάννη- Τάσος Παππάς)



  • H μόνη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία ο πρωθυπουργός είναι να φύγει, να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.
  • Ο υπουργός Οικονομικών είναι αναξιόπιστος να θέτει διλήμματα στον ελληνικό λαό.
  • Το δίλημμα ή διάσωση της χώρας ή χρεοκοπία είναι εκβιαστικό γιατί αυτό που ζητάνε είναι μισοτιμής, σε τιμή ευκαιρίας, έναντι πινακίου φακής να πάρουν το δημόσιο πλούτο της χώρας.
  • Το ερώτημα είναι αν θέλουμε το μνημόνιο και αυτή την πολιτική.  Είναι αν θέλουμε το μέλλον της Ευρώπης να είναι ένα μέλλον μιας χειμαζόμενης κοινωνίας ή μιας κοινωνίας όρθιας.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ : “Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΦΘΑΝΕΙ” Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Λάρισας.


«Το Μέτωπο χαιρετίζει από την καρδιά του τις πρωτοβουλίες της νεολαίας για τις πλατείες, ξεκινώντας από τις σημερινές.


Το Διαδίκτυο παίζει μεγάλο ρόλο, γιατί καταργεί τα σύνορα, μέσα στην κοινωνία. Μια ιδέα στα Χανιά γίνεται την ίδια στιγμή γνωστή στη Κομοτηνή. Δεν είναι όμως, μόνο το Διαδίκτυο. Η ιδέα για την πλατεία Συντάγματος συζητιέται και προωθείται μέσα σε ομάδες ανέργων στις γειτονιές, στα κινήματα  πόλης του «δεν πληρώνω»,  παντού.

Το σημαντικό είναι ότι οι πρωτοβουλίες αυτές δεν εγγράφονται σε κανένα κομματικό σχέδιο του πολιτικού συστήματος. Είναι πηγαίες. Είναι ελεύθερες. Μπορούν να καταστρώσουν το δικό τους δημοκρατικό σχέδιο. Και για αυτό έχουν τεράστια δύναμη.

Όλα τα σχέδια της Ευρ. Ένωσης στηρίζονταν σε μια σταθερά. Δεν υπάρχει παρέμβαση του λαού.

Σχόλιο του K.K.E για τους εκβιασμούς κυβέρνησης - ΣΕΒ.



Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει σε κανένα εκβιασμό κυβέρνησης - ΣΕΒ και ΕΕ γιατί αυτό θα τους αποθρασύνει περισσότερο.
Είτε καταφύγουν σε δημοψήφισμα είτε σε εκλογές, για να θέσουν τρομοκρατικά διλήμματα, ο λαός πρέπει αντί να τους φοβηθεί να τους φοβίσει απαντώντας: Καμία θυσία για την κρίση και τα κέρδη της πλουτοκρατίας, οργάνωση, αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

Νεολαία Συνασπισμού : Αλληλεγγύη στoυς νέους της Ισπανίας



 Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους νέους και τις νέες της Ισπανίας που αγνοώντας τις κυβερνητικές απαγορεύσεις διαδηλώνουν κατά δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους όλης της χώρας αγωνιζόμενοι για μια αξιοπρεπή ζωή.  Η ισπανική νεολαία αντιμετωπίζοντας την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη δείχνει το δρόμο για τους Έλληνες εργαζομένους /-ες και ανέργους οι οποίοι το επόμενο διάστημα θα έρθουν αντιμέτωποι με τη νέα επίθεση της κυβέρνησης σε μισθούς και συντάξεις.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ωρα να μιλήσει και να δράσει οργανωμένα ο λαός.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, για τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή
Για τη νέα επιδρομή κατά του λαού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει:
                                                                                                                                                                   «

Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επιδρομή που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα τρομοκρατικά διλήμματα κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού! Τώρα είναι ώρα ευθύνης, ώρα συμμετοχής στην ταξική - λαϊκή πάλη και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Για να σωθεί ο λαός, όχι η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός.
Ολοι στη μάχη. Τώρα, να οργανώσουμε την πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις συνοικίες.

Καθιστική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του ΟΛΠ, πραγματοποιούν περίπου 50 άτομα.

NEWSBEAST.GR

Για ξεπούλημα των οργανισμών κάνουν λόγο οι υπάλληλοι

 

Καθιστική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του ΟΛΠ, πραγματοποιούν περίπου 50 άτομα, εργαζόμενοι του Οργανισμού, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ.

Kυπριακές εκλογές: Ιστορική άνοδος της αποχής, επικίνδυνη άνοδος της ακροδεξιάς!

Συνέντευξη με την Αθηνά Καρυάτη, Λευκωσία, Κύπρος

Αθηνά, ποιο είναι το βασικό αποτέλεσμα, το κεντρικό μήνυμα των εκλογών;

Αρχικά θα σημείωνα την μεγάλη, σε σύγκριση με το παρελθόν, άρνηση την οποία έδειξε η κοινωνία ως προς την εκλογική διαδικασία. Η αποχή για πρώτη φορά έφτασε το 21%, διπλασιάστηκε δηλαδή από τις προηγούμενες εκλογές το 2006 που ήταν 11%. Βέβαια η τάση αυτή φαινόταν και από τις ευρωεκλογές το 2009 που η αποχή ήταν 40%, όμως οι βουλευτικές εκλογές έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.

Αν υπολογίσουμε δε και το ότι μόνο το 1/3 των νέων που είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν φέτος εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους τότε αποκαλύπτεται το μέγεθος του ζητήματος αυτού. Στους νέους η αποχή έφτασε το 50%.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία στις 2 Ιουνίου ! Θέλουν να απεργήσουν στις ...21 Ιουνίου !!



Από την ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ την επόμενη μέρα από την εξαγγελία των μέτρων απαίτησαν από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν άμεσα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2 Ιούνη. ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ απέρριψαν την πρόταση και «συζήτησαν τη δυνατότητα» για 24ωρη απεργία (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στις 21 Ιούνη...ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων(!!!), ενώ η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) στήριξε τις προτάσεις των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και καταψήφισε την πρόταση για απεργία στις 2 Ιούνη.
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο, υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, κάνουν πλάτες για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική.
Δεν πάει άλλο με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες! Είναι μέρος του προβλήματος, είναι επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα! Μόνη επιλογή η εγκατάλειψη τους!