Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Να αρθεί τώρα η επιστράτευση στο Μετρό- Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου των εργαζομένων (ΣΕΛΜΑ), Τρίτη 28/1-1μμ, στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, Αθηνάς 67.

 Έκλεισε ένας χρόνος που οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης, δηλαδή στερούνται το συνταγματικό δικαίωμα και το βασικό όπλο των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοσία, την απεργία.

Στις 24/1/13 η κυβέρνηση, αντιμέτωπη με τον ηρωικό, αποφασιστικό αγώνα διαρκείας των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, απάντησε με πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς και επίταξη όλων των συρμών της ΣΤΑΣΥ (ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ).

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Σε ανακοίνωση για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Τιμούμε σήμερα την Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Συμπληρώνονται σήμερα 69 χρόνια από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό στις 27 Γενάρη 1945.

Το Άουσβιτς στάθηκε το μεγαλύτερο συγκρότημα εξόντωσης ανθρώπων, Εβραίων, κομμουνιστών και αντιστασιακών από την Πολωνία, τη Σοβιετική Ένωση, την Ελλάδα, τη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το σεισμό στην Κεφαλονιά

Με το νέο σεισμό στην Κεφαλονιά επανέρχεται με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης της χώρας. 


Πολύ περισσότερο, που η Κεφαλονιά είναι μια περιοχή ιδιαίτερα σεισμογενής και με πικρή πείρα από προηγούμενους καταστροφικούς σεισμούς. Το γεγονός ότι από τον σεισμό υπέστησαν καταστροφές κυρίως δημόσια κτίρια (σχολεία, το γηροκομείο, εργατικές κατοικίες) αποδεικνύει ακριβώς την εγκληματική ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που, και σε περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης, και σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, απορρίπτουν δαπάνες για υποδομές, όπως η αντισεισμική θωράκιση, οι οποίες δεν εξασφαλίζουν υπερκέρδη στο κεφάλαιο.

Δημοτικές και ευρωεκλογές.
Από την απόφαση του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ)

......
5. Το ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ) κατέληξε στη θέση της αποχής από τις ευρωεκλογές όχι «γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει» αλλά γιατί δίνει την πραγματική διάσταση στο σύνθημα της εξόδου από την ΕΕ. Κυρίως, γιατί δίνει μια πολιτική διέξοδο αγωνιστική στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανθρώπων, των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των μεταναστών που έχουν τραβήξει τόσο πολλά δεινά τα τελευταία χρόνια, και που μια σημαντική (όχι η μοναδική) αιτία γι’ αυτά είναι η πολιτική της ΕΕ και η υποταγή της χώρας σ’ αυτήν.
- Όσον αφορά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, το ΚΟ κατέληξε στη θέση του ΛΕΥΚΟΥ-ΑΚΥΡΟΥ λαμβάνοντας υπόψη δύο παράγοντες:
1) Την παραπέρα αντιδραστικοποίηση του θεσμού, ιδιαίτερα μετά τον Καλλικράτη και την πολιτική που συνοψίστηκε σ’ αυτό που λέμε Μνημόνια.
2) Τη φάση του κινήματος και τις δικές μας υποκειμενικές δυνατότητες.