Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μπούμερανγκ η αντιΚΚΕ επίθεση του Αντώνη Σαμαρά.

«Τι θα πει εργασιακά δικαιώματα» αναρωτήθηκε θρασύτατα o πρόεδρος της ΝΔ !




Δύο πράγματα έδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία ο Αντ. Σαμαράς με την ομιλία του στην εθνική εκλογική συνδιάσκεψη του κόμματός του το περασμένο Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πρώτον, ότι ο κεντροδεξιός πόλος έχει αναλάβει το ρόλο του μαστίγιου της πλουτοκρατίας για να περάσουν διά πυρός και σιδήρου τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Δεύτερον ότι ο πραγματικός εχθρός είναι οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες που παρεμποδίζουν την υλοποίηση των αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών» και το ΚΚΕ που κηρύσσει την ανυπακοή, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του εργατικού - λαϊκού κινήματος και βάζει στο στόχαστρο την οικονομική και πολιτική εξουσία των μονοπωλίων.

ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη που με εντολή του τα ΜΑΤ χτύπησαν την κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε κινητοποίηση ενάντια στην προσπάθεια του Δήμου να παραδώσει ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών καθαριότητας, την συντήρηση των απορριμματοφόρων σε ιδιώτες, οι οποίοι θα κερδίσουν εκατομμύρια ευρώ.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα κατά την περιοδεία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 30/5/2012.


«Το «όχι στο μνημόνιο, όχι στα αντεργατικά μέτρα» και το «πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι δυο πράγματα ασυμβίβαστα.




Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποδέσμευσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά απαλλαγή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ασυμβίβαστη η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΚΚΕ παλεύει γι' αυτό σε συνδυασμό, βεβαίως, με το να γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, και ο φυσικός, και ο υπόγειος, και ο υπέργειος και ο πλούτος που έχουν παράξει οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Επιστράτευση της Εθνικής Τράπεζας στο μπλοκ της μαύρης προπαγάνδας



Στο πλαίσιο της «μαύρης προπαγάνδας» εντάχθηκε και η Εθνική Τράπεζα. Η Έκθεσή της για τις επιπτώσεις από την έξοδο από την ευρωζώνη συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και στηρίζεται σε αβάσιμες υποθέσεις. Μόνο στόχο έχει να τρομοκρατήσει την κοινωνία και να παρουσιάσει τη μνημονιακή καταστροφή ως αναπόδραστη. Ειδικότερα:
- Η Έκθεση (και όσοι άκριτα την αναπαράγουν) παραβλέπει ότι οι δυνάμεις που απαιτούν την έξοδο από το ευρώ, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη συνδέουν με ένα φάσμα ριζοσπαστικών πολιτικών που περιλαμβάνουν την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, την επιβολή φραγμών στις κινήσεις κεφαλαίου, τις παρεμβάσεις εναντίον των «αγορών» για την εξασφάλιση βασικών αγαθών και τη διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα και τη γενναία αναδιανομή εισοδήματος με αυξήσεις στους μισθούς και φορολόγηση του κεφαλαίου και του μεγάλου πλούτου.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τα στοιχεία προβολής των κομμάτων σύμφωνα με την αναφορά του ΕΣΡ



Τα στοιχεία που πρόσφατα έδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την προβολή των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ διαστρεβλώνουν την κατάσταση και παρουσιάζουν μια εντελώς ψευδή εικόνα.
Συγκεκριμένα δίνει ότι το ΚΚΕ:
  • Στη ΝΕΤ - ΕΤ 1 είχε 98 εμφανίσεις στελεχών - υποψηφίων, ενώ σε όλη αυτήν την περίοδο οι προσκεκλημένοι από το ΚΚΕ στις συζητήσεις ήταν μόλις 26, συμπεριλαμβανομένων και των συνεντεύξεων που έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τις οποίες το ΕΣΡ δεν προσμετράει.

Επτακοµµατική Βουλή µε πρώτο κόµµα τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δηµοσκόπηση της VPRC. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίµηση εκλογικής επιρροής και διατηρεί σαφές προβάδισµα έναντι της Νέας ∆ηµοκρατίας, που ακολουθεί µε 26,5%.

Τη στήριξη της Κοινωνικής Συμφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η Λούκα Κατσέλη



Τη στήριξη της Κοινωνικής Συμφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η Λούκα Κατσέλη, μετά την συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 17 Ιουνίου «ο λαός θα γυρίσει σελίδα».
Ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε στη δήλωσή του «το σημαντικό ηθικό πλεονέκτημα που δημιουργεί η απόφαση της Κοινωνικής Συμφωνίας να θέσει στο τραπέζι προγραμματικές θέσεις και όχι ανταλλάγματα -σε μια εποχή φθήνιας, που οι ορκισμένοι εχθροί ενώνονται σε ανίερες συμμαχίες για να μη χάσουν τα οφίτσια» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η στάση θα εκτιμηθεί από τον λαό.

O Tσάβες «καθησύχασε» τους Βενεζουελάνους με τετράωρη τηλεοπτική εμφάνιση



Εν μέσω αβεβαιότητας για την κατάσταση της υγείας του, ο πρόεδρος της ΒενεζουέλαςΟύγκο Τσάβες, πραγματοποίησε τετράωρη τηλεοπτική εμφάνιση, θέλοντας να καθησυχάσει τους οπαδούς του. 

Χθες, Τρίτη, ο 57χρονος Τσάβες, στη μεγαλύτερη σε διάρκεια εμφάνισή του από τότε που διαγνώσθηκε η υποτροπή του καρκίνου του, προέδρευσε ενός τετράωρου υπουργικού συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες επέστρεψε από την Κούβα, όπου υποβληθηκε σε πολλές επεμβάσεις και κύκλους χημειοθεραπείας.

Το βρώμικο μυστικό της Eurovision


Aπό το site της CWI, www.socialistworld.net
επιμέλεια Γιάννης Πιστιόλης


Αυτή τη χρονιά ο τελικός του τραγουδιού της Eurovision φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, και τον παρακολούθησαν οι περισσότεροι τηλεθεατές από κάθε άλλο μη αθλητικό γεγονός.

Εκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν για την διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής του «Crystal Hall» στις όχθες της Κασπίας θάλασσας, όπου διεξήχθη ο τελικός. Πολλές από τις κατασκευές μάλιστα είχαν σαν αποτέλεσμα την εκτόπιση χιλιάδων οικογενειών για να ανεγερθούν στη θέση των σπιτιών τους μεγάλες και εντυπωσιακές κατασκευές.

ΚΚΕ όρθιο και δυνατό για να ανθίσει το δέντρο της λαϊκής ευημερίας !


Ο χαιρετισμός της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση στη Μακρόνησο  



«Επιτρέψατέ μου να πω δυο λόγια, αλλά που τα αφιερώνουμε στη νεότερη γενιά. Στους ανθρώπους που γεννήθηκαν στη δεκαετία του '60, του '70, του '80 και μετά. Αρκετοί από αυτούς είναι εδώ. Σε εκείνη δηλαδή τη γενιά που δεν έχει την άμεση επαφή με τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης, με τη γενιά που μαρτύρησε στη Μακρόνησο και τα άλλα ξερονήσια, με αυτούς που μαρτύρησαν στις φυλακές.
Με τη γενιά των εκτελεσθέντων βρίσκονται αρκετά μακριά. Είναι φυσικό. Και ακούν πολλά πράγματα. Αν έχουν την τύχη να γεννηθούν από γονείς που έζησαν τα γεγονότα, τα μαθαίνουν.

Μαζική διαδήλωση του Πορτογαλικού ΚΚ.


Πορτογαλία:Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Λισαβόνας απο εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των κομμουνιστών

Μαζική και δυναμική ήταν η διαδήλωση που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα κατά του «Συμφώνου Επιθετικότητας» (σύμφωνο Σταθερότητας κατά την κυβέρνηση και το κεφάλαιο) που ενισχύει την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση συνολικά του λαού. Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν στους δρόμους της πορτογαλικής πρωτεύουσας, τη Λισαβόνα ενάντια στα σκληρά μέτρα λιτότητας και στη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και η τρόικα.

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου και το ΕΕΚ.Τρίτη, 29 Μάιος 2012.


Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΕΕΚ


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΕΚ
Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι ένας κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα των εκρηκτικών εξελίξεων που ξετυλίγονται στην χώρα, στην Ευρώπη και διεθνώς. Δεν θα είναι βέβαια κι ο τελευταίος. Η αναμέτρηση του λαού με τα Μνημόνια της ΕΕ, του ΔΝΤ, των διεθνών τοκογλύφων και τις ντόπιες αστικές κυβερνήσεις των «προθύμων» του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή κρίση εξουσίας της κεφαλαιοκρατίας. Στις 6 Μαΐου έγινε φανερό ότι η χρεοκοπημένη Ελλάδα έγινε ακυβέρνητο καράβι κι η Ευρωζώνη ένας Τιτανικός που βυθίζεται.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ (για τις δηλώσεις Τσίπρα)



Το «δόγμα» της εξάρτησης δεν ανανεώνεται!

Ανατρέπεται από τη μαζική λαϊκή πάλη!
Οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα με τις οποίες χαρακτηρίζει «πεπαλαιωμένο δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση» και υποστηρίζει «δραστήρια και πολύπλευρη εξωτερική πολιτική» αποτελούν κακή αντιγραφή των διακηρύξεων για «πολυδιάστατη πολιτική» που εφάρμοσαν – με το γνωστό τρόπο- οι κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου τη δεκαετία του ’80. Αλλά επιπλέον - και καθώς το διεθνές τοπίο σήμερα είναι εντελώς διαφορετικό από τις συνθήκες εκείνης της περιόδου - οι δηλώσεις αυτές όχι μόνο δεν αμβλύνουν, αλλά υπογραμμίζουν τα ερωτηματικά για την πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο καθεστώς της διπλής ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας από ΗΠΑ-ΕΕ.

Αλέκα Παπαρήγα σε συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στην Ηλιούπολη :«θέλουμε να είμαστε δύναμη αντιπολίτευσης για να γίνει ο λαός δύναμη εξουσίας».


Συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε στην Ηλιούπολη

«Το ΚΚΕ, μένει έξω "από την στρούγκα" για να μην προδώσει τον λαό, για να γίνει ο εμπνευστής της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας με την οποία ο λαός θα παλέψει για την λαϊκή εξουσία» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση του κόμματος στην Ηλιούπολη.
Αναφέροντας ότι όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί μετά τις εκλογές θα είναι ουσιαστικά μη βιώσιμη, πρόσθεσε ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες, ενώ επισήμανε ότι από την επομένη των εκλογών, «μπορεί η κατάσταση να οξυνθεί απότομα και να δούμε κρίσιμες μάζες εργαζομένων να βγαίνουν στον δρόμο και να απαιτούν μέσα από την πάλη τους πολύ προωθημένα ζητήματα».

Δημοσκόπηση της GPO για το MEGA: Αδύνατη η αυτοδυναμία για Ν.Δ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Μικρό προβάδισμα για τη Ν.Δ.Σημαντική άνοδος για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Τα ποσοστά με αναγωγή στους αποφασισμένους.Γράφει ο Red Star

GPO - Για MEGA



Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO η Ν.Δ από το 21,3 % (18,8% +2,5% της ΔΗ.ΣΥ) φτάνει στο 23,4 % (άνοδος 2,1 %), ενώ η άνοδος για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι σαφώς μεγαλύτερη από το 16,8 % στο 22,1 % δηλαδή  +5,3 %.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ φαίνεται να αυξάνει κατά 0,3 % τις δυνάμεις του.Αντιθέτως πτώση παρουσιάζουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα ανάμεσα τους και η πολυδιαφημιζόμενη από τα ΜΜΕ συνεργασία Τζήμερου και Μάνου.

Παρακάτω τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή, χωρίς τα λευκά-άκυρα-αποχή και αναποφάσιστους.

Nέα Δημοκρατία              26,6  %

ΣΥ.ΡΙΖ.Α                            25,1 %

ΠΑ.ΣΟ.Κ                            15,3 %

Αν.Έλληνες                       8,4 %

Κ.Κ.Ε                                   6,7 %