Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πύργου για τις πλημμύρες στον Πύργο.


O ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ


Μια ισχυρή βροχόπτωση διάρκειας μερικών ωρών είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε λίμνη η μισή πόλη του Πύργου, να πλημμυρίσουν εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα, υπόγεια και καλλιέργειες και να τεθεί εκτός λειτουργίας το νέο(!) νοσοκομείο.. Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε η ανεπάρκεια των υποδομών, ιδιαίτερα των δικτύων αποστράγγισης και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.

Ο Κάστρο παρουσίασε τα απομνημονεύματά του.


Ο Φιντέλ Κάστρο παρουσίασε τους δύο τόμους των απομνημονευμάτων του, που ξετυλίγονται μέσω συζητήσεων με την δημοσιογράφο Κατιούσκα Μπλάνκο και εκτείνονται από τα παιδικά του χρόνια ως το 1958, πριν από το θρίαμβο της επανάστασης της οποίας ηγήθηκε, ανέφερε το Σάββατο ο Τύπος της Κούβας.



«Πρέπει να αδράξω τη στιγμή, διότι η μνήμη χάνεται», είπε ο πατέρας της επανάστασης της Κούβας, 85 ετών σήμερα, στους προσκεκλημένους στην διάρκεια της παρουσίασης στην Αβάνα, μεταξύ των οποίων ήταν ο υπουργός Πολιτισμού, Άμπελ Πριέτο Χιμένες, ο πρόεδρος της ένωσης συγγραφέων και καλλιτεχνών της χώρας Μιγκέλ Μπαρνέτ και η Μπλάνκο.

ΛΑ.Ο.Σ.: Πολιτικός σαλτιμπάγκος στην υπηρεσία των αστών.


Παπαγεωργίου Βασίλης

«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με την κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού (...) προτείνω αντί αυτού να δουλέψει ο Ελληνας εργαζόμενος 1 ώρα επιπλέον καθημερινά, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, 2 - 3 χρόνια. Περαιτέρω μείωση μισθών και εισοδημάτων θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση και αύξηση λουκέτων και ανεργίας»...
Τάδε έφη Γ. Καρατζαφέρης τις προάλλες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο γνωστός κωλοτούμπας της αστικής τάξης, ο οποίος, λειτουργώντας σαν «λαγός» για τα συμφέροντά της, ωρυόταν το Δεκέμβρη του 2009 από το βήμα της Βουλής: 

Συνέντευξη του Πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ιταλική εφημερίδα «Unita».


Συνέντευξη του Πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

   Aν έπρεπε να αποδώσετε συγκεκριμένες ευθύνες, ποιος και τι νομίζετε ότι οδήγησε  την Ελλάδα  στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα;
ΟΙ λόγοι είναι πολλοί. Πρώτα από όλα η λεηλασία του δημοσίου συμφέροντος σε κάθε είδους προμήθεια και δημόσιο έργο τα προηγούμενα χρόνια, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις Αμυντικές Δαπάνες. Δεύτερον, η φορολογική ασυλία του κεφαλαίου και του συσσωρευμένου πλούτου. Και τρίτον, το πελατειακό κράτος, το οποίο στήθηκε από τα κόμματα εξουσίας, προκειμένου να αντισταθμίσει το πολιτικό κόστος από την αυξανόμενη ανεργία και την διάλυση του κοινωνικού τομέα. 

Η απελευθέρωση των λέξεων. Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ.

 Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Στη χωματερή του ταξικού πολέμου διεξάγεται ένας παράλληλος υπόγειος, κυρίως όμως φροντισμένα ανεπαίσθητος, άλλος πόλεμος που καταστρέφει συστηματικά τη νοητική υποδομή των μαζών. Σαν τον σκόρο που τρώει τα μάλλινα στα υγρά σεντούκια και σχεδόν προσαρμόστηκε στην ιδεολογική ναφθαλίνη, τόσο όσο προσαρμόστηκε στις έννοιες της «κατοχής» και της «βελτίωσης» του καπιταλισμού ένα μεγάλο, προβεβλημένο κι ενσωματωμένο κομμάτι της αριστεράς, η κατάχρηση εννοιών και η χρησιμοποίησή τους για τα συμφέροντα του εχθρού, καταβροχθίζει και τ' απομεινάρια του κοινού τόπου πάλης των ιδεών που είναι η γλώσσα.

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 Φλεβάρη σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα 5.30 μ.μ. στο Πεδίον του ΄Αρεως

Φλεβάρης 2012

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Φλεβάρη στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,

Συντρίβουν τη ζωή μας!
Μην κάνεις πίσω. Μην τρομάζεις. Εσύ έχεις τη δύναμη!

Βιομήχανοι, τραπεζίτες, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, θέλουν να τα αρπάξουν όλα.

Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Βάζουν στο επίκεντρο το τσάκισμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων.

Στο σπίτι του ήταν ο Κ. Παπούλιας την ώρα της επίθεσης

Αναδημοσίευση από τη REAL.GR







Άγνωστοι φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον του σπιτιού του Κάρολου Παπούλια στην οδό Ασκληπιού. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 8 το βραδύ και ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 30 νεαροί οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκια πέταξαν πέτρες, καδρόνια και μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο Κάρολος Παπούλιας στο συνοδευτικό του αυτοκίνητο και σε σταθμευμένα οχήματα.