Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Στην τελική ευθεία για το Σώμα του ΝΑΡ. Στις 2-3 Απρίλη οι εργασίες.


soma_krisi1.gif
Μετά από μια πορεία δύο μηνών, που συνδύασε τις διαδικασίες του ΝΑΡ και της νΚΑ με τις συζητήσεις στο δυναμικό της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, τον γόνιμο θεωρητικοπολιτικό διάλογο με την πλούσια πολιτική και κινηματική δράση, το ΝΑΡ φτάνει στις τελικές εργασίες του Πανελλαδικού Σώματος με θέμα «Καπιταλιστική κρίση και Αριστερά», που ξεκινούν το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 1 μ.μ. και ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο της Γεωπονικής (Ιερά οδός).
Ήδη οι Οργανώσεις Βάσης του ΝΑΡ και της νΚΑ εκλέγουν τους αντιπροσώπους για το πανελλαδικό Σώμα, ενώ στις εργασίες του Σώματος θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν μια σειρά από αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, διαννοούμενοι και εκπρόσωποι οργανώσεων της επαναστατικής αριστεράς.

Αλέξης Τσίπρας: «Λαϊκής μειοψηφίας» η κυβέρνηση


Οι μηχανισμοί διάσωσης που υιοθετήθηκαν από την Ε.Ε. «οδηγούν τους λαούς στην εξόντωση, στην κοινωνική χρεοκοπία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τη σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα οδηγείται ολοταχώς στη χρεοκοπία, «το 2013 ή και νωρίτερα».
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι έχουν κάνει το ψέμα εργαλείο άσκησης πολιτικής, εκτίμησε ότι το Μνημόνιο έχει καταρρεύσει και δήλωσε ότι η επιμήκυνση του δανείου της τρόικας και η δέσμευση για αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ αποτελούν ενδείξεις ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έχει ξεκινήσει.

Δήλωση του βουλευτή Θ. Δρίτσα για την υπόθεση των υποβρυχίων



Αποδεικνύεται αυτό που λέμε χρόνια, ότι οι πολεμικοί εξοπλισμοί δεν γίνονται για τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά για ιδιοτελή ελληνικά και διεθνή συμφέροντα επιχειρηματικά, πολιτικά και ατομικά.
Οι μίζες είναι το κινητήριο εργαλείο για να δουλέψει αυτός ο μηχανισμός. Είναι καιρός αυτές οι δαπάνες να αφαιρεθούν από το οφειλόμενο δημόσιο χρέος.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τον ΟΠΑΔ και τις δηλώσεις του Α. Λοβέρδου



Ενώ χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας και συνολικά οι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, η κυβέρνηση, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της και να λύσει άμεσα το πρόβλημα, προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στους φαρμακοποιούς και στους γιατρούς, στους οποίους χρωστάει εκατομμύρια ευρώ.

Ανησυχία Λαφαζάνη για τις επιπτώσεις από την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία


Τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να απειλούν τη χώρα μας από την καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και ερωτά τι μέτρα έχει ή προτίθεται να λάβει η Ελλάδα και η Ε.Ε. για τον περιορισμό της πυρηνικής καταστροφής και των συνεπειών της.
Ο κ. Λαφαζάνης στην ερώτησή του επισημαίνει πως επιβεβαιώνεται ότι η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα όχι μόνο δεν τίθεται υπό έλεγχο αλλά και λαμβάνει όλο και πιο εφιαλτικές διαστάσεις και τονίζει ότι η ανησυχία που προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις γίνεται πιο έντονη από τις συγκεχυμένες πληροφορίες για προσέγγιση στον ευρωπαϊκό χώρα ραδιενεργού νέφους προερχόμενου από τη Φουκουσίμα.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στους συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας που πραγματοποιούν κατάληψη στο Δημαρχείο



«Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες το σκληρό αγώνα που δίνετε. Είμαστε στο πλευρό σας και θέλω να εξηγήσω το γιατί είμαστε στο πλευρό σας. Πολλές φορές όταν ξεσπάει ένας αγώνας δυναμικός και δίκαιος, όπως ο δικός σας, μπορεί να βρείτε πολλούς που να σας συμπαρασταθούν ευκαιριακά. Θέλω λοιπόν μπροστά σας και υπεύθυνα να εξηγήσω γιατί είμαστε μαζί σας, γιατί δεν είναι επίδειξη συμπάθειας απέναντί σας, αλλά προκύπτει από βεβαιωμένες θέσεις που έχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και όχι συγκυριακά.
Εμείς θεωρούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες το να έχουν όλοι και όλες σταθερή δουλειά.

Εκδήλωση ενημέρωσης: «Τσουνάμι και πολιτική προστασία. Οργανώνοντας την προστασία μας, μαθαίνοντας από τα παθήματα»


Εκδήλωση ενημέρωσης: «Τσουνάμι και πολιτική προστασία. Οργανώνοντας την προστασία μας, μαθαίνοντας από τα παθήματα»
Σύρος, Αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, ώρα 18.30
Η περιφερειακή κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Ν. Αιγαίου και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Ν. Αιγαίου διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: «Τσουνάμι και Πολιτική προστασία. Οργανώνοντας την προστασία μας, μαθαίνοντας από τα παθήματα»
Αναλυτικά ΕΔΩ

Οι καλοί, οι κακοί και ο Πάγκαλος !


Του
Χ. Γεωργούλα-www.epohi.gr


Έχουν απίστευτη ικανότητα αυτοί που διευθύνουν τα «Νέα» –μαζί με όσους τους ακολουθούν ή τους εμπνέουν στην εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εκστρατεία τους– να εμφανίζουν την πραγματικότητα ακριβώς αντίθετη απ’ ό,τι είναι. Παρουσιάζουν τον κ. Πάγκαλο προπηλακιζόμενο, υβριζόμενο, απειλούμενο, θύμα τραμπουκισμών, φιλήσυχο και ειρηνικό πολιτικό που αντιμετωπίζεται με βία. 
Η πραγματικότητα, όμως, βοά. Ο κ. Πάγκαλος είναι που προπηλακίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους επί μονίμου βάσεως, που βρίζει όσους πολίτες δεν συμφωνούν με τις αποφάνσεις του, που τραμπουκίζει ακατάπαυστα, που προκαλεί συστηματικά ακόμη και για φτηνούς επικοινωνιακούς λόγους, που ανατρέπει βίαια κάθε προσπάθεια διατήρησης ενός ανθρώπινου κλίματος πολιτικής αντιπαράθεσης.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας


Φωτογραφία από την εκδήλωση διαμαρτυρίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βουλγαρίας

КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ (Σάββατο 26 Μαρτίου) .


Σε νέο «μπαράζ» ιδιωτικοποιήσεων προχωρά η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, μετά από την  έγκριση που έλαβε από το Κοινοβούλιο, ξεπουλώντας ουσιαστικά την κρατική περιουσία σε ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες, ενισχύοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, το κοινοβούλιο ενέκρινε την ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης στρατιωτικής βιομηχανίας «VMZ» στο Σόποτ της κεντρικής Βουλγαρίας που απασχολεί 3.700 εργαζόμενους. Εκτός από αυτό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, πως θα προχωρήσει στη διαδικασία παραχώρησης - για 35 χρόνια - του αεροδρομίου στην Γκόρνα Οριαχόβιτα.
Στις αρχές του χρόνου, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Σιμεόν Ντιάνκοφ, ανάμεσα στα άλλα επανέλαβε τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση και της καπνοβιομηχανίας «Bulgartabac Holding AD», αλλά και στην πώληση των μειοψηφικών πακέτων που διαθέτει στους διανομείς ηλεκτρικής ενέργειας.