Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η φασιστικοποίηση επιδιώκει να καταργήσει όλα τα δικαιώματα του λαού. Να την ανατρέψουμε!

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στον λαό, με στόχο να τον υποτάξει στην εξαθλίωση, την φτώχεια και την εξάρτηση, να διαλύσει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές του δομές, να καταργήσει όλα τα δικαιώματά του στην δουλειά, να τσακίσει τις καταχτημένες ελευθερίες του, να καταστείλει και να τρομοκρατήσει κάθε λαϊκή–εργατική κινητοποίηση, να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» σε έναν λαό και μία χώρα ρημαγμένη.
Ατέλειωτος ο κατάλογος των συνεχών επιθέσεων της κυβέρνησης Σαμαρά και όλου του εσμού του συστήματος απέναντι στον λαό, στις ελευθερίες, τις οργανώσεις του, στο δικαίωμά του να αντιστέκεται και να παλεύει για την υπεράσπιση της ζωής του. ΜΑΤ και ασφαλίτες, μηχανοκίνητες δυνάμεις και χημικά, δικαστικές αποφάσεις απαγορεύσεων και επιστρατεύσεων αποτελούν την «ημερήσια διάταξη» μιας αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής που δεν έχει τέλος. Ενώ, ταυτόχρονα, το φασιστικό μόρφωμα της ΧΑ συνεχίζει την εγκληματική του δράση στο «περιθώριο» της κυβερνητικής επίθεσης αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι αποτελεί σήμερα συμπληρωματική δύναμη του συστήματος.

ΚΚΕ(μ-λ)
Καθημερινή η έκφραση της φασιστικοποίησης
Να μην περάσει η κρατική τρομοκρατία!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καθημερινή η έκφραση της φασιστικοποίησης
Να μην περάσει η κρατική τρομοκρατία!
Με διμοιρίες ΜΑΤ, ρόπαλα, χημικά, με ξυλοδαρμό ακόμα και δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και δεκάδων νεολαίων, «απάντησε», η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στη συμβολική κινητοποίηση των νέων του ΣΥΡΙΖΑ, στο ακαδημαϊκό γραφείο του Γ. Μέργου, γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, που πραγματοποιούνταν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προκλητικές του δηλώσεις, ότι ο κατώτατος μισθός στη χώρα παραμένει σε… ψηλά επίπεδα.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για την ομιλία του πρωθυπουργού σχετικά με το ΕΣΠΑ


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την ομιλία του πρωθυπουργού σχετικά με το ΕΣΠΑ



Οι επανειλημμένες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το όφελος, που δήθεν θα προκύψει για το λαό, από την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, τις επενδύσεις και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, δεν πείθουν πλέον κανέναν. Ο λαός γνωρίζει ότι, από τα κοινοτικά κονδύλια και την ανάκαμψη, οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που θα εξασφαλίσουν νέες επιδοτήσεις και φτηνούς εργαζόμενους, για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Φοιτητές Ιατρικής Πάτρας: Καταγγέλλουν τη συνάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής



Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών καταδικάζει την συνάντηση τουδιοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου με στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), σύμφωνα πάντα με επιστολή του Ανδρέα Νικολακόπουλου στην οποία ο φασίστας πολιτευτής της Χρυσής Αυγής Αχαΐας σημείωνε ανάμεσα σε άλλα:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση σχετικά με το «λάθος» του ΔΝΤ.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για το «λάθος» του ΔΝΤ αποτελεί κοροϊδία του λαού, διότι αποκρύπτει ότι τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, διακηρύσσουν συνεχώς την απαίτηση για απαρέγκλιτη τήρηση του προγράμματος, δηλαδή για συνέχιση και επιτάχυνση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

Νέο κρούσμα αυταρχισμού από την κυβέρνηση.Δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν σε κινητοποίηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο πανεπιστημιακό γραφείο του Γ. Μέργου.Ρεπορτάζ από τον Ριζοσπάστη.


Επίθεση από την Αστυνομία δέχτηκαν χτες νέοι του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πανεπιστημιακό γραφείο του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργου, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι υψηλός.


Οπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ «τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να διαλύσουν εντελώς απρόκλητα μια ειρηνική διαμαρτυρία, να ξυλοφορτώσουν και να τραυματίσουν νέους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Πρόκειται για τους Κ. Μπάρκα και Β. Διαμαντόπουλο που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Νάξος: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 20/2 από το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή.


Στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στις 20 Φλεβάρη στην Παραλία στο παλιό Δημαρχείο, στις 11 το πρωί, καλούν το ΠΑΜΕ και η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής Νάξου.

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τονίζει: «Ο εργαζόμενος λαός να δώσει την απάντησή του. Να μην περάσει η διαίρεση των εργαζομένων. Η ανάπτυξη που ονειρεύονται είναι βαμμένη με αίμα από το σφαγιασμό των δικαιωμάτων, την εξαθλίωση του λαού.