Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις προτεραιότητες της Ιρλανδικής προεδρίας της ΕΕ.


Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, σχετικά με την συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις προτεραιότητες της Ιρλανδικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και την παρουσίασή τους από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, έκανε την ακόλουθη δήλωση :



«Η Ιρλανδική προεδρία εγκαινιάζει την έναρξη της λεγόμενης "τριάδας των προεδριών" - Ιρλανδία, Λιθουανία Ελλάδα - του Συμβουλίου της ΕΕ για το επόμενο 18μηνο, που κλείνει με την Ελληνική προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2014, συμμετέχει ενεργά στην επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι ενισχύοντας την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα της ΕΕ ενάντια στους λαούς.

Σχόλιο του K.K.E για την αποστολή τριών Ελλήνων αξιωματικών στο Μάλι.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αποστολή τριών Ελλήνων αξιωματικών στο Μάλι



Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την αποστολή τριών Ελλήνων αξιωματικών στο Μάλι, τη στιγμή που με προεξάρχουσα τη Γαλλία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση για τον φυσικό - ορυκτό πλούτο και τα αποθέματα ουρανίου της χώρας.

Του Νίκου Μπογιόπουλου : Προβοκάτορες δεν υπάρχουν (UFO, όμως, υπάρχουν)...


«Στην επίσημη Αριστερά η εμμονή με τους προβοκάτορες συνεχίζεται από τη μεταπολίτευση. Και κατ' εξακολούθηση διαψεύδεται από τα πράγματα»...


Η παραπάνω φράση συνιστά την πεμπτουσία βαρυσήμαντου άρθρου του Παντελή Καψή, αρθρογράφου στο «Εθνος» και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης του τραπεζίτη κ. Παπαδήμου.
*
Τύφλα να 'χει, λοιπόν, ο Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος τέσσερις μόλις μέρες μετά την 11η του Σεπτέμβρη δήλωνε:

Αφιέρωμα στη Ρώσικη κινηματογραφική πρωτοπορία με 4 από τις σημαντικότερες ταινίες των πρώτων χρόνων τις Σοβιετικής Επανάστασης.


 Αφιέρωμα  στη Ρώσικη κινηματογραφική πρωτοπορία


Η Μάνα του Πουντόβκιν, Το Θωρηκτό Ποτέμκιν του Αϊζενστάιν,
Ο Άνθρωπος με την Κινηματογραφική Μηχανή του Βερτόφ
και η Νέα Βαβυλώνα των Κόζιντζεφ και Τράουμπεργκ, 
θα προβάλλονται στον κινηματογράφο TITANIA CINEMAX
από 17/01 έως 23/01 και οι τέσσερις καθημερινά, 
με ένα ενιαίο εισιτήριο των 5 ή των 3 ευρώ (για τους ανέργους).
 
To ημερήσιο πρόγραμμα είναι:

Δήλωση Γ.Γ. Κ.Ε ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού για τις θέσεις των κ.κ. Αναστασιάδη και Λιλλήκα για ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και στο ΝΑΤΟ.


 Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Λιλλήκας τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα υπέρ της ένταξης της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Ο δε κ. Αναστασιάδης προεκτείνει τη θέση του υποστηρίζοντας πως με «αδογμάτιστο» τρόπο θα πρέπει να συζητήσουμε και την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Αναστασιάδης, λέει για πρώτη φορά την αλήθεια, συνδέοντας την ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη με την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Λόλα, πάρε ένα στικάκι...Γράφει στον Ριζοσπάστη ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Λόλα, πάρε ένα στικάκι...

Δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική υπόθεση σε αυτήν τη χώρα, από την οποία να αναδύεται ο παρακμιακός και διεφθαρμένος χαρακτήρας του αστικού καθεστώτος, που να μην επιχειρήθηκε από τους πολιτικούς ταγούς του συστήματος και από τα επικοινωνιακά τους «μπουλντόγκ», να μετατραπεί σε αφήγημα γελοιότητας.
Δεν υπάρχει απόστημα πολιτικής βρωμιάς που μόλις έσκασε να μη σπεύσουν να το αναθέσουν στην κρεατομηχανή της σικέ πολιτικής κοκορομαχίας και της τάχα μου «έγκριτης» πληροφόρησης, ώστε να λειτουργήσει ως «κολόνια κάθαρσης» αυτής της ίδιας της κρεατομηχανής.

Νέα Σμύρνη: Η δημοτική αρχή δίνει το όνομα του φασίστα Κώστα Κοτζιά σε αγώνες δρόμου!


Ανακοίνωση - καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης


Να αλλάξει η ονομασία στους αγώνες δρόμου του δήμου Νέας Σμύρνης που φέρουν το όνομα του φασίστα Κώστα Κοτζιά, ζητά με παρέμβασή της η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Την Κυριακή 20/01/2013, ο Δήμος Νέας Σμύρνης και ο ΟΝΑ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ διοργανώνει αγώνες δρόμου με την ονομασία "Κώστας Κοτζιάς".