Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ - Περιοδεία στα σύνορα και συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη

Περιοδεία στο Νομό Έβρου πραγματοποίησαν σήμερα, εκ μέρους των Οικολόγων Πρασίνων, η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Μακρής και οι Νίκος Μυλωνάς και Γιώργος Πασχαλίδης.
Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων επισκέφθηκε το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, «Φυλάκιο», στην Ορεστιάδα και είχε συνάντηση με τον κ. Λαζόπουλο, Πρόεδρο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου όπου διενεργούνται οι νεκροψίες των άτυχων μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στα σύνορα. Λίγο αργότερα έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ενώ το απόγευμα είχαν συναντήσεις για περιβαλλοντικά θέματα με την Οικολογική Εταιρεία Έβρου και τον Πρόεδρο του «Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου», κ. Γιώργο Δεμερίδη. Στη συνέχεια συμμετείχαν στη συνέλευση των βιοκαλλιεργητών του Έβρου.

ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΙΤΖΟΓΛΟΥ - Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ


Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η συνέχιση της κράτησης στον Κορυδαλλό, του συνδικαλιστή Νίκου Σαριτζόγλου, που συνελήφθη στις 9 Δεκέμβρη στην Πάτρα με ποινικά και πολιτικά απαράδεκτο τρόπο, μέσα σε τηλεοπτικό σταθμό (Tele-time), για παλιό μικρό του χρέος προς το δημόσιο και μάλιστα σε μια περίοδο που πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις των 150 συναδέλφων του στα λατομεία Άραξου για τη διασφάλιση της εργασίας τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ στην βουλή από το Κ.Κ.Ε : Για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή Κερατέας

Προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμα φορά προκειμένου να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές επιλογές της επιστρατεύει ΜΑΤ και δακρυγόνα, τη φορά αυτή σε βάρος των κατοίκων της Κερατέας, που αντιστέκονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο του Ομβριόκαστρου.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όπως και πριν της ΝΔ, εμμένουν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή παρά το γεγονός
  • ότι αυτή βασίζεται σε ένα αντιλαϊκό Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) που επιβλήθηκε με νόμο το 2003, και το οποίο προωθεί την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, δίνει προβάδισμα στην επικίνδυνη για την υγεία και το περιβάλλον καύση σε βάρος της ανακύκλωσης, περιορίζει τις απαιτούμενες χωροθετήσεις στα όρια της Αττικής

Ανακοίνωση Κεντρικής οργάνωσης Αττικής ΚΚΕ για τα γεγονότα στη Κερατέα.



ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ


Χρειάζεται κοινός αγώνας και δράση με προσανατολισμό.

Την άγρια επίθεση που δέχτηκαν από τις δυνάμεις καταστολής οι κάτοικοι της Κερατέας και του Λαυρίου καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ. 

Το ΚΚΕ τάχτηκε εξαρχής κατά της χωροθέτησης ΧΥΤΑ στην περιοχή του Οβριόκαστρου Κερατέας που αποφάσισε το 2003 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Εναντιώθηκε στις απόπειρες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτής της απόφασης και εξέφρασε με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη του στους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν σ' αυτά τα σχέδια.

Να σημειώσουμε ότι η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει τις θέσεις του Κόμματος τόσο σε δικές της εκδηλώσεις όσο και σε άλλες που διοργάνωσαν δήμοι και φορείς της περιοχής. Συγκεκριμένα, έχει εκφράσει την αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας τους οφείλει να έχει προσανατολισμό και αιτήματα. 

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ απαιτεί:

Άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από την Κερατέα και ολόκληρη τη Λαυρεωτική. Καμία έναρξη εργασιών στη περιοχή και τώρα και στο μέλλον. 

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας


Η σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου με εντολή εισαγγελέα επειδή άνοιξε τις μπάρες της εθνικής οδού,
διαμαρτυρόμενος για τη ληστεία των διοδίων που διαπράττουν οι μεγαλοκατασκευαστές με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, αποτελεί απαράδεκτη αυταρχική ενέργεια που βαραίνει πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να την καταδικάσει γιατί στρέφεται κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και ποινικοποιεί τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, για την κατάργηση των αυξήσεων στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η μάχη της Κερατέας


Της Ηλέκτρας Κλείτσα

Τη στιγμή που στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι ΧΥΤΑ κλείνουν (στη Γερμανία μάλιστα οι τελευταίοι ΧΥΤΑ έκλεισαν το 2005) και τα απορρίμματα ανακυκλώνονται σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό... στην Ελλάδα η κυβέρνηση σχεδιάζει το άνοιγμα νέων χωματερών.

Στην Κερατέα, οι κάτοικοι εδώ και σχεδόν ένα μήνα έχουν ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Καθημερινά, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο άγρια μορφή καταστολής που έχουμε δει όλα τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηρίζουν μάλιστα τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν γίνει πλέον «μόνιμοι κάτοικοι» Κερατέας, σαν στρατό κατοχής, και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σαν Υπουργείο Προστασίας των Εργολάβων, που στην περιοχή τους έχει αναλάβει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Μπόμπολα – κατασκευαστή του εν λόγω ΧΥΤΑ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Με τις Ελληνο-Τουρκικές συμφωνίες της Μαδρίτης 1997 και του Ελσίνκι 1999, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και συνοριακές διαφορές πέραν της υφαλοκρηπίδας.
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποδεχθεί τη Νατοϊκή στρατηγική που αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως «κοινό επιχειρησιακό χώρο» καθιστώντας μόνιμη την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή Ανατολικά του 25ουμεσημβρινού.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Φωτογραφία αρχείου
Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα. Παράλληλα η ΟΛΜΕ για την Πέμπτη έχει προκηρύξει δύο τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 11 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 17:00 προκειμένου να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Προπύλαια στις 12:30.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι αυτή την στιγμή στο μάτι του κυκλώνα. Η κυβέρνηση, στο όνομα των «ελλειμμάτων», επιδιώκει να συντρίψει τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε αυτές και να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων έως και 40%, να τις κάνει κερδοφόρες και να τις ιδιωτικοποιήσει. Οι συγκοινωνίες, το νερό, το ρεύμα, η παιδεία και η υγεία είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ για να έχουν φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες οι εργαζόμενοι και ο λαός. Δεν μπορούν να είναι εμπορεύματα που να βγάζουν κέρδη. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ δεν είναι «ρετιρέ» και συντεχνίες. Υπερασπίζονται κατακτήσεις δεκαετιών.

Η απόπειρα δολοφονίας πολιτικού στην Αριζόνα και η δολοφονία 6 ανθρώπων γίνεται στο φόντο μιας κοινωνίας που εκθειάζει τη «λογική των όπλων»


Ένα νέο φονικό σκηνικό στήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αριζόνα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της βουλευτή των Δημοκρατικών Γκάμπριελ Γκίλφορντς, η οποία ήταν και ο κύριος στόχος της επίθεσης του οπλισμένου 22χρονου Τζάρεντ Λόφνερ (φέρεται ως ψυχικά ασθενής), που σκόρπισε το θάνατο σε 6 ανθρώπους και τραυμάτισε 14, ανάμεσά τους και η βουλευτής, η οποία νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσα στους νεκρούς οι Γκάμπριελ Ζίμερμαν, βοηθός της Γκίλφορντς, ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζον Μ. Ρολ και η 9χρονη Κριστίνα Γκριν.
Σε μια χώρα όπου υπάρχουν πάνω από 250 εκατομμύρια όπλα, σύμφωνα με την Εθνική Ενωση Οπλων (σε πληθυσμό 300 εκατομμυρίων), που αγοράζονται πανεύκολα και καλλιεργείται στον πληθυσμό ο «τσαμπουκάς» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, τα περιστατικά τέτοιων φονικών πολλαπλασιάζονται.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Θάνατος παιδιού από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙΑΣ


Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Το μεσημέρι της Τετάρτης,  5/1/2011, η Έρρικα, ένα επτάχρονο κορίτσι που περπατούσε στους δρόμους της γειτονιάς της στο Μενίδι λέγοντας τα κάλαντα με άλλα τρία παιδιά, χτυπήθηκε από 22χρονο μοτοσικλετιστή που έκανε προσπέραση φορτηγού και έχασε τη ζωή της.
Όπως επισημαίνουν οργανώσεις πολιτών που ασχολούνται με τα τροχαία εγκλήματα, ακόμα κι αν ο δράστης ήταν πολίτης και σε αυτόν αποδοθεί πλήρης ευθύνη, θα καταδικαστεί σε μια ποινή λίγων μηνών με αναστολή και  η ασφαλιστική του εταιρεία θα καταδικαστεί να δώσει την ελάχιστη αποζημίωση. Με  το δίπλωμα στο χέρι θα’ χει μια δεύτερη ευκαιρία…
Το συγκεκριμένο συμβάν όμως συνέβη στο  Μενίδι,  το παιδί - θύμα ήταν Ρομά και ο δράστης αστυνομικός – μοτοσικλετιστής των ομάδων ΔΙΑΣ. 

Τυνησία: Κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια «μέχρι νεωτέρας»-14 άτομα τουλάχιστον έχουν σκοτωθεί στα επεισόδια τον τελευταίο μήνα.

Το κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων της χώρας «μέχρι νεωτέρας» αποφάσισε η κυβέρνηση της Τυνησίας, όπως ανακοίνωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας. «Μετά τις ταραχές που αναφέρθηκαν σε ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας τους μέχρι νεωτέρας διαταγής από την Τρίτη», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
 Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι αναμένεται η διεξαγωγή «έρευνας για να εξακριβωθεί ποιος ήταν υπεύθυνος για την υποκίνηση των φοιτητών», σύμφωνα με το πρακτορείο TAP.