Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!- NO PASARAN!»

Σήμερα στις 10.30 πμ 100 περίπου ακτιβιστές του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκαν στην κορυφή του Λυκαβηττού και ανάρτησαν ένα τεράστιο πανό με το σύνθημα: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!-NO PASARAN!», δίνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης στους εργαζόμενους της χώρας μας που απεργούν αύριο και στους εργαζόμενους της Ευρώπης που πλήττονται από σκληρές πολιτικές λιτότητας.

H ΤΡΟΙΚΑ κυβερνά την Ελλάδαμε κατοχικό πρωθυπουργό τον George Papandreou και πιόνια τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , τη Ντόρα και τον Κιλτίδη.”Όχι” από την Σ. Σακοράφα, “Παρών” από Γ. Δημαρά και Β. Οικονόμου

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Με 159 «ναι», τα 157 των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και δύο από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Κιλτίδη, πέρασε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από τη Βουλή. Το νομοσχέδιο καταψήφισε η ανεξάρτητη βουλευτής, Σοφία Σακοράφα, ενώ “παρόντες" δήλωσαν οι επίσης ανεξάρτητοι Γιάννης Δημαράς και Β. Οικονόμου. Για την Πέμπτη ημέρα της πανελλαδικής απεργίας προγραμματίζεται η ψήφιση του νομοσχεδίου κατ' άρθρο.



ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Διήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πορτογαλικού ΚΚ στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα η αντιπροσωπεία του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, προσκεκλημένη του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Τζερόνιμο Ντε Σόουζα, ΓΓ της ΚΕ. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Ζορζ Κορδέιρο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και η Μανουέλα Μπερναρντίνο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.
Την Τετάρτη 7 Ιουλίου η αντιπροσωπεία του ΠΚΚ συναντήθηκε με την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ - Ε. Βαγενάς και Κ. Παπαδάκης, καθώς και ο Ν. Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στη συνάντηση έγινε αλληλοενημέρωση για τη δράση των δύο κομμάτων σε Ελλάδα και Πορτογαλία, σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού.

Έριξε το ακόντιο της στο μνημόνιο η Σοφία Σακοράφα-“Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο” είπε στην ομιλία της η ανεξάρτητη βουλευτής Σακοράφα: Ανήθικες, ανέντιμες και εγκληματικές οι ρυθμίσεις του ασφαλιστικού

Βαριές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης χρησιμοποίησε στην ομιλία της στη Βουλή η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα ενώ γνωστοποίησε και επίσημα την απόφασή της να καταψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Χαρακτήρισε πολιτικά ανέντιμο από την μια η κυβέρνηση να κόβει μισθούς και συντάξεις και από την άλλη να νομιμοποιεί στα νοσοκομεία παρανομίες δισεκατομμυρίων με το επιχείρημα ότι θα είναι η τελευταία φορά. Σε επίπεδο φιλοσοφίας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο θατσερικό καθώς “μετατρέπει το ασφαλιστικό σύστημα από δημόσιο κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο σε κεφαλαιοποιητικό ενώ “εισάγει την ιδιωτική ασφάλιση και ελαχιστοποιεί τη συμμετοχή του κράτους”.

Ιταλία: Εξετάσεις στο... σκοτάδι σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά Μπερλουσκόνι

Οι καθηγητές των σχολών ανθρωπιστικών σπουδών του πανεπιστημίου της Ρώμης Λα Σαπιέντσα αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια πρωτότυπη μορφή διαμαρτυρίας κατά των περικοπών που αποφάσισε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Έτσι, από τις 12 Ιουλίου, για τέσσερις ημέρες, οι καθηγητές θα εξετάζουν τους φοιτητές σε νυχτερινά ωράρια, από τη δύση του ηλίου μέχρι λίγο πριν χαράξει. "Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το σκότος των εξετάσεων είναι και εκείνο που καλύπτει την ιταλική ανώτατη εκπαίδευση", δηλώνει η καθηγήτρια Λάουρα Φαράντα. Οι εξετάσεις θα οργανωθούν στους δρόμους της πανεπιστημιούπολης και μέσα στις αίθουσες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με μόνο φωτισμό κάποια λιγοστά κεριά.

Μια φωνή χιλιάδες στόματα-Από την συναυλία του ΠΑΜΕ χτες

Μια φωνή χιλιάδες στόματα
Σε εποχές δύσκολες, πάντα η τέχνη ήταν το καταφύγιο των κατατρεγμένων, το χέρι συμπαράστασης σε όλους τους αγώνες. Οι ποιητές παρόντες πάντα αιώνες τώρα δίνουν πνοή, ζωή και μήνυμα αντίστασης. «Οι αδύνατοι δεν αγωνίζονται. Οι δυνατότεροι αγωνίζονται ίσως μια ώρα παραπάνω. Αυτοί που δυνατότεροι ακόμα είναι αγωνίζονται χρόνια πολλά, αλλά οι δυνατότεροι από όλους αγωνίζονται όλη τους τη ζωή».Το ποίημα αυτό του Μπρεχτ, διάβασε χτες στη μεγάλη συναυλία η ηθοποιός Καίτη Ιμπροχώρη.

M-Λ ΚΚΕ : Όλοι στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 8 Iούλη για να μην περάσει η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης


Τη γενικευμένη αποδοκιμασία του ελληνικού λαού συναντά το κυβερνητικό τερατούργημα κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης και η αχαλίνωτη επιχείρηση βίαιων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣOK. Η κυβέρνηση για να επιβάλλει τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα, κάνει ό,τι μπορεί για να κατακερματίσει τις λαϊκές αντιστάσεις, να κερδίσει χρόνο και να αποσυντονίσει τη λαϊκή πίεση. Καταφεύγει για το σκοπό αυτό σε κάθε πρόσφορο γι' αυτήν μέσο, από τη θρασύτατη δημαγωγία ως την ασύστολα κλιμακούμενη αντεργατική τρομοκρατία. Ενώ η κοινωνική ασφάλιση διαλύεται και τα εργασιακά δικαιώματα σαρώνονται, η οικονομία της χώρας βουλιάζει όλο και βαθύτερα στην ύφεση και κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται όλο και πιο αφόρητη για τον εργαζόμενο λαό.
Oι αυξημένοι πλέον από 1ης Ιουλίου συντελεστές του ΦΠΑ, εντείνοντας τη φοροεπιδρομή, αδειάζουν γρηγορότερα τις τσέπες των εργαζομένων, τινάζοντας τον πληθωρισμό, τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών στα ύψη, στενεύοντας προσχεδιασμένα στην αγορά, τη λαϊκή κατανάλωση. Χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις κλείνουν ή απειλούνται ήδη άμεσα με λουκέτο, ενώ το νομοσχέδιο για την υποτιθέμενη ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων στις τράπεζες, αποδεικνύεται, ύστερα από κοιλοπόνημα 9 μηνών, ότι τίποτε στην ουσία δεν αλλάζει για δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες που το ανέμεναν σαν σανίδα σωτηρίας, καθώς αφορά τελικά έναν ελάχιστο συγκριτικά αριθμό νοικοκυριών και αυτούς υπό πολλές αμφίβολες και δυσεκπλήρωτες προϋποθέσεις.

Νέο Αριστερό Ρεύμα : Όλοι στην Απεργία Πέμπτη 8 Ιούλη

apergia_5_5_panorama.gif
Την Πέμπτη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει το ασφαλιστικό έκτρωμα. Την Πέμπτη είναι μέρα πανεργατικής Απεργίας. 
Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί με ανακοίνωσή της "σε συναγερμό για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Ιούλη και για την συνέχεια. Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα, να δώσουν τον τόνο του ξεσηκωμού, οργανώνοντας εξορμήσεις και περιοδείες σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς. Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μετά τις 8/7 στηρίζοντας ταυτόχρονα κάθε κλαδικό αγώνα που ξεσπάει (Μετρό, Συμβασιούχοι ΕΡΤ, Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, νοσοκομεία κλπ)." Στην Αθήνα η προσυγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι στις 10.00 πμ στα Προπύλαια.
Ανοιχτή συνέλευση πραγματοποίησε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Δευτέρα 5 Ιούλη. Στο κάλεσμά του για την Απεργία της Πέμπτης 8 Ιούλη αναφέρει "Αντιπαλεύουμε τις επιλογές Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ, και απειθαρχούμε στις αντεργατικές πολιτικές τους. Η δυναμική του κινήματος θα ξεπεράσει, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, κάθε κωλυσιεργία και στάση αναμονής της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

60 χρόνια από το βάρβαρο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Κορέας

Η Λ.Δ. Κορέας θυμάται - και προειδοποιεί
Oι εντολές των Αμερικάνων ήταν σαφέστατες.Σφάξτε και κρεμάστε τους κομμουνιστές Κορεάτες και τις οικογένειες τους.(Φωτογραφία από το US Crimes
Sinchon-Ri Museum στην Βόρεια Κορέα)


H ένταση στην Kορεατική χερσόνησο παραμένει σε κρίσιμα επίπεδα, παρά το γεγονός ότι ξεμπροστιάστηκαν και οι αμερικανικές προκλήσεις, που απέδιδαν τη βύθιση του νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου σε τορπίλη της ΛΔK, με στόχο την άσκηση ακόμα πιο ασφυκτικών μέτρων διεθνούς απομόνωσης της ΛΔK. 
Aφού δεν βρήκαν την υποστήριξη ούτε καν του Σ.A. του OHE για τα προβοκατόρικα σενάρια πολέμου, εναλλάσσουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις αμερικανικών μονάδων με το στρατό της N. Kορέας, με πομπώδεις προπαγανδιστικούς γιορτασμούς των 60 χρόνων από τις 25 Iούνη του 1950, ημέρα της εισβολής των HΠA και των συμμάχων τους (ανάμεσα στους οποίους και τμήματα του ελληνικού στρατού) στην Κορέα.
Όμως η 25η Iούνη, μέρα του αγώνα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, τιμήθηκε και στη Λ.Δ. Kορέας. Λαϊκές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, με τη δραστήρια συμμετοχή των συνδικάτων των εργαζομένων και των σπουδαστών όλων των κλάδων και των βαθμίδων. Oι εργάτες μετάλλου, του άνθρακα, στους τομείς ενέργειας, της υφαντουργίας, μαζί με τους αγρότες και τους σπουδαστές διαδήλωσαν την θέλησή τους να αποτελέσουν και πάλι την αμυντική ασπίδα της χώρας, όπως το έκαναν οι πατέρες και μητέρες τους και πριν 6 δεκαετίες, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία της χώρας και το πολιτικό της σύστημα από κάθε ιμπεριαλιστική επιβουλή. 
H κεντρική συγκέντρωση για την αντιιμπεριαλιστική επέτειο της 25ης Iούνη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Kιμ Iλ Σουγκ της Πιονγιανγκ, με τη συμμετοχή πάνω από 120.000 εργαζομένων.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το ασφαλιστικό & την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τους διορισμούς

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τους διορισμούς που έχουν κάνει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε:
«Αν δεν είχαν αυτές τις διαφορές τα δύο κόμματα, τότε τι διαφορές θα είχαν; Αυτή είναι η απάντησή μας».
Σε ερώτηση για το Ασφαλιστικό και τις αντιδράσεις ενόψει της ψήφισής του, απάντησε:
«Το θέμα ξεκινάει από το εξής: Είσαι υπέρ ή κατά του μνημονίου; Που είναι ένα μνημόνιο σωτηρίας των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των πιστωτών, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ελληνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο.