Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου.Για τις Θέσεις και το Σχέδιο Καταστατικού που δημοσίευσε η ΚΕ μπροστά στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


Ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου
Η Επιτροπή Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ απευθύνεται στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους φίλους και συμπορευόμενους με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, σε όσους εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ στο κίνημα και θέλουν να πάρουν μέρος στη δημόσια συζήτηση, με γραπτό κείμενο στον «Ριζοσπάστη» ή στην ΚΟΜΕΠ, για τις Θέσεις της ΚΕ στον Απολογισμό της δουλειάς του Κόμματος από το προηγούμενο Συνέδριο, στο Σχέδιο Προγράμματος και στο Σχέδιο Καταστατικού και τους ενημερώνει για τις εξής προϋποθέσεις συμμετοχής στο Δημόσιο Διάλογο:

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ : Ξεκινάμε σήμερα με την πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη» και τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής.


Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα ξεχωριστή για το Κόμμα μας, την εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα, για την εφημερίδα μας, τον «Ριζοσπάστη». 


Σήμερα ο «Ριζοσπάστης», σε ειδικό ένθετο, δημοσιεύει τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, που περιλαμβάνουν την Εκθεση Δράσης της ΚΕ από το 18ο έως το 19ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα του Κόμματος έως το 20ό Συνέδριο, το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του ΚΚΕ.
Σήμερα, κομμουνίστριες και κομμουνιστές, ΚΝίτισσες και ΚΝίτες, οπαδοί και φίλοι μας, έχουμε ξεχυθεί στις πόλεις και στα χωριά σε όλη τη χώρα με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι και μ' ένα σκοπό.

Οι Αμερικάνοι κρατούσαν αιχμάλωτους 200 ανήλικους Αφγανούς σε στρατιωτική φυλακή των Η.Π.Α !


Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υπό κράτηση, για πάνω από ένα χρόνο, περισσότερους από 200 Αφγανούς έφηβους, οι οποίοι συσχετίζονταν με την Αλ-Κάιντα και τους Ταλιμπάν, προτού είτε τους αφήσουν ελεύθερους είτε τους παραδώσουν στις τοπικές αρχές, αναφέρεται σε έκθεση των ΗΠΑ προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

                                                                       Φυλακιο τησ στρατιωτικησ φυλακησ του μπαγκραμ
                                                                                  DAVID GUTTENFELDER, FILE / AP PHOTO

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρατούμενων ήταν 16 ετών. Ωστόσο, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις η ηλικία των Αφγανών διαπιστώθηκε αφότου βρίσκονταν ήδη υπό κράτηση σε στρατιωτική φυλακή των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ, όπου και υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο πόλεμος δύο λέξεων και η ψευδοροφή...Της Λιάνας Κανέλλη.


Γράφει η Λιάνα Κανέλλη



Το λεξικό θωρείται εκ των εγκυροτέρων στον κόσμο (Merriam - Webster). Εχει βεβαίως και ιστότοπο. Κατέγραψε τις δύο πλέον αναζητούμενες λέξεις στο διαδίκτυο για το 2012. Η βαθιά και στοχευμένη υποτίμηση της ανθρώπινης σκέψης, εντός εκτός διαδραστικών μέσων επικοινωνίας, οδηγεί, πάω στοίχημα, πολλούς στο να απαντήσουν αυθόρμητα πως μάλλον η λέξη σεξ θα είναι η πρώτη. Αντε και χρήμα η δεύτερη, σε όλες του τις μορφές. Αμ δε! Αποκάλυψη. Τώρα.

ΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ : Καταγγέλλει προσπάθεια τρομοκράτησης από στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς .


ΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ




Την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων νεολαίων της ΚΝΕ, μελών του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Επισιτισμού, που περιόδευαν στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, κάλεσε την Τετάρτη το απόγευμα ο διευθυντής των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ στα Γιάννενα και στέλεχος της ΚΕ της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργος Ζάψας. Συνεπικουρούμενος από δυο ακόμη καθηγητάδες ζήτησε αρχικά από τους δυο νεολαίους της ΚΝΕ να περάσουν στο γραφείο.