Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πιο «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία, πεθαίνεις.

Φαίνεται ότι εκεί στην «αποκαλυπτική εφημερίδα» «Το ΠΟΝΤΙΚΙ» δεν κατάλαβαν ότι τελείωσε η προεκλογική περίοδος.


Σε χτεσινό ρεπορτάζ ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμα νομοσχέδια που μεταξύ άλλων αφορούν στην «επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μαζί με αυτό αποκατάσταση των ΣΣΕ...». Αν ήμασταν πριν από τις εκλογές θα τους δικαιολογούσαμε και θα λέγαμε «τόσα ξέρουν, τόσα λένε», γιατί μόνο ο «Ριζοσπάστης» είχε εγκαίρως επισημάνει, τον Οκτώβρη του 2014, για τη σχετική πρόταση νόμου που είχε τότε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι μόνο δεν ορίζει ρητά την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα αφήνει στο απυρόβλητο όλο το καθεστώς της ευελιξίας, το οποίο εξωθεί στη φτώχεια σημαντικά τμήματα της εργατικής τάξης» («Ριζοσπάστης», 12 Οκτώβρη 2014).

Κύπρος : Υπό παράνομη κράτηση θα τελούν επί 15 μέρες από τις κατοχικές αρχές ο Ελληνοκύπριος ψαράς και οι τρεις Αιγύπτιοι βοηθοί του.

Κύπρος

Υπό παράνομη κράτηση θα τελούν επί 15 μέρες από τις κατοχικές αρχές ο Ελληνοκύπριος ψαράς και οι τρεις Αιγύπτιοι βοηθοί του, που είχαν “συλληφθεί” χθες στη θαλάσσια περιοχή του θύλακα των Κοκκίνων, με το πρόσχημα ότι εισήλθαν στα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους και ακολούθως αναμένεται να οδηγηθούν -σύμφωνα με πληροφορίες- ενώπιον παράνομου δικαστηρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Όλα βοούν: ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ! Επίκαιρο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.

Όλα βοούν: ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ!

Η κυρία Μέρκελ απαιτεί τελεσιγραφικά την παραίτηση του ελληνικού λαού ακόμα και από τα ψίχουλα. Η κυρία Μέρκελ αρνείται (!) στους Έλληνες να έχουν τρεις δεκάρες ακόμα και για πετρέλαιο θέρμανσης. Αρνείται  στους Έλληνες γέροντες των 700 ευρώ να προστεθούν στην σφαγιασμένη τους σύνταξη ακόμα κι αυτά τα 2 ευρώ την ημέρα της 13ης σύνταξης.

Νίκος Σοφιανός : Και με το νέο «πρόγραμμα» ο λαός θα πληρώσει το λογαριασμό !

 Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο 

webradio του «902.gr»



 Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, παραχώρησε χτες συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις στην εκπομπή «Κλικ στην Ενημέρωση» του webradio του «902.gr».
Ακολουθούν αποσπάσματα από τις απαντήσεις που έδωσε ο Ν. Σοφιανός.

  • Για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης
«Ενα πρώτο σχόλιο θα ήταν: Τελικά, η "Ευρώπη" δεν αλλάζει. Επειδή είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι "η Ευρώπη αλλάζει".

Ήρθε – επιτέλους! – η ώρα της Αριστεράς;

Πολλές φορές έχει εξαγγελθεί, ιδιαίτερα από το 2000 και μετά, αυτή η ώρα. Είτε ως επιθυμία είτε ως σχέδιο -εκλογικό κατά κανόνα- και πάντως όχι μέσα στα φλεγόμενα πεδία της πάλης, που δεν ήταν λίγα όλα αυτά τα χρόνια. Για την ακρίβεια, η όποια Αριστερά καλούσε τον κόσμο που βρισκόταν μέσα σε αυτά τα πεδία (π.χ. αντιπολεμικό 2003, αγώνας ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16, Δεκέμβρης 2008, ξεσηκωμός 2010-12 κ.λπ.) να «σηκώσει» το κεφάλι για να δει την «Αριστερά που ερχόταν» από τις κάλπες που «έπρεπε» να στηθούν!
Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν πολλές σπίθες που δεν έγιναν φλόγες αγώνα, απεργίες που απομονώθηκαν από τις προηγούμενες και τις επόμενες, απεργίες πρωτόγνωρες (Χαλυβουργία) στις οποίες δεν φάνηκε η Αριστερά να θεωρεί ότι «είναι η ώρα της», απεργίες που κηρύχτηκαν, υπερψηφίστηκαν αλλά «απαγορεύτηκε» να γίνουν (από την Αριστερά και αυτό) γιατί έλειπαν οι «όροι και οι προϋποθέσεις». Και βέβαια υπήρξαν πάμπολλες επιθέσεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού στο λαό και στη νεολαία, κυρίως από τον Ιούνη -ή πιο σωστά από το Φλεβάρη- του 2012 μέχρι σήμερα στις οποίες απλώς δεν δόθηκε καμιά μάχη, καμιά μαζική αντίσταση, καθώς προφανώς η επικρατούσα Αριστερά θεωρούσε ότι δεν είναι «η ώρα της».

KKE(μ-λ) : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Θ.ΑΓΑΠΗΤΟ, Θ. ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Σ.ΑΡΒΑΝΙΤΗ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Θ.ΑΓΑΠΗΤΟ, Θ. ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Σ.ΑΡΒΑΝΙΤΗ!



Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την επανάληψη της δίκης κατά των τριών αγωνιζόμενων διαδηλωτών στην μαζική εργατική κινητοποίηση ενάντια στον γερμανό τοποτηρητή Φούχτελ και τις βάρβαρες πολιτικές της κοινωνικής καταστροφής που αυτός ανέλαβε να επιθεωρεί. Οι διαδηλωτές αθωώθηκαν πανηγυρικά στην πρώτη δίκη και η επανάληψη της αποδεικνύει περίτρανα πως στόχος των διώξεων είναι η συνέχιση της πολιτικής εκφοβισμού και τρομοκράτησης των λαϊκών αγώνων και αντιστάσεων. 

Κύπρος: Οι κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν τέσσερις ψαράδες.

Κατοχικοί στρατιώτες στην περιοχή του θύλακα των Κοκκίνων, στις βορειοδυτικές ακτές της Κύπρου, συνέλαβαν σήμερα τέσσερις ψαράδες, έναν Ελληνοκύπριο 33 ετών και τρεις Αιγυπτίους, που αποτελούσαν το πλήρωμα της βάρκας του.

Οι τέσσερις ψαράδες πήγαν με τη βάρκα τους στα ανοικτά των Κοκκίνων, όπου τους πλησίασε άκατος του τουρκικού στρατού και τους οδήγησε στην ακτή του θύλακα. Οι κατοχικές αρχές τους συνέλαβαν και αργότερα τους οδήγησαν στο παρακείμενο Τουρκοκυπριακό χωριό Λιμνίτης, όπου κρατούνται και ανακρίνονται.