Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΠΑΜΕ-Έγκλημα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ - Καμία ανοχή στα αντιλαϊκά σχέδια


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ
ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ



Αιχμή του δόρατος  της νέας κυβέρνησης είναι η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, η επιλογή της Ε.Ε και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου για την απελευθέρωση στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Ο κατάλογος είναι τεράστιος και περιλαμβάνει , μεταξύ των άλλων, όλες τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας  ΔΕΗ,ΕΛΠΕ,ΔΣΦΑ, ΔΕΠΑ ,ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ κ.λ.π

Βενεζουέλα: Κρίσιμη χρονιά το 2012 για την εργατική τάξη


Ντενίς Ντάντλει, Επαναστατικός Σοσιαλισμός, τμήμα της CWI στην Βενεζουέλα. Μετάφραση Αλέξανδρος Πραντούνας 



Στις 7 Οκτωβρίου θα λάβουν χώρα οι προεδρικές εκλογές στην Βενεζουέλα. Αυτές οι εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες τόσο για την κυβέρνηση Τσάβες, όσο και για την πρόσφατα δημιουργημένη δεξιά παράταξη Πλατφόρμα Δημοκρατικής Ενότητας (MUD). Για πρώτη φόρα από το 1998, όταν ο Τσάβες πήρε την εξουσία, η Δεξιά κατάφερε, έστω και επιφανειακά, να βάλει στην άκρη τις διαφορές της και να εκλέξει έναν υποψήφιο για να την αντιπροσωπεύσει – τον Χένρι Καπρίλες Ραντόνσκι. Ο Καπρίλες είναι πολυεκατομμυριούχος και μέχρι πρόσφατα κυβερνήτης σε μια από τις πολιτείες της Βενεζουέλας.

Τα άρθρα της πρότασης νόμου κατάργησης του μνημονίου που κατέθεσε το Κ.Κ.Ε.


Αρθρο 1


Κατάργηση του από 3 Μαΐου 2010 «Μνημονίου Συνεννόησης» (ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ι), των αναθεωρήσεών του, των εφαρμοστικών του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ νόμων και λοιπών σχετικών ουσιαστικών διατάξεων - Καταγγελία της από 8.5.2010 «Σύμβασης δανειακής Διευκόλυνσης»
1. Καταργείται ο νόμος 3845/2010 μαζί με όλα τα Παραρτήματά του. Καταργείται επίσης το «Μνημόνιο Συνεννόησης» που υπεγράφη στις 3 Μαΐου 2010 μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως επίσης και οι όποιες αναθεωρήσεις του πιο πάνω Μνημονίου υπεγράφησαν από την ελληνική κυβέρνηση.
2. Από τη δημοσίευση του παρόντος, η Ελλάδα παύει αυτοδίκαια να δεσμεύεται έναντι οποιουδήποτε από το περιεχόμενο του πιο πάνω «Μνημονίου Συνεννόησης», όπως επίσης και από το περιεχόμενο όλων των υπογραφέντων αναθεωρήσεών του.

Διαδίκτυο και δίχτυ... Της Λιάνας Κανέλλη.


H εκπαίδευση είναι σύστημα πρωτίστως πολιτικό. 



Η παιδεία είναι κοινωνικό και πολιτισμικό διαχρονικό άθροισμα ανθρωπίνων σχέσεων και προσβάσεων σε πηγές, ερμηνείες, εμπειρίες και κυρίως επίπεδο συμπεριφοράς ομάδων και όχι αγέλης. Ως τελικό αποτέλεσμα είναι όσμωση της Ιστορίας με την εκάστοτε χρονική πραγματικότητα. Η υπόθεση ότι υψηλής παιδείας κοινωνίες παράγουν και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό σύστημα είναι αυθαίρετη σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, από την ώρα που η αξία των αναπαραγόμενων προτύπων και κοινών γνώσεων ανάγεται σε εμπόρευμα , κεφαλαιοποιείται και εμπλουτίζει το καπιταλιστικό οπλοστάσιο στη χειραγώγηση των μαζών.

Τα πρώτα μετεκλογικά γκάλοπ από την MRB και την ΚΑΠΑ Research, δείχνουν πως τίποτα σχεδόν δεν άλλαξε στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.Μπροστά η Ν.Δ, δεύτερος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τρίτο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το Κ.Κ.Ε. κινείται στα ποσοστά των εκλογών του Ιουνίου και κάτω από 5 %.Σχόλιο του Red Star.

Οι 2 πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις με πρόθεση ψήφου ,της Κάπα Research για το Βήμα και  MRB για τη Real News 



Η Κάπα Research για το Βήμα δίνει το ακόλουθο αποτέλεσμα (στην παρένθεση η διαφορά με τις εκλογές στις 17 Ιουνίου ).

Νέα Δημοκρατία       23,6 % ( - 6,0 )
ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ            20,7 %   ( -6,2 )
ΠΑ.ΣΟ.Κ                    11,1 % ( -1,2 )
Χρυσή Αυγή                 7,4 % (  +0,5 )
Ανεξ.Έλληνες             6,4  % (-0,5 )
  ΔΗ.ΑΡΙ.                         5,7  %   ( -0,5 )
Κ.Κ.Ε                            4,8 %  ( +0,3 )
 Λοιπά Κόμματα -Αναποφάσιστοι   στο   20,3 %