Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

«Οι γονείς μας σε λίγο δε θα έχουν ούτε να μας ταΐσουν!»- Η οργή των μαθητών της Ελευσίνας τους οδήγησε στο πλάι των απεργών χαλυβουργών


Παιδιά 14, 15 και 17 χρόνων - το πολύ - φώναζαν με πάθος χτες το πρωί στην πλατεία της Ελευσίνας «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Εδειχναν να ταυτίζονται τόσο με τον αγώνα των απεργών χαλυβουργών, ώστε να θέλουν πεισματικά να νικήσουν. Το θέαμα ήταν τόσο συγκλονιστικό, που κανένας δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορος, να μην κοντοσταθεί να κοιτάξει τους μαθητές, να μην τους χειροκροτήσει όταν άκουγε τα συνθήματά τους, να μην πιάσει κουβέντα μαζί τους για να διαπιστώσει τελικά: Στην εργατούπολη αυτή δεν είναι καθόλου περίεργο που οι μαθητές βλέπουν στους χαλυβουργούς τους δικούς τους γονείς.
Η Νίνα είναι μαθήτρια Β' Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

Η κρίση που μαστίζει το καπιταλιστικό σύστημα και οι πολιτικές του επιλογές για βίαιη μεταφορά των συνεπειών της στις εργαζόμενες μάζες δημιουργούν καθημερινά νέα δεδομένα στη ζωή των λαών, αλλά και στην πάλη τους για ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης.
Στη χώρα μας η κρίση αυτή, με βάση τα πολλαπλά δεσμά εξάρτησης που τη δένουν με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, αποκτά δραματική διάσταση για τον κόσμο της δουλειάς, τους συνταξιούχους και τη νεολαία.
Έχει ήδη αναδείξει την πολιτική της διάσταση, με την κορύφωση τής αμφισβήτησης από τις λαϊκές μάζες συνολικά του πολιτικού δυναμικού που ορίζει τις τύχες τους και τον αναγκαστικό διορισμό μιας κυβέρνησης των ιμπεριαλιστών που θα αναλάβει να υλοποιήσει ακόμη πιο αντιδραστικά μέτρα και πολιτικές.
Η αντίσταση των εργαζόμενων, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, κλιμακώνεται και πολιτικοποιείται με ρυθμούς πρωτόγνωρους. Συνεχώς, νέα κομμάτια τής κοινωνίας αντιλαμβάνονται την ανάγκη να πάρουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ την ΤΡΙΤΗ 22/11 ώρα 7:00 μ.μ. στο ΓΗΠΕΔΟ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ.

 

Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιεί ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς την Τρίτη 22/11,  ώρα 7 μ.μ.  στο Γήπεδο Σπόρτινγκ με ομιλητές:

  • Τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα,

  • Τον Αντώνη Νταβανέλο, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΒΡΑΔΥΝΗ» του Σαββάτου (19/11) (στην Ειρήνη Μπέλλα)

  •  
  • Ο κόσμος συνειδητοποιεί γοργά ότι έφυγε μεν ο Παπανδρέου, αλλά η πολιτική την οποία ακολούθησε  είναι εδώ και συνεχίζει να διαλύει την κοινωνία.
  • Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ αφού την πρωθυπουργία την έχασε από τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Ο κ Σαμαράς προσπαθεί να την κατακτήσει πατώντας σε δύο βάρκες. Ο κ. Καρατζαφέρης εκμεταλλεύεται το δραματικό χάλι του δικομματισμού. Πρόκειται για ανεκδιήγητο θίασο ποικιλιών, ή κατά το κοινώς λεγόμενο «μπουλούκι». Αφήστε να περάσουν μερικές εβδομάδες και θα δείτε…

K.K.E :«Για 15 χρόνια θα μας στύβουν» - Άρθρο από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Mεταξύ… ανύψωσης του αγωνιστικού φρονήματος των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων και προειδοποιήσεων για τα χειρότερα (τα οποία θα έρ­θουν αν αυτή η κυβέρνηση σταθε­ροποιηθεί, όπως είπε η Αλέκα) κι­νούνται οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ τις τελευταίες μέρες, με τις οποίες ασκεί δριμεία κριτική απέναντι στη νέα κυβέρνηση του «μαύρου μετώ­που», όπως τη χαρακτηρίζει. «Ελ­πίδα… υπάρχει στην ταξική πάλη», σημειώνει πρωτοσέλιδα ο «Ριζο­σπάστης», ενώ η ηγεσία του κόμ­ματος καλεί τον λαό σε αντεπίθεση, συμπαράταξη με το ΚΚΕ και ρήξη με τα «μονοπώλια» και την Ε.Ε.

Τι χαρά να 'χουμε και μεις μια «κυβέρνηση συνεργασίας»! Του Νίκου Μπογιόπουλου


Εδώ και δεκαετίες αυτό που ακούγαμε στην Ελλάδα ήταν ότι το πιο πολύτιμο πράγμα του κόσμου είναι οι ...αυτοδύναμες κυβερνήσεις.
Εσχάτως, και αφού οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις τους οδήγησαν τα πράγματα εδώ που τα οδήγησαν, το τροπάρι έχει αλλάξει:
Τώρα, μετά την κυβερνητική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. με τη στήριξη και της κυρίας Μπακογιάννη, το πολυτιμότερο πράγμα του κόσμου άλλαξε και από εκεί που ήταν οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας, έγιναν οι «κυβερνήσεις συνεργασίας»...
*
Να, λοιπόν, που για μια ακόμα φορά η κατά τ' άλλα κοσμοπολίτισσα άρχουσα τάξη μας, μας πουλάει «επαρχιώτικη άγνοια» για τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, ώστε να κάνει τη «δουλίτσα» της.

Μια παράσταση για το ΠΑΜΕ.


Με το σύνθημα συμβάλλουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ – δυναμώνουμε τους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος η θεατρική ομάδα ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ παρουσιάζει το έργο “Έξω απ την Πόρτα” το Σάββατο 26/11/2011 στις 8.00μμ. στον Πολυχώρο του δήμου Αθήνας ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ Τιμοκρέωντος 6α στο Νέο Κόσμο.
(Στάση από Συγγρού στον Άγιο Σώστη και με το ΤΡΑΜ στην Αιγαίου)
Τρεις μέρες πριν την 1η κλήρωση των λαχνών του ΠΑΜΕ η πρωτοβουλία της θεατρικής ομάδας δίνει μια ώθηση για να εξαντληθούν και οι τελευταίοι λαχνοί.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Οργάνωση ομάδων περιφρούρησης ανά γειτονιά.

Με τοπικές συγκεντρώσεις, καθορίζονται συγκεκριμένα οργανωτικά μέτρα ενάντια στα χαράτσια, για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι.
Πρακτικά μέτρα για την προστασία της λαϊκής οικογένειας παίρνουν οι Λαϊκές Επιτροπές κάνοντας πράξη την οργανωμένη λαϊκή αλληλεγγύη
 
 
Η οργάνωση ομάδων περιφρούρησης στις εργατογειτονιές και συνοικίες του Περάματος άρχισε να παίρνει πλέον «σάρκα και οστά». Η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος απευθύνοντας το κάλεσμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού, διοργανώνει τοπικές συγκεντρώσεις, όπως αυτή που έγινε προχτές το απόγευμα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, από όπου εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου και νεολαίοι αναλαμβάνουν δράση ως ομάδα περιφρούρησης, για να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια της περιοχής, να μην κοπεί το νερό, να μη βγει κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό, για να αντιμετωπίζονται με συλλογικό και αγωνιστικό τρόπο τα χαράτσια και συνολικά τα προβλήματα που φορτώνει στις πλάτες των εργατικών λαϊκών οικογενειών η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.