Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Διεθνής Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην Ελλάδα

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην Ελλάδα εκφράζουν μια σειρά εργατικά σωματεία από την Ευρώπη, κοινωνικές οργανώσεις και κινήματα σε πολλές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα της Γαλλίας (NPA) και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας (SWP) έστειλαν κοινή δήλωση πρός την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απάντησε στη κοινή δήλωση οργανώσεων της ευρωπαϊκής αντικαπιταλιστικής αριστεράς για την αλληλεγγύη στο ελληνικό εργατικό κίνημα και την κοινή πάλη για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι το κόστος της κρίσης με την παρακάτω επιστολή:

Αγαπητοί σύντροφοι του SWP και του NPA,

Κάλεσμα του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για στήριξη της συγκέντρωσης του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων για τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της MARFIN - Τρίτη 11/5 7μ.μ.

Το Δίκτυο συνδικαλιστών ριζοσπαστικής Αριστεράς στηρίζει την πρωτοβουλία του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα να διοργανώσει συγκέντρωση μνήμης για τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin, την Τρίτη, 11 Μάη 2010, στις 19.00 έξω από το υποκατάστημα της Marfin, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στην Βουλή και καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε μαζική συμμετοχή.

Αντιαριστερή υστερία στο ALTER !

O πολιτικός συντάκτης- παρουσιαστής κλόουν γυφτομουσικών εκπομπών Άκης Παυλόπουλος είχε το θράσος να κατηγορήσει με άθλιο τρόπο το Κ.Κ.Ε και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α που δεν πήγαν στην συνάντηση παρωδία της κεντροδεξιάς-ακροδεξιάς , υπό την Προεδρία Παπούλια.

Από κοντά και ο πάμπλουτος μεγαλοεκδότης-ιδιοκτήτης ΜΜΕ Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε για ασέβεια του Κ.Κ.Ε και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Και βέβαια ο γραφικός Τράγκας ολοκλήρωσε την συντονισμένη επίθεση στην αριστερά ,μιλώντας για διαδηλωτές στο δρόμο που πιστεύουν ακόμα στον Στάλιν ,το Λένιν και τον Μπρέζνιεφ... 

Ανακοίνωση - Κάλεσμα του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ - Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει ελπίδα

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες
Είναι ώρα ευθύνης και επιλογής. Η ζωή και το αύριο του λαού δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια αυτών που ευθύνονται για την οικονομική κρίση, την πλουτοκρατία και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά της. Οι δυνάμεις αυτές για να υπερασπίσουν τα προνόμια και της εξουσία τους οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση, στη μαζική ανεργία, στη φτώχεια, στην ακόμα πιο βάρβαρη εκμετάλλευση.
Είναι ώρα ευθύνης για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες, να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες τους.
Να οργανώσουν το δικό τους μέτωπο, να οργανώσουν τις δυνάμεις τους, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που ευθύνονται και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να διεκδικήσουν την εξουσία. Είναι η μόνη εναλλακτική λύση. Ήρθε η ώρα η πρόταση του ΚΚΕ να γίνει υπόθεση του λαού.
Τώρα είναι η ώρα να κάνουν το βήμα οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τώρα συμπαράταξη με το ΚΚΕ. Η πολιτική των κομμάτων τους είναι εναντίον και των εργαζομένων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τώρα ενιαίο μέτωπο πάλης με το ΚΚΕ.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι η κρίση είναι βαθιά πολιτική, όχι μόνο οικονομική. Ο πολιτικός κόσμος, συνέχισε, αποδοκιμάζεται και οι λόγοι γι’ αυτό είναι γνωστοί.
Το ελληνικό πρόβλημα είναι σύμπτωμα «μίας ασθένειας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ελλείμματος πολιτικής ολοκλήρωσης της ευρωζώνης», ωστόσο έχει και δικές του εγγενείς αιτίες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Μάλιστα, απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς υπογράμμισε την ανάγκη αναζήτησης σημείων σύγκλισης στη διαχείριση μιας κρίσης χωρίς προηγούμενο, όπως ανέφερε.
Όπως τόνισε ο κ. Παπούλιας, «η κρίση είναι βαθιά πολιτική, όχι μόνο οικονομική. Γιατί χρεοκόπησε το πελατειακό σύστημα και ένα μοντέλο αδιαφανούς άσκησης εξουσίας. Εδώ που φτάσαμε, οι δανειστές επέβαλαν τους όρους».
Επισημαίνοντας πως «πολλοί αμφιβάλλουν ότι θα τα καταφέρουμε» ζήτησε από τους αρχηγούς των κομμάτων «να τους διαψεύσουμε» και σε αυτό το σημείο υπογράμμισε τη σημασία τού να κερδηθεί «ο πόλεμος εναντίον της φοροδιαφυγής» για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη. Μάλιστα υπέβαλε και συγκεκριμένη πρόταση για μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα.

MRB-REAL NEWS: ΠΤΩΣΗ 8,7% ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ 35 ΜΕΡΕΣ ! ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 30% (27,2%)-Η Ν.Δ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 20%(18,5%),ΣΤΟ 30,8% Η ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ!

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣH ΤΗΣ MRB ΓΙΑ ΤΗΝ REAL NEWS: ΠΤΩΣΗ 8,7% ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ 35 ΜΕΡΕΣ ! ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 30% (27,2%)-Η Ν.Δ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 20% (18,5%),ΣΤΟ 30,8% Η ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ!

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το ΠΑ.ΣΟ.Κ προηγείται με 27,2% (31,9% από την ίδια εταιρεία στα τέλη Μαρτίου!).Το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει σημαντικές μετακινήσεις προς το Κ.Κ.Ε (4% της εκλογικής δύναμης του) και μικρότερες προς Οικολόγους Πράσινους(1,5%) και ΣΥ.ΡΙΖ.Α (1,2%).Η συσπείρωση του έχει πέσει στο 73,5%!Στους αποφασισμένους το ποσοστό του φτάνει στο 39,3% !Δηλαδή χάνει σε σχέση με τις εκλογές του Οκτώβρη 5,5 μονάδες περίπου.Πάντως το 39,3% του δίνει απόλυτη αυτοδυναμία με τον καινούριο εκλογικό νόμο.