Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Νεαρός ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την αστυνομία στο Βέλγιο

Μεγάλο σκάνδαλο προκάλεσαν σήμερα στο Βέλγιο οι εικόνες που μεταδόθηκαν από ένα τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, στις οποίες παρουσιάζεται ένας νεαρός ο οποίος πέθανε το 2010 σε ένα πολύ μικρό κελί αστυνομικού τμήματος στην Αμβέρσα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αφού έξι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό έλεγχο με βίαιο τρόπο και ξυλοκοπήθηκε από τον ένα από αυτούς.


 Στο βίντεο φαίνεται ο νεαρός ο οποίος είναι γυμνός, ενώ τον χτυπούν αστυνομικοί μέσα σε ένα πολύ στενό χώρο- Οι εικόνες είναι σοκαριστικές.



Η υπόθεση αυτή αποτέλεσε το πρωτοσέλιδο του φλαμανδικού Τύπου. Η υπουργός Εσωτερικών Ζοέλ Μιλκέ χαρακτήρισε τα γεγονότα αυτά «σκανδαλώδη» και επισήμανε ότι είναι «απαράδεκτο» το γεγονός πως ο πράκτορας της αστυνομίας που ξυλοκόπησε τον νεαρό άνδρα δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για τις πλημμύρες στην Αττική.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πλημμύρες στην Αττική



Η νεροποντή που έπληξε την Αττική έδειξε για πολλοστή φορά πόσο επικίνδυνες είναι για τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων οι τεράστιες και επί δεκαετίες ελλείψεις που υπάρχουν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, μελέτες, υποδομές, και μηχανισμούς παροχής βοήθειας, καθώς και η εμπορευματοποίηση της γης, η καταστροφή δασών, η άναρχη δόμηση η καταπάτηση και το κλείσιμο ρεμάτων.

Αλληλεγγύη στο Σωματείο της FINTEXPORT.


Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο - ΠΑΜΕ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μαζί με την Ομοσπονδία των Κλωστοϋφαντουργών παρέδωσαν στο σωματείο της FINTEXPORT που βρίσκεται σε κατάληψη του εργοστασίου, το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη από εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους, γυναίκες.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Η κυβέρνηση ζει το βουλγαρικό της εφιάλτη.


Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας δεν ήταν καμιά «σοσιαλιστική», ούτε καν 
«κεντροαριστερή». 


Ήταν μια ακροδεξιά κυβέρνηση με επικεφαλής έναν 
πρωθυπουργό  που διαπρέπει ως ακροδεξιός, με απειλές κατά του Τύπου, με ξενοφοβικές δηλώσεις και ρατσιστικούς νόμους, ακόμα και για συνεργασία με τη μαφία.

Μία 23χρονη γυναίκα νεκρή και σοβαρά προβλήματα από τη βροχή στην Αττική.


Μια 23χρονη γυναίκα νεκρή και σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου έχει προκαλέσει η σφοδρή βροχόπτωση που σημειώνεται στην Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, σε συνδυασμό με την έλλειψη υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η 23χρονη έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε καταπλακώθηκε μαζί με άλλα 2 οχήματα από φερτά υλικά χειμάρρου στη λεωφόρο Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Ανασύρθηκε από άνδρες της πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ανδρών της ΕΜΑΚ, για εντοπισμό τυχών εγκλωβισμένων, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι που κατέρρευσε από την βροχή, στην οδό Μαγνησίας, στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών.

Το πιο αληθινό πάνω τους είναι η ψευτιά τους. Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.

 Χτες συμπληρώθηκαν 8 μήνες από την ορκωμοσία της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.


Σε αυτούς τους 8 μήνες κόπηκαν (κι άλλο) οι μισθοί. Μειώθηκαν (κι άλλο) οι συντάξεις. Κόπηκαν (κι άλλο) τα κοινωνικά επιδόματα. Αυξήθηκε (κι άλλο) η ανεργία. Κατακρεουργήθηκαν (κι άλλο) οι εργασιακές σχέσεις. Καταληστεύτηκαν (κι άλλο) τα ασφαλιστικά ταμεία. Καταργήθηκε (πλήρως) το αφορολόγητο. Αυξήθηκαν (κι άλλο) οι φόροι. Επιβλήθηκε (κι άλλο) Μνημόνιο.
Συγκρίνετε όσα έχουν συμβεί αυτούς τους 8 μήνες,
με τα ακριβώς παρακάτω:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη μη καταβολή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στον ΟΑΕΔ


Σχόλιο του ΚΚΕ για τη μη καταβολή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στον ΟΑΕΔ



Η κυβέρνηση εμπαίζει τους άνεργους και τους εργαζόμενους, καθώς τα χρήματα της άδικης έκτακτης εισφοράς «αλληλεγγύης» που επέβαλλε στους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς των εργαζομένων δήθεν για την ενίσχυση των ανέργων, δεν τα έχουν πάρει!

Γιάννενα 21 Φλεβάρη 2013 «ελευθέρια» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΚΕ(μ-λ)


Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι
Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος, με εντολή της κυβέρνησής τους, προσκάλεσαν στις γιορτές τους για τα «ελευθέρια» στην πόλη τη ναζιστική οργάνωση της χρυσής αυγής.
Στην πόλη μας των δημοκρατικών – αντιφασιστικών αγώνων και παραδόσεων , η μέχρι τώρα δράση του εργατολαϊκού και νεολαιϊστικου κινήματος δεν άφησε περιθώρια παρουσίας και δράσης στο φώς της ημέρας των ναζιστικών αλητοσυμοριών.
Καμία βοήθεια – πρόκληση από τη μεριά του συστήματος και των «αυτοδιοικητικών» θεσμών του δεν θα ανατρέψει αυτή την πραγματικότητα.
Γιορτάζουν λοιπόν τα «ελευθέρια» με επίσημους καλεσμένους τους κατ’εξοχήν εκφραστές της σκλαβιάς και του σκοταδισμού, με τους υμνητές των ολοκαυτωμάτων και των εκατομμυρίων εγκλημάτων στον κόσμο.

ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ : Ζώντας σε κλουβί στο Άμστερνταμ.


Σε κάποιους το σύνθημα που ακούγεται στις συγκεντρώσεις «Δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε» μπορεί να ακούγεται υπερβολικό... Ας δούμε όμως την παρακάτω ιστορία...

Αντιγράφουμε από τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:«Επί ένα χρόνο ένας Κινέζος μάγειρας υποχρεωνόταν να κοιμάται σε ένα κλουβί, στο πίσω μέρος ενός εστιατορίου του Άμστερνταμ, όπου εργαζόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας κάτω από συνθήκες που δεν απέχουν πολύ από την κατάσταση των σκλάβων.