Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΑΜΕ : Οι εργαζόμενοι να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους, για μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.


Οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας πως «δε θα πέσει ο μισθός κάτω από 586 ευρώ» είναι επικίνδυνες και ύπουλες, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για μεροκάματα και μισθούς πείνας. 

Δε μπαίνει κανένα χαλινάρι στους εργοδότες και στην ένταση της εκμετάλλευσης καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπηρετούν την πολιτική της κυβέρνησης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Σύναξη πολιτικού απολιθώματος για τη στήριξη μιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.


 Σύναξη πολιτικού απολιθώματος για τη στήριξη μιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.



Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται ήδη από την προσυνεδριακή διαδικασία σε πεδίο μηχανορραφιών και ξυλοδαρμών, με τις φατρίες που διεκδικούν καλύτερη θέση στη σέλα της εξουσίας να βλέπουν ότι το άλογο κοντεύει να ψοφήσει και να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Είναι εντυπωσιακή όμως η σιωπή που κρατάνε οι ιπποκόμοι τους:

Το ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά σχετικά με την παρουσία της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ



Η επιχειρηματική κινεζοαμερικανική συμφωνία στηρίζει τα σχέδια της ελληνικής άρχουσας τάξης για ανάδειξη της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου η ελληνική κυβέρνηση θα φορτώσει με νέες θυσίες το λαό.

Σχόλιο του K.K.E. για τις απολύσεις στο δημόσιο και τα νέα μέτρα (1/3/2013)

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας




Οι διαβεβαιώσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν έχουν καμία αξία.

Δραματική έκκληση ψυχιάτρων: Μην απολύετε κόσμο - Θα αυξηθούν οι αυτοκτονίες!

Μην απολύετε εργαζόμενους για να μην έχουμε αύξηση των αυτοκτονιών, διαμηνύουν Έλληνες ειδικοί σε μια περίοδο κρίσης όπου οι αυτόχειρες, αλλά και όσοι έχουν κατάθλιψη, αυξάνονται ημέρα με την ημέρα από τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα.  



Με αφορμή το διεθνές συνέδριο με θέμα "Κρίσεις και Καταστροφές. Ψυχοκοινωνικές Επιπτώσεις", το οποίο διοργανώνουν η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας, με τη συνεργασία της Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής, ο καθηγητής Ψυχιατρικής Γιώργος Χριστοδούλου, και ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Πλουμπίδης, υποστήριξαν πως η απόλυση από την εργασία, πέρα από τις οικονομικές της επιπτώσεις, συνεπάγεται επίσης ένα ταπεινωτικό πλήγμα για τον εργαζόμενο, το οποίο προκύπτει από την μείωση του οικογενειακού και κοινωνικού του status.

Και τα διατροφικά σκάνδαλα είναι εγκλήματα για τα κέρδη του κεφαλαίου.

 Εκτός από τα μεταλλαγμένα που βρίσκονται ανελλιπώς στο πιάτο μας με τη βούλα της ΕΕ, τα διατροφικά σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο. 



Σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια, διοξίνες στα πουλερικά , στα αυγά και στα χοιρινά, μελαμίνη στο γάλα, ορυκτέλαια στο ηλιέλαιο, φορμόλη στις ιχθυοκαλλιέργειες και τόσα άλλα, βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τα κεφτεδάκια της πολυεθνικής ΙΚΕΑ.

Δεν είναι τραγωδία, είναι δολοφονία!

Κάτω η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που δολοφονεί!

Οι δύο νεκροί φοιτητές στη Λάρισα και οι τρεις που χαροπαλεύουν δηλητηριασμένοι από αναθυμιάσεις ενώ προσπαθούσαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι, δεν είναι δυστύχημα, δεν είναι τραγωδία, ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!
Υπάρχουν αυτουργοί και τους ξέρουμε! Είναι η πολιτική της κυβέρνησης των ιμπεριαλιστών και του κεφάλαιου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, η πολιτική που φορτώνει φόρους και χαράτσια στο λαό, η πολιτική που κόβει μισθούς και συντάξεις, η πολιτική που με ΕΦΚ και ΦΠΑ μετέτρεψε τη θέρμανση σε είδος πολυτελείας, που με ξυλόσομπες και μαγκάλια μας επιστρέφει σε προπολεμικές καταστάσεις, η πολιτική που εξαθλιώνει λαό και νεολαία.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος ξεσκεπάζει τους Έλληνες νεοναζί ... «... αυτές οι ύαινες που γρυλίζουν για πολιτισμό και για θρησκεία... ».


«Χρυσή Αυγή», Ιούλης 1991: ο σαλπιστής του Χίτλερ δείχνει το δρόμο στον οποίο θέλουν να σπρώξουν οι χρυσαυγίτες τα παιδιά. Περί αυτής της (ναζιστικής) «Διάπλασης των Παίδων», πρόκειται...

Μαθήματα» ναζισμού και φασιστικής προπαγάνδας περί πολιτισμού, ιστορίας και θρησκείας, σε 6χρονα και 10χρονα παιδιά από την Χρυσή Αυγή.
Αλλά η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά και τη νεολαία είναι καταγεγραμμένη στις λίστες των εκατομμυρίων νεκρών παιδιών και νεολαίων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά της Ελλάδας είναι καταγεγραμμένη στο Δίστομο. 

ΚΚΕ: Ο τραγικός θάνατος των σπουδαστών στη Λάρισα αναδεικνύει την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ.


ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Σε ανακοίνωσή του για το θάνατο των σπουδαστών στη Λάρισα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το τραγικό περιστατικό στη Λάρισα, με δυο νέους ανθρώπους νεκρούς και άλλους τρεις να χαροπαλεύουν, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών.

ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Σχετικά με τη φασιστικοποίηση

Τόσο η ένταση της κρατικής καταστολής όσο και η εκλογική άνοδος της φασιστικής Χρυσής Αυγής, η δίωξη και η ποινικοποίηση της ελευθερίας της σκέψης και έκφρασης στο δημόσιο τομέα, η έξαρση των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων θέτουν το θέμα του χαρακτηρισμού της φάσης στην οποία έχουμε ήδη μπει.
Γίνεται χρήση πολλών όρων: εκφασισμός, ένταση και παρόξυνση του αυταρχισού, χούντα, φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής κ.λπ. Είναι φανερό πως από το ΚΚΕ (μ-λ) γίνεται χρήση του τελευταίου όρου, όμως είναι αναγκαίο να ανοίξει ένας διάλογος όχι τόσο για να τηρηθεί «το γράμμα του νόμου», να «γωνιαστεί» το κατάλληλο σχήμα, αλλά για να έχουμε την πιο αποτελεσματική αποτύπωση και έκφραση της πολιτικής και ιστορικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχουμε και φυσικά και των ευθυνών που της αναλογούν.

Κολομβία -Συνεχίζεται η απεργία διαρκείας των εργατών γης



Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας χιλιάδες εργάτες γης και μικροκαλλιεργητές καφέ μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του προέδρου της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος και παρά την καταστολή που έχει εξαπολυθεί προκειμένου να διαλυθούν αποκλεισμοί κεντρικών οδικών αρτηριών.

Προκήρυξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης για τις κινητοποιήσεις στη Χαλκιδική

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ 
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων της Χαλκιδικής από την κυβέρνηση και την εταιρία Ελληνικός Χρυσός.

ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ: Όχι στο ξεπούλημα του αεροδρομίου.


Το έγκλημα με την πώληση και του αεροδρομίου της Σάμου, στο οποίο συναινεί και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, απόφαση την οποία καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.



Σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού συνεχίζεται.