Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή : Όπλο του συστήματος (Video)

Χρυσή Αυγή : Όπλο του συστήματος 



Αλέκα Παπαρήγα για τη Χρυσή Αυγή ( δήλωση 9/11/2012)

«Ο ναζισμός και όλα τα αντιδραστικά ρεύματα είναι καταγραμμένα στο DNA του σύγχρονου καπιταλισμού. Κάθε φορά που βρίσκεται σε κρίση αναπτύσσονται με τη στήριξη των μονοπωλίων.

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο ρ/ς ALPHA.


Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο ρ/ς ALPHA



Πως δεν πήγατε στο Πεκίνο κ. Παπαρήγα για το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος;
«Δεν έχουν αντιπροσωπείες».
Εδώ τα πράγματα πως τα βλέπετε;
«Όπως τα είχαμε προβλέψει, οι τάσεις είναι φανερές και στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, η κρίση θα γίνει χειρότερη και τα πράγματα θα μπλεχτούν ακόμη περισσότερο. Τώρα πως θα εκδηλωθεί αυτό αύριο, δηλαδή αν θα πάμε για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ή αν θα πάμε σε συμφωνημένο κούρεμα, αυτό δεν μπορώ να το πω».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για την εκταμίευση της δόσης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε.



Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχτούν να ζουν και να υποκύπτουν στους αλλεπάλληλους εκβιασμούς σχετικά με τη δόση από την ΕΕ, που σε τελευταία ανάλυση αποτελεί ένδειξη επιβολής νέων βάρβαρων μέτρων,

ΠΑΜΕ : ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 5 μ.μ.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 5 μ.μ.
Την Κυριακή η κυβέρνηση με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Με το εργαλείο του κρατικού προϋπολογισμού, προσφέρουν στα μονοπώλια έξοδο από την κρίση τσακίζοντας ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης.

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην «Εφημερίδα των συντακτών»:" Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται τη λαϊκή απελπισία και καθώς μετεξελίσσεται ταχύτατα σε ΠΑΣΟΚ αντιγράφει τα κόλπα του, αλλά και της ΝΔ..."



Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην «Εφημερίδα των συντακτών»


Πιστεύετε ότι ο καπιταλισμός δεν διορθώνεται, δεν εξανθρωπίζεται. Στο παρελθόν όμως έχει γίνει. Για παράδειγμα, η περίοδος της σοσιαλδημοκρατίας 1945-1980 στην Δυτική Ευρώπη ήταν μια καλή περίοδος για τον καπιταλισμό και τους εργαζόμενους. 
Γιατί το αποκλείετε να ξανασυμβεί;

«Ανθρώπινος καπιταλισμός δεν υπήρξε ποτέ, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Στην περίοδο που αναφέρεστε η καπιταλιστική ανάπτυξη θεμελιώθηκε με το αίμα των εκατομμυρίων νεκρών και στα ερείπια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Συρία; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη.

Ομάδα Αμερικανών ειδικών για την Ανατ. Μεσόγειο επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Αθήνα, την Κύπρο και την Αίγυπτο 

Επίσκεψη - αστραπή στην Αθήνα πραγματοποίησε ειδική ομάδα που έχει συστήσει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Ανατ. Μεσόγειο, με στόχο να συντονίσει την αμερικανική εμπλοκή στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική ομάδα, μετά την Αθήνα θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της με ανάλογες επαφές στην Κύπρο και την Αίγυπτο.

Ανακοίνωση του K.K.E. για τη λαϊκή παρέμβαση μετά την ψήφιση των μέτρων.


Κ.Κ.Ε.



Η ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων στη Βουλή πρέπει να πεισμώσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, ώστε πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούν για να μην εφαρμοστούν, για την προστασία των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών, για την ανατροπή όλων των βάρβαρων μέτρων και μνημονίων.
Η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να γίνει ισχυρή και αποτελεσματική με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζόμενων, των ανέργων, των νέων και των γυναικών στα σωματεία, τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις.

Επιλογή της πλουτοκρατίας τα βάρβαρα μέτρα !

Αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ



Με συγκεκριμένες τοποθετήσεις οι βουλευτές του ΚΚΕ που πήραν μέρος στη χτεσινή συζήτηση απέδειξαν ότι το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο είναι στρατηγική επιλογή της πλουτοκρατίας και για λογαριασμό της το προωθεί η συγκυβέρνηση.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, υλοποιεί τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά, καθώς είναι στρατευμένη στην υλοποίηση και εξυπηρέτηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Συνεχίζουν στον καταστροφικό δρόμο των μνημονίων και του ευρώ Συνεχίζουμε στον ελπιδοφόρο δρόμο της ανατροπής !


Η επιβλητική εργατική λαϊκή κινητοποίηση, με την 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία και τις τεράστιες διαδηλώσεις, έστειλαν καθαρό μήνυμα:


Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα του Τρίτου Μνημονίου δεν περνούν, ο λαός θα τα ανατρέψει, μαζί με την άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη και τη σύγχρονη «χούντα» κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.
Πάνω από 100.000 λαού στην Αθήνα, εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, διαδήλωναν για ώρες, αντιστεκόμενοι στις ορδές των ΜΑΤ, στον χημικό πόλεμο και στα νέα όπλα της καταστολής, τα οχήματα ρίψης νερού.

Σκληρή αλλά δίκαιη η Αλέκα ! Δεν χαρίστηκε στους υπαλλήλους της βουλής.Τι τους είπε κατάμουτρα.


Ρεπορτάζ από το matrix24.gr


Εξηγούμαι: οι υπάλληλοι της Βουλής, όταν είδαν την τροπολογία Στουρνάρα που τους ενέτασσε στο ενιαίο μισθολόγιο, έγιναν… έξαλλοι. Αποχώρησαν από τις υπηρεσίες τους, μαζεύτηκαν μπροστά στο Περιστύλιο απειλώντας ότι θα μπουκάρουν στην αίθουσα της Ολομέλειας όπου γινόταν η συζήτηση επί του Μνημονίου 3, ενώ κάποια στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν. Όταν είδαν γνωστό τηλεοπτικό δημοσιογράφο που έχει ξιφουλκήσει εναντίον των προνομίων τους από τηλοψίας, τον προπηλάκισαν, αφού πρώτα τον κυνήγησαν στους διαδρόμους της Βουλής.