Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Υπονομευτές των αγώνων.Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε συνδικαλιστικό στέλεχός της, περίτρανα δηλώνεται η κοινή προσήλωσή τους προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.


Γράφει στον Ριζοσπάστη ο Γιάννης Ζαχαρόπουλος



Στην προχτεσινή μεγάλη Γενική Απεργία οι εργάτες δεν είχαν απέναντί τους μόνο τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση και την τρόικα, είχαν και αυτούς που ενδεδυμένοι με την προβιά του «φίλου», φορώντας τη μάσκα του «αγωνιστή», ακόμα και όταν προκηρύσσουν απεργίες - όταν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς - στην πραγματικότητα τους σκάβουν το λάκκο.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές
Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι

Τα πάντα κάνει το σύστημα για να εκφοβίσει το λαό και την νεολαία μετά την μεγάλη γενική απεργία τις 26 του Σεπτέμβρη. Αφού λοιπόν η αστυνομία έπνιξε στα χημικά, στο ξύλο και στην καταστολή τον αγωνιζόμενο λαό είτε στις προσυγκεντρώσεις είτε κατά τη διάρκεια της απεργιακής πορείας. Βάλθηκε να συκοφαντήσει συλληφθέντες αγωνιστές δημοσιοποιώντας φωτογραφίες και προσωπικά τους στοιχεία.
Μία πρακτική φασιστικής έμπνευσης που στοχοποιεί αγωνιστές και προσπαθεί να τους χρησιμοποιήσει για τον εκφοβισμό ολόκληρης της κοινωνίας. Ενώ στρέφεται συνολικά ενάντια στο λαϊκό κίνημα κάνοντας ξεκάθαρο πως από εδώ και πέρα καμία αντίδραση ενάντια στα σχέδια του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου δεν θα είναι ανεκτή.
Στις φωτογραφίες είναι εμφανή τα σημάδια κακοποίησης των συλληφθέντων, προφανώς κατά την διάρκεια της σύλληψης αλλά και κατά την παραμονή τους στα κρατητήρια. Ενώ αξιοσημείωτο είναι πως μιλάμε ακόμα για ανθρώπους που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια τοπικών προσυγκεντρώσεων πριν την κεντρική πορεία που όμως αντιμετωπίζονται λες και είναι οι μεγαλύτεροι κακοποιοί. Δεν σταματούν όμως εκεί αφού τους φορτώνουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ακόμα και για κατοχή ιατρικών μασκών, αλλά και για πράξεις που σύμφωνα με την αστυνομία θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν κατά την διάρκεια της πορείας (μάλλον η αστυνομία έχει και χαρίσματα μάντη) που όμως ακόμα δεν είχαν ακόμα πραγματοποιήσει.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Διαδήλωση σήμερα κατά της λιτότητας.


Διαδήλωση σήμερα κατά της λιτότητας.


Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι στη Λισαβόνα ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Η σημερινή κινητοποίηση, καθώς και άλλες που έχουν γίνει τις τελευταίες βδομάδες στην Πορτογαλία, συνδιοργανώνεται από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων (CGTP-IN).

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ : Πλήρης κάλυψη στα δουλεμπορικά της «Χρυσής Αυγής».

Πέρα για πέρα προκλητικός ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας χτες σε σχετική Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη.

Πλήρη κάλυψη στη λειτουργία του δουλεμπορικού και ρατσιστικού παραμάγαζου, με τίτλο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων», που στήνει η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ SPRIDER
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ!

Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους των καταστημάτων SPRIDER (Σπρίντερ) και στον αγώνα που δίνουν ενάντια στις απανωτές μειώσεις των μισθών τους.
Η εργοδοσία -εκμεταλλευόμενη τους αντεργατικούς εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου που καταστρατηγούν τις κλαδικές συμβάσεις- έστησε επιχειρησιακό σωματείο με δικούς της ανθρώπους και το οποίο υπέγραψε πριν από μερικούς μήνες επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών 17-20%! Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την εργοδοσία της SPRIDER. Πριν από μερικές μέρες συνυπέγραψε με το εργοδοτικό σωματείο νέες μειώσεις μισθών που αυτή τη φορά ξεπερνούν το 20%!!!
Το αποτέλεσμα είναι τραγικό για τους εργαζόμενους αφού, με βάση αυτές τις κατάπτυστες συμβάσεις, είναι αναγκασμένοι να ζήσουν με 500 ευρώ το μήνα οι 8ωροι και με 250 ευρώ το μήνα οι 4ωρης απασχόλησης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου : Για τη στοχοποίηση της εκπαιδευτικού Σ.Λ.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου

Όσα βιβλία κι αν κάψουν (ή σκίσουν όπως πρόσφατα έγινε σε σχολείο στην Ελλάδα του 2012, βλ. Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών), όσους καθηγητές και δασκάλους προσπαθήσουν να ΣΤΟΧΟποιήσουν, όσο κι αν προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια και να παραχαράξουν – ξαναγράψουν την ιστορία, όσο κι αν προσπαθήσουν να πνίξουν την ιστορική και γενικότερη γνώση, πάλι καταδικασμένοι είναι αργά ή γρήγορα να τους ξεράσει η ιστορία και η κοινωνία.

Συμπτώσεις.Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Συμπτώσεις.Του Νίκου Μπογιόπουλου.

«Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία», ήταν ο τίτλος του άρθρου του Κασιμάτη στην «Καθημερινή» στις 16/9/2012.
Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί τη μέχρι στιγμής κορωνίδα της πιο «μαύρης», διεστραμμένης και χυδαίας εκδοχής εκείνης της φαιάς προπαγάνδας που επιδιώκει οι λαϊκοί, μαζικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες που αντιτίθενται στην πολιτική της πλουτοκρατίας
(και επειδή ακριβώς αντιτίθενται στην πλουτοκρατία),
να ταυτιστούν, να συκοφαντηθούν και να εξομοιωθούν με το ναζισμό!

Πέδρο Αλμοδόβαρ: «Κύριε Ραχόι, μην χρησιμοποιείτε την σιωπή μου…».


Ανοιχτή Επιστολή του διάσημου σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Πέδρο Αλμοδόβαρ προς τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.



Καμιά φορά συμβαίνει –ενώ είσαι σε πλήρη διαδικασία κατασκευής μιας ιστορίας- να εισβάλλει μέσα σου η αίσθηση ότι το σημαντικό είναι αυτό που συμβαίνει έξω, κάτι πολύ πιο σημαντικό από την ιστορία που εσύ δημιουργείς με προσοχή και εμμονή.