Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του K.K.E. για το σχηματισμό κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.


Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.


Αυτό που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ως επαναδιαπραγμάτευση δυσμενών όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης. Αυτή η αναπροσαρμογή θα καθοριστεί από τις οξυμμένες αντιθέσεις και τις προσωρινές συμφωνίες μεταξύ των ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. Όποια κι αν είναι η κατάληξή τους δεν θα βάλουν φρένο και δεν θα ματαιώσουν τη χρεοκοπία και εξαθλίωση του λαού.

Φωτιά στην βουλή ! Αφού δεν την έκαψαν οι αγανακτισμένοι πήγε να καεί μόνη της !




Φωτιά από το κλιματιστικό εκδηλώθηκε στο γραφείο όπου συνεδρίαζε η τρικομματική επιτροπή προκειμένου να συντάξει το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας πάνω στην οποία θα βασιστεί το έργο της νέας κυβέρνησης.

ΠΑΜΕ-Αγώνες διαρκείας ενάντια στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις


Αγώνες διαρκείας ενάντια στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις


Η σπίθα της απεργίας στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας, που κρατά 8 μήνες, γίνεται φωτιά που ανάβει στον ένα χώρο μετά τον άλλο. Εργοστάσια, γραφεία, ακολουθώντας το παράδειγμα των απεργών Χαλυβουργών, βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις. Εργαζόμενοι από κάθε άκρη της Ελλάδας, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων απορρίπτουν τους εκβιασμούς και τις απειλές των εργοδοτών για μειώσεις μισθών και απολύσεις και διεκδικούν υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Τηλεφωνικό Κέντρο PHONE MARKETING-Αθήνα: 90 μέρες απεργίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΑΤΑ


                        ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΑΤΑ


Έχουμε μια συλλογικότητα 100 ανθρώπων. Επιθυμεί να λειτουργεί με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και θεωρεί όλα τα μέλη της απολύτως ισότιμα μεταξύ τους για τα θέματα που αφορούν σε λήψη αποφάσεων . Ένα σημαντικό γεγονός συμβαίνει και απαιτείται να πάρει άμεσα θέση, θέση που θα είναι δεσμευτική και έτσι συγκαλείται γενική συνέλευση. Η ανάγκη είναι επιτακτική και το διακύβευμα πολύ σημαντικό για τη συλλογικότητα. Παρόλα αυτά 15 μέλη δεν παραβρέθηκαν παρά την έγκαιρη ενημέρωσή τους δηλώνοντας πως δεν τους απασχολεί τελικά το θέμα. Τίθεται το πρόβλημα στη συνέλευση και οι 85 συμμετέχοντες  ύστερα από διάλογο, ανάπτυξη θέσεων, ερωταπαντήσεις και κριτικό προβληματισμό, κατέληξαν σε διαφορετικές λύσεις και ομαδοποιήθηκαν ως εξής:
Ομάδα  Α:  21 μέλη (υποστήριξαν τη λύση Α)
Ομάδα  Β:  15  μέλη (υποστήριξαν τη λύση Β)
Ομάδα  Γ:  14  μέλη (υποστήριξαν τη λύση Γ)
Ομάδα  Δ:  12  μέλη (υποστήριξαν τη λύση Δ)
Ομάδα  Ε:  10  μέλη (υποστήριξαν τη λύση Ε)
Ομάδα  Ζ:  8  μέλη (υποστήριξαν τη λύση Ζ)
Ομάδα Η:  5  μέλη (δεν κατέληξαν  σε καμιά λύση όσο κι αν το έψαξαν)
Αυτά ήταν και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που επακολούθησε (με τους Η να δηλώνουν απλά «παρών»).
Όπως βλέπουμε, καμιά λύση δεν συγκέντρωσε μεγάλη υποστήριξη. Ασυνήθιστο αυτό για τη συλλογικότητά μας,  γι αυτό στη συνέλευση μπήκαν 3 προτάσεις:

«Ζήτω»!Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος... «Δεν θα γίνουμε το αριστερό άλλοθι της προωθούμενης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ». Φώτης Κουβέλης, 3/5/2012


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

«Τη συγκυβέρνηση (σ.σ.: της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ) τη θέλουν τριών ειδών συμφέροντα:Πρώτον, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και τρίτον την προτιμούν όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη».
Αντώνης Σαμαράς, 7/4/2012

Όρθιοι στη «ρινοκεριάδα»! Του Νίκου Μπογιόπουλου.Έστω και μόνοι, κόντρα στο ρεύμα της «νέας τάξης», θα μείνουμε όρθιοι, επειδή είμαστε «ένα» με τον κόσμο της δουλειάς.


Του Νίκου Μπογιόπουλου


Πριν από μισό αιώνα ο άνθρωπος πάτησε στο Φεγγάρι.
Μισό αιώνα μετά, σε συνθήκες πρωτόγνωρων επιστημονικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων, το να εξασφαλιστεί ένα πιάτο φαΐ, για τη μισή ανθρωπότητα αποτελεί ζητούμενο...
*
Πριν από 70 χρόνια, η κρίση του καπιταλισμού πληρώθηκε από την ανθρωπότητα με τον πιο βαρύ φόρο αίματος κατά τη διάρκεια ενός Παγκοσμίου Πολέμου, όπου το φρικτό τέρας παραλίγο να καταλάβει «ανεπαισθήτως» τον κόσμο.
Στις μέρες μας, στην ίδια καπιταλιστική μήτρα παράγεται και επωάζεται το ίδιο αυγό του ίδιου φιδιού...

Κυβερνητικό πρόγραμμα... ό,τι πει η τρόικα


Του Σταύρου Χριστακόπουλου-Το Ποντίκι

Την καλύτερη αρχή, την πιο... δημιουργική και αισιόδοξη, θα κάνει η νέα συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αν κρίνουμε από τα πρώτα μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει. Στην πυρά λοιπόν οι πιο αδύναμοι από τους αδύναμους, αφού πλέον θα είναι έρμαια κατασχέσεων ακόμη και αυτοί που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία κάτω και από 300 ευρώ. Αυτό, μάλιστα. Είναι θανατηφόρο χτύπημα. Κατά των φτωχών, όχι κατά της φοροδιαφυγής.
Χθες λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ακόμη και οφειλέτες πολύ μικρών ποσών, κάτω των 300 ευρώ, απειλούνται με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων, ενώ εναντίον οφειλετών προστίμων του ΚΟΚ θα διατάσσονται έως και κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων.