Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Το ΚΚΕ, έχει ένα πολλαπλό στοίχημα μπροστά του.Άρθρο από το ποντίκι.


Μετά την ολιγοήμερη ανάπαυ­λα του Δεκαπενταύγουστου, οι πολιτικές προκλήσειςεπιστρέ­φουν και για το ΚΚΕ.

 Η χώρα ει­σέρχεται σε μια περίοδο εξαι­ρετικά κρίσιμη, με το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα να προδι­αγράφεται τεταμένο εξαιτίας των σκληρών μέτρων που έχουν δρομολογηθεί και θα ανακοινω­θούν το επόμενο διάστημα.
Το ΚΚΕ έχει αναδείξει ως κυ­ρίαρχο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα της επόμενης περιόδου τηναποδέσμευση από την Ε.Ε. και τη μονομερή διαγραφή του χρέους, σε συνδυασμό με την κατάργηση των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, κάτι στο οποίο αναμένεται ότι θα επιμεί­νει διά της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή.

Πίσω από κάθε μορφής ρατσισμό κρύβεται η εκμετάλλευση.


H απροκάλυπτη σφαγή των απεργών εργατών της Νότιας Αφρικής έδειξε με τραγικό τρόπο για πολλοστή φορά την κατάντια του διεθνούς εργατικού κινήματος. 


Μια κατάντια που η έντασή της ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του '90 με την ανατροπή της Σοβιετικής Ενωσης. Τα γεγονότα έδειξαν ότι η απεργία είχε μεγάλη συμμετοχή και συσπείρωση, που όμως δεν αρκούσαν να αντιμετωπίσουν τα φονικά όπλα της εξουσίας. Στη μνήμη έρχεται ο πολυετής αγώνας θυσιών κατά του ρατσιστικού καθεστώτος με επικεφαλής τη φιγούρα του Νέλσον Μαντέλα. Η διεθνής κοινή γνώμη πίστεψε ότι η ανατροπή του απαρτχάιντ ήταν η δικαίωση των αιματηρών αγώνων του λαού.

Ο ρατσισμός εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα.Βασάνισαν μετανάστη.Κάτοικοι της Νέας Μανολάδας βασάνισαν και κακοποίησαν με απάνθρωπο τρόπο Αιγύπτιο μετανάστη.


Εικόνες φρίκης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Νέας Μανολάδας όταν ένας 30χρονος από την Αίγυπτο κακοποιήθηκε και βασανίστηκε από δύο κατοίκους της περιοχής.




Ο άτυχος 30χρονος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ενώ οι δύο κάτοικοι της περιοχής συνελήφθησαν από άντρες του Αστυνομικού Τμηματος Βάρδας.

Επίθεση βουλευτή της Χ.Α, στη βουλευτή Β.Κατριβάνου του ΣΥΡΙΖΑ.


Νέα τραμπούκικη επίθεση  βουλευτή της Χρυσής Αυγής
O τραμπούκος νεοναζί χρυσαυγίτης βουλευτής
Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ, μετά το χθεσινό Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο μπήκαν στη Βουλή για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον Ε.Μειμαράκη.
Κατά την έξοδο τους από τους κοινοβούλιο και ενώ βρίσκονταν ακόμη στο προαύλιο της βουλής δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος αφού όρμηξε εναντίον των κ.Ασλάμ και Κωνσταντίνου, προπηλάκισε και τη βουλευτινά του ΣΥΡΙΖΑ που παρενέβη.

Συνταγογράφηση λογιστικής γενοκτονίας.Της Λιάνας Κανέλλη


Λιάνα Κανέλλη

Τι έχουμε πάθει, ωρέ; Συνηθίσαμε; Προσαρμοστήκαμε; Στην αφόρητη μπόχα που εκπέμπεται από ληγμένα προϊόντα και κυρίως από τη ληγμένη συλλογική νοημοσύνη; Στην αφόρητη ασχήμια ιδεών και συμπεριφορών αλλά προπάντων στην αντιδημοκρατική, στην παραλυτική ανοχή, όταν δίπλα και παραδίπλα, ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο, στη δουλειά και στο καφενείο, κότες και κοκόρια σε τρομοκρατημένη υστερία, βγάζουν λογύδρια και εκτονώνονται το ίδιο οριζόντια με την οριζοντιοποίηση των εναντίον τους μέτρων;