Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Εκδηλώσεις καταδίκης του φασιστικού πραξικοπήματος από την ΕΔΟΝ

To K.Σ της ΕΔΟΝ σε συνεργασία με τις Επαρχιακές Οργανώσεις της ΕΔΟΝ διοργανώνει και συμμετέχει σε μια σειρά από εκδηλώσεις, στην 36η επέτειο του φασιστικού πραξικοπήματος, εκδηλώσεις καταδίκης των μαύρων επετείων αλλά και τιμής των ηρωικών πεσόντων της αντίστασης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

14 Ιουλίου 2010,
 
• 7:00 μμ. Προσυγκέντρωση στην Ακαδημία. Πορεία Νεολαίας προς τον χώρο της θυσίας των τεσσάρων του Αη Γιάννη στην Λάρνακα όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής από το ΑΚΕΛ Λάρνακας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων-ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων



Πραγματοποίηθηκε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων.Στη συνάντηση, που έγινε σήμερα το πρωί στα κεντρικά γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, συμμετείχαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Βίτσας και ο Τάκης Μαστρογιαννόπουλος. Από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχαν οι Ιωάννα Κοντούλη, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Μιχάλης Πετράκος και Γιάννης Παρασκευόπουλος.
 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του K.K.E για τις συμβάσεις των δημοσίων νοσοκομείων

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν σχετικά με τις συμβάσεις δημοσίων νοσοκομείων, επιβεβαιώνουν όσα επί χρόνια υποστηρίζει το ΚΚΕ: Ο ιδρώτας των εργαζομένων ληστεύεται και μέσω των συμβάσεων των δημοσίων νοσοκομείων με τα επιχειρηματικά μεγαθήρια, όπως η Ζήμενς. Έτσι αυξάνονται τα ελλείμματα, που ο λαός καλείται να πληρώσει, έτσι υποβαθμίζεται συνεχώς ό,τι το δημόσιο υπάρχει στον τομέα της Υγείας.
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνικά πλοία που κρατούνται από το Ισραήλ

Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την επιστροφή στην Ελλάδα των πλοίων που μετείχαν στο αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ζητούν από το Υπουργείο Εξωτερικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Τ. Κουράκης και Θ. Δρίτσας.

Αλ. Παπαρήγα: Μήνυμα ανατροπής του μνημονίου από τα Χανιά

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να δημιουργήσουν ρήγματα και ανατροπές στους νόμους του μνημονίου απηύθυνε σήμερα από τα Χανιά η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα. Κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στην περιοχή, η κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε το πρωί τις εγκαταστάσεις εργοστασίου ανακύκλωσης - κομποστοποίησης απορριμμάτων, όπου σε ομιλία της προς τους εργαζόμενους έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση της χώρας, προβλέποντας μάλιστα ακόμα χειρότερες μέρες.

ΠΑΜΕ: Κατάληψη των γκισέ της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας EL AL


Για δύο ώρες απέκλεισαν το πρωί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τα γκισέ της Ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας EL AL, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η πτήση 542 από Αθήνα για Τελ Αβίβ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, «η ενέργεια αυτή ήταν στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ενάντια στο συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας από την κυβέρνηση του Ισραήλ που έχει την υποστήριξη των Αμερικάνων και Ευρωπαίων Ιμπεριαλιστών».

ΟΤΑΝ το ΠΑ.ΣΟ.Κ ήθελε την ψήφο μας ήταν ...σοσιαλιστικό .Ας γυρίσουμε πίσω 2 χρόνια πριν.Γράφει ο Red Star

Καταρχήν να ευχαριστήσω τον φίλο του μπλογκ μας Εαμίτη, που μου θύμισε την καμπάνια του ΠΑ.ΣΟ.Κ.Για να δούμε λοιπόν τις μας έλεγαν με τις αφίσες τους οι Σοσιαλιστές του Γεωργίου Παπανδρέου...
 ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΟΤΕ :

Οι τρόποι ενίσχυσης της ακρίβειας από την κυβέρνηση: Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Η ίδια η κυβέρνηση παράγει την ακριβότερη...ακρίβεια στην Ευρώπη 

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ: Προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν

Ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση τα τελευταία χρόνια, μίλησε για την κατάσταση της Μέσης Ανατολής και προειδοποίησε πως μια επίθεση στο Ιράν από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα σημάνει σημαντική απειλή στην παγκόσμια ειρήνη και αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Τραπέζι Συζητήσεων», που προβλήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ (τοπική ώρα), ο Φιντέλ Κάστρο υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως μια τέτοια επίθεση κατά του Ιράν θα έχει επιπτώσεις και στην Κορεατική Χερσόνησο, εξαιτίας των απειλών που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ για στρατιωτική επίθεση κατά της ΛΔ Κορέας, ισχυριζόμενοι πως βύθισε νοτιοκορεάτικο πλοίο. Αντίθετα, είπε, οι ΗΠΑ ευθύνονται γι' αυτό.

Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ψήφο των ελλήνων της διασποράς

Δήλωση Βασίλη Πριμικήρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΚΠΕ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για τα θέματα του ελληνισμού της διασποράς

Είναι αποκλειστική η ευθύνη των κυβερνήσεων του δικομματισμού και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, κ.Γ.Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ η καταδίκη της Ελλάδας με απόφαση της 8ης Ιουλίου του 2010 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επειδή δεν έχει ως τώρα ψηφίσει τον εκτελεστικό των διατάξεων του άρθρου 51 παράγραφος 4 του Συντάγματος νόμο για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκτός επικρατείας Έλληνες.