Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Μαζική η προσέλευση στις απεργιακές συγκεντρώσεις

thumb
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση και την πορεία προς τη Βουλή που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδική απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντιδρώντας στις αλλαγές του Ασφαλιστικού. Παράλληλα, εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση στην πορεία που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης να διαδηλώσουν.
Η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί από το Πεδίον του Αρεως με κατεύθυνση προς τη Βουλή, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης, ενώ την ώρα που έφτασε έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, οι διαδηλωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών εργαζομένων που βρήκαν τραγικό θάνατο στις 5 Μαΐου.
Ακόμη, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ σε αρκετούς χώρους εργασίας η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε μέχρι και το 100% (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διυλιστήρια, πλοία - λιμάνια κ.ά).

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως


Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο τα σπασμένα πρέπει να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι και όλοι όσοι κέρδιζαν το προηγούμενο διάστημα, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες , να συνεχίζουν να κερδίζουν αλώβητοι. Και κυρίως ποια ανωτέρα δύναμη μας αναγκάζει να διαλύσουμε το ασφαλιστικό μας σύστημα.
Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θέλουν επιλογές που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο, διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή.

Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις κινητοποιήσεις της 20ης Μάη


Αλ. Παπαρήγα: Ζητούμενο η κοινωνική ευημερία

Την πεποίθησή της ότι οι αγώνες του λαϊκού κινήματος θα βγάλουν "από τη μέση όλα τα φράγματα, όλα τα αναχώματα" ώστε να κατορθώσουν οι πολίτες να βαδίσουν "στο δρόμο της κοινωνικής ευημερίας" εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως τόνισε στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, σημασία έχει να μετατραπεί σε έναν ορμητικό χείμαρρο, σε έναν αληθινό καταρράκτη".

Χαιρετίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις κινητοποιήσεις
Με ανακοινωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη μαζική και μαχητική συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις.
"Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το σφαγείο του μηχανισμού «στήριξης» Ε.Ε.-ΔΝΤ και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων", αναφέρει.
Τέλος, καταγγέλλει τις προληπτικές προσαγωγές από την ΕΛΑΣ, τις οποίες αποκαλεί "προληπτική τρομοκρατία". Όπως γνωστοποιεί, ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και μέλη της αντιπροσωπείας της Νεολαίας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Πανεργατική Απεργία 20 Μάη: η εργατική τάξη μίλησε ξανά


"Πληρώσαμε το χρέος 2 και 3 φορές, τώρα μας χρωστάνε οι καπιταλιστές"  

Αυτό βροντοφώναξαν χιλιάδες απεργοί. Μια τεράστια απεργιακή συγκέντρωση και μια μαζική, πετυχημένη, γενική πανεργατική απεργία ήταν η νέα αποφασιστική απάντηση του κόσμου της δουλειάς στην αντεργατική επίθεση ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και κεφαλαίου. Συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων όλων των τελευταίων μηνών, η απεργία της 20 Μάη  έπιασε το νήμα των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την Ελλάδα στις 5 Μαΐου δημιουργώντας συνέχεια στους συντονισμένους κι αποφασιστικούς αγώνες της εργατικής τάξης για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της αστικής στρατηγικής. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο Μουσείο. Από νωρίς τα μεγάφωνα έπαιζαν μουσική και ακούγονταν οι ανακοινώσεις του Συντονισμού και των πρωτοβάθμιων σωματείων. Καταγγέλθηκε το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής, η οποία από νωρίς το πρωί έκανε δεκάδες προσαγωγές εργαζόμενων που έρχονταν στην συγκέντρωση. Διμοιρίες ΜΑΤ ξυλοκόπησαν εργαζόμενους και ακινητοποίησαν μπλοκ του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου που κατευθυνόταν στην συγκέντρωση από απεργιακή φρουρά σε κεντρικά καταστήματα. Προκλητική ήταν η αστυνομία καθ΄ όλη τη διάρap20_may_1.gifκεια της πορείας, με σκοπό να δημιουργήσει εντάσεις. Η πολύ μεγάλη σε όγκο πορεία ξεκίνησε στις 12.30 μ.μ. από Πατησίων και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε πρός τη Βουλή. Η θλιβερή ΓΣΕΕ και η γραφειοκρατία έκανε και πάλι τον ελιγμό από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου για να βρεθεί στη Σταδίου μπροστά από το πολύ πιο μαζικό και μαχητικό μπλοκ των σωματείων του Μουσείου...

Πουλώντας «εθνική υπευθυνότητα» προς πάσα κατεύθυνση, το ακροδεξιό ΛAOΣ φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τις μετοχές του στο αστικό πολιτικό χρημα

Mε προπαγανδιστικό περιτύλιγμα το «μίνιμουμ εθνικής συμπεριφοράς» για τη «σωτηρία της πατρίδας» και πλειοδοσία σε τρομοφοβική και ρατσιστική δημαγωγία, το ακροδεξιό ΛAOΣ φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τη θέση του στο αστικό πολιτικό σύστημα.
Λειτουργώντας μέχρι πρόσφατα ως σκιώδης συγκυβερνήτης του ΠAΣOK, ο «φιλελεύθερος πατριώτης» Kαρατζαφέρης μιλούσε σε όλους τους τόνους για την «αναγκαιότητα στήριξης του πρωθυπουργού που εκπροσωπεί τη χώρα στη μάχη με τους κερδοσκόπους», καταπίνοντας αμασητί ακόμα και τα κυβερνητικά σενάρια περί «αποστρατιωτικοποίησης του Aιγαίου απ' τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά».




Αλ. Τσίπρας: Προϊόν μαφιόζικου καπιταλισμού η υπόθεση «Ασπίς»


«Φούσκα», όπως εκείνη του χρηματιστηρίου και των τραπεζών αποτελεί η 

κατάρρευση της «Ασπίς»,

τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τους 

εκπροσώπους των ασφαλισμένων και των εργαζομένων στην εταιρεία. 

Πρόσθεσε ότι φωτογραφίζει ένα «μαφιόζικο καπιταλισμό» και υποστήριξε 

ότι οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι μεγάλες.


Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για χρόνια η πολιτεία πιστοποιητικά σε μια εταιρεία ελλειμματική, η οποία πουλούσε υποσχέσεις ενώ δεν είχε καν τη δυνατότητα να επιβιώσει.

ΔΗ.Κ.ΚΙ: Ποιός επιτέλους κυβερνάει αυτή τη χώρα; Γιατί απαγορεύτηκε πορεία ενάντια στον Ερντογάν;


Tην αίσθηση χώρας υπό κατοχή δίνει η Ελλάδα μετά και την πρωτοφανή απαγόρευση της πορείας διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχε και το ΔΗΚΚΙ την Παρασκευή 14.5.2010. για την έλευση Ερντογάν και τις επαπειλούμενες επαχθείς συμφωνίες σε βάρος της χώρας.
Με την εφαρμογή ενός «πολεμικού» σχεδίου που όμοιό του δεν θυμόμαστε να έχει εφαρμοσθεί μετά τη χούντα, οι διαδηλωτές αποκλείστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ και παρατεταγμένα πυροσβεστικά οχήματα, από νωρίς το απόγευμα, περιμετρικά της συγκέντρωσης, δηλαδή, Κοραή - Σταδίου - Κλαυθμώνος - Σταδίου!
Όταν τελείωσε η συγκέντρωση και επιχειρήθηκε να ξεκινήσει ειρηνικά η πορεία, απρόκλητα άρχισε επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ εναντίον των εγκλωβισμένων διαδηλωτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη διεξαγωγή της πορείας είχαν ακολουθηθεί οι τυπικές διαδικασίες ώστε να είναι καθ’ όλα νόμιμη. Αυτή είναι η δημοκρατία και το καθεστώς κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που στο εξής θα επιχειρείται. Οι εξευτελιστικές για τη χώρα παραινέσεις και συμβουλές τις οποίες τόλμησε ο Ερντογάν άρχισαν ήδη να εφαρμόζονται από τον Γ. Παπανδρέου.

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με τη διαβεβαίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση δεν θα μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Οι δημόσιες διαβεβαιώσεις του κύριου Πεταλωτή ότι η κυβέρνηση δεν θα μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα έχουν τόση αξία όση και οι αντίστοιχες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα μείωνε τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις οποίες αθέτησε «πριν ο πετεινός λαλήσει τρεις φορές». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις υποκριτικές και αναξιόπιστες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στην αυριανή γενική πανεργατική απεργία. Όλοι και όλες στους δρόμους. 

ΠΑΜΕ - Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

 Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργία έχουν οριστεί στις 9.30 π.μ. ως εξής:
  • Πλ. Κάνιγγος: Σωματεία και εργαζόμενοι: Οικοδόμοι, Μισθωτοί τεχνικοί, ηλεκτρολόγοι, Ξύλου, Εμπορίου, Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστριών, Χρηματοπιστωτικού, Δημοσίου, Μεταφορών, Καλλιτεχνών, Εκπαιδευτικών.
  • Πλ. Βάθης: Σωματεία και εργαζόμενοι: Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χαρτιού, Τηλεπικοινωνιών, Ενέργειας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ).
  • Πλ. Καραϊσκάκη: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δυτικών Συνοικιών, Βόρειων Συνοικιών, Βορειοδυτικών Συνοικιών, Νοτιοδυτικών συνοικιών.
  • Πλ. Κλαυθμώνος:Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Νότιων συνοικιών, Νοτιοανατολικών Συνοικιών, Υγείας, Ανατολικών Συνοικιών, Βορειοανατολικών Συνοικιών, Α' Αθήνας.
Ακόμα, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στηνπλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Όλοι στην απεργία της 20ής (Προκήρυξη Μ-Λ ΚΚΕ για απεργία 20 Μαΐου)


Kάτω τα αντιλαϊκά μέτρα
Kάτω το αντιασφαλιστικό τερατούργημα

H μεγάλη πανεργατική κινητοποίηση της 5ης Mάη, φέρνοντας μαχητικά στο προσκήνιο τις πλατιές μάζες των εργαζομένων και της νέας γενιάς, έστειλε ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική και ανέδειξε τη σημασία και τη δύναμη του μαζικού αγώνα. Στην κατεύθυνση αυτή χρειάζεται και μπορεί ακόμη πιο πλατιά να απλωθεί και να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων, με την ενεργητική συμμετοχή στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία της 20ής Mάη, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και το νέο κυβερνητικό αντιασφαλιστικό τερατούργημα, που διαλύει και βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.

Απόρριψη – απαγόρευση της ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη για την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού στην Πολωνία και την ΕΕ

Komunistyczna Partia Polski

Η αντικομουνιστική εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει ΕΕ και εθνικές κυβερνήσεις κλιμακώνεται.
Ακόμη ένα χαρακτηριστικό δείγμα της αντικομμουνιστικής υστερίας, στην οποία πρωτοστατεί η Ε.Ε. και τα όργανά της, αποτελεί η απαράδεκτη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απαγορεύσει την ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη,  προς το Συμβούλιο της Ε.Ε. "για την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων στην Πολωνία  με στόχο την ουσιαστική απαγόρευση της πολιτικής δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων αλλά και όλων όσων αντιστέκονται και αντιπαλεύουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα που εκφράζεται ιδιαίτερα έντονα σήμερα σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού".