Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δήμος Θεσσαλονίκης:Xτυπά τους εργάτες, για να εγγυηθεί τα επιχειρηματικά κέρδη

Τα ΜΑΤ επιστράτευσε η διοίκηση Μπουτάρη για να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση της επισκευής και συντήρησης των απορριμματοφόρων.


Με χημικά και ΜΑΤ χτύπησε τους εργάτες η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός της για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας του Μηχανουργείου. Χτες το πρωί ήταν προγραμματισμένος να γίνει ο διεθνής διαγωνισμός που προκήρυξε ο Δήμος, ύψους 2.385.000 ευρώ, για την ανάθεση σε ιδιώτη, για ένα χρόνο, των επισκευών, της συντήρησης και του καθημερινού ελέγχου 71 απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας.
Αυτή η διοίκηση, που εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχει αφήσει χωρίς ανταλλακτικά το μηχανουργείο του Δήμου, δίνει 2,3 εκ. ευρώ σε ιδιώτη, ενώ τα οχήματα αυτά θα μπορούσαν να επισκευαστούν και να συντηρηθούν στο Μηχανουργείο με υποπολλαπλάσιο κόστος και πολλαπλάσια οφέλη. Πρόκειται για χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη και τους φόρους που πληρώνουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες της Θεσσαλονίκης και ο δήμος σπρώχνει στις τσέπες των ιδιωτών επιχειρηματιών.

Aπτόητοι οι χρυσοθήρες στη Ροδόπη

 Πήραν φόρα με το fast track οι χρυσοθήρες στη Ροδόπη και, επικαλούμενοι τον επαίσχυντο νόμο Παπακωνσταντίνου και της υπόλοιπης ομάδας των μνημονιακών, καθώς και τον απαρχαιωμένο μεταλλευτικό κώδικα, ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να τους δώσουν άδεια έρευνας για 10.000 στρέμματα στην περιοχή της Μαρώνειας και συγκεκριμένα στους οικισμούς Μαρώνεια, Κρωβύλη και Προσκυνητές, περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Επίθεση ΚΚΕ σε ΕΣΡ


Για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ στρέφεται κατά του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο κατηγορεί εκ νέου για «μαγείρεμα των στοιχείων» σχετικά με την προβολή των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην προσπάθειά του να απαντήσει στις καταγγελίες του ΚΚΕ εκτίθεται ακόμα περισσότερο. Το μαγείρεμα των στοιχείων είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να κρυφτεί, όπως και ότι η εικόνα προβολής των κομμάτων που έδωσε είναι ψευδής. Η παραβίαση ακόμα και της προβολής με βάση τα ποσοστά των κομμάτων, ήταν και είναι κραυγαλέα σε βάρος του ΚΚΕ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου για τις τελευταίες εξελίξεις με τα επιδόματα τυφλότητας.


ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Η ζακυνθινή κοινωνία τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί, με αίσθημα απογοήτευσης (για την κατάντια του νησιού μας), να εκτυλίσσεται ίσως η τελευταία πράξη του γνωστού σκανδάλου, παροχής πιστοποιητικών τυφλότητας, αφού το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη.
Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει το αυτονόητο: ότι το πελατειακό σύστημα, που είχε στηθεί τα τελευταία χρόνια και δρούσε ανεξέλεγκτο, προσπορίζοντας οφέλη στην  Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν περιοριζόταν μόνο στην μετατροπή του κράτους σε φέουδο των δύο κομμάτων, αλλά προέκτεινε την δραστηριότητά του σε παρανομίες, στις οποίες μάλιστα ενέπλεκε και συμπολίτες μας, οι οποίοι ωθούμενοι από την ανάγκη και την οικονομική ανέχεια, αρχικά γινόντουσαν αντικείμενα εκμετάλλευσης, ακολούθως μετατρέπονταν σε συνενόχους και τελικά μεταλλάσσονταν σε κομματικό και προσωπικό στρατό, στην προκειμένη περίπτωση, της δεξιάς και του κ Γάσπαρου.

Μαζική αποχώρηση δημοσιογράφων από το Mega !


Μικραίνει το MEGA

Πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι του Mega, συνολικά 21, αποχωρούν από τον τηλεοπτικό σταθμό, λόγω της άρνησης τους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που τους ζήτησε η επιχείρηση, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Μαΐου.

Μεταξύ των αποχωρούντων συμπεριλαμβάνονται η Μαρία Καρχιλάκη,

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.


Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθηγητή κ. Μαραβέγια είχε την Τετάρτη 30/5 η υπεύθυνη του τμήματος αγροτικής πολιτικής της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.


Η Διαμάντω Μανωλάκου έθεσε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την έντονη χαλαζόπτωση  σε πολλούς νομούς (Λάρισα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Πιερία, Έβρο και αλλού) η οποία κατέστρεψε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής και του εφοδιασμού του μεταποιητικού τομέα, σε περίοδο ορατού κινδύνου άτακτης χρεοκοπίας της χώρας.  Η εκπρόσωπος του ΚΚΕ ζήτησε την άμεση εκτίμηση των ζημιών, την αποζημίωση και έκτακτη οικονομική ενίσχυση των αγροτών, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα.
Επίσης εξέφρασε τις θέσεις του ΚΚΕ για τα εξής ζητήματα:

ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ




ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Το ΚΚΕ παλεύει για εξουσία και κυβέρνηση του λαού
Αποσπάσματα από τη χτεσινή ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ στη Λάρισα

Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, μίλησε, χτες, βράδυ, ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Στο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση, ο Ρίζος Μαρούδας,υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε:
«Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, δικαιώνεται η πολιτική του ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, οι ευθύνες που έχουν τα κόμματα του δήθεν μονόδρομου της ΕΕ. Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να σκεφτούν και να βγάλουν συμπεράσματα μέσα από την ίδια την εμπειρία τους. Σήμερα, ο κόπος των αγροτών λεηλατείται από τα μονοπώλια που πουλάνε τα μέσα και εφόδια, η λαϊκή κατανάλωση πέφτει θύμα της αισχροκέρδειας των μεγαλεμπόρων και εισαγωγέων.

K.K.E: αδιανόητο να διακοπεί σήμερα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. Να εξασφαλιστεί η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» 



Είναι αδιανόητο να διακοπεί σήμερα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που η καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα μέτρα οδηγούν στην απόγνωση τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, τα ΑΜΕΑ, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η ευθύνη του κράτους για κοινωνική στήριξη και βοήθεια σ' αυτούς τους ανθρώπους όχι μόνο δεν πρέπει να διακοπεί, αλλά και να επεκταθεί.
Το ΚΚΕ κρίνει αναγκαία την απρόσκοπτη συνέχιση του  προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση τώρα στην ανανέωση των Συμβάσεων Εργασίας όλων των εργαζομένων σε αυτό το πρόγραμμα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη συμφωνία Τσίπρα - Κατσέλη

K.K.E



Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκε με τη Λούκα Κατσέλη, η οποία ως υπουργός υπερψήφισε το μνημόνιο Ι και δεκάδες αντιλαϊκές αποφάσεις, είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την υποκρισία και την εξαπάτηση του λαού που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ με τη μετακόμιση στελεχών του παλιού ΠΑΣΟΚ στο νέο.

Επίσημη τοποθέτηση και εξηγήσεις από την Κομισιόν για τις δηλώσεις Μπαρόζο που «ζητήθηκαν» από τον Λουκά Παπαδήμο, ζητά ο Ν. Χουντής


Επίσημη απάντηση της Κομισιόν για το δημοσίευμα του Reuters ότι  ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο να παρέμβει στις ελληνικές εκλογές, προσβάλλοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά και δημιουργώντας οικονομική αναταραχή, ζητά με ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.
Η πλήρης ερώτηση έχει ως εξής:

Νέο γκάλοπ της Global Link δίνει προβάδισμα στη Ν.Δ. με 27 %.Από κοντά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο 24,1 %.Στο 6,7 % το Κ.Κ.Ε.Εκτός βουλής Τζήμερος-ΜάνοςΓράφει ο Red Star.

 Πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας GLOBAL LINK η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού «PRESSing» κατά το χρονικό διάστημα 24-28 Μαΐου, σε δείγμα 1.005 ατόμων .

Ακόμα ένα γκάλοπ που μας δίνει περίπου την ίδια εικόνα.Τη Ν.Δ. και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να έχουν βελτιώσει αρκετά τα ποσοστά τους ,αλλά να είναι πολύ μακρυά από την αυτοδυναμία.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ κρατάει την τρίτη θέση ,ενώ τα ποσοστά των άλλων 4 κομμάτων που μπαίνουν στην βουλή είναι περίπου τα ίδια.


Παρακάτω τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή, χωρίς τα λευκά-άκυρα-αποχή και αναποφάσιστους.

Nέα Δημοκρατία             27,0  %

ΣΥ.ΡΙΖ.Α                            24,1 %

ΠΑ.ΣΟ.Κ                            13,3 %

Αν.Έλληνες                       7,8 %

Δημ.Αριστερά                    7,0%


Κ.Κ.Ε                                   6,7 %

Σχόλιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τη δίκη της 17 Νοέμβρη.


Για δες ποιος μιλάει!
Σχόλιο για τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τη δίκη της 17 Νοέμβρη


Πριν τολμήσει να στοχοποιήσει την αριστερά και τη δημοκρατία, η Ντόρα Μπακογιάννη οφείλει πρώτα να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για τις σχέσεις της με τη Ζίμενς, τον κο Χριστοφοράκο, τα τηλεφωνικά κέντρα και πολλές άλλες υποθέσεις που ποτέ δεν έφτασαν ως την πόρτα των δικαστηρίων.
Η επιχείρηση «εξάρθρωσης της τρομοκρατίας» συνέβαλε στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής, με την καταπάτηση κάθε δημοκρατικού και ανθρώπινου δικαιώματος όσων συνελήφθησαν και δικάστηκαν.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 3 (…με επαναδιαπραγμάτευση!) ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΒΟΥΛΑ;


  του Ηλία Καμαρέτσου
Στις 6 Μάη ο λαός έδωσε ηχηρό χαστούκι στους κύριους εκφραστές του συστήματος (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και υπεύθυνους για τα δεινά του. Προς τα δεξιά οι ψήφοι διαμαρτυρίας και αγανάκτησης ενίσχυσαν ακραίες και επικίνδυνες πολιτικές (Καμμένος-Χρυσή Αυγή). Η εξαθλίωση, η ανεργία, η ξενοφοβία, το χαμηλό πολιτικό επίπεδο δίνει τέτοιες δυνατότητες σ’ αυτούς που ψαρεύουν σε θολά νερά. Προς τ’ αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ καρπώθηκε το μεγαλύτερο τμήμα βγαίνοντας δεύτερο κόμμα, αλλά και η ΔΗΜΑΡ. Το ΚΚΕ, απ’ τη συντριβή του δικομματισμού, που τόσα χρόνια επιζητούσε, δεν πήρε τίποτα, γιατί ήταν μακριά και έξω απ’ το λαό, κλεισμένο στα «μοναστήρια» τής «αναχώρησής» του απ’ το κίνημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε νικητής στις εκλογές, γιατί υποσχέθηκε την καταγγελία του Μνημονίου, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση χαρατσιών και φόρων, άμεσα, εδώ και τώρα, την επόμενη των εκλογών. Εκατοντάδες χιλιάδες μικροαστών, κύρια, που βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες και έκφρασαν την οργή και αγανάκτησή τους για την κάθετη υποβάθμιση της ζωής τους και θέσης τους, απαιτώντας άμεσες λύσεις, ανάθεσαν την εκπροσώπησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολλοί λαϊκοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, άνεργοι, αριστεροί. Η μαζική αντίσταση, οι απεργίες, οι πλατείες, οι πορείες, οι κινήσεις και πρωτοβουλίες γειτονιών και πόλεων και σε χώρους δουλειάς, έδωσαν τη θέση τους στις εκλογικές αυταπάτες και τις εύκολες λύσεις. Μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό φέρνουν το ΚΚΕ, (οι μαζικότερες συγκεντρώσεις του είχαν μοναδικό αίτημα τις εκλογές), ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ μέχρι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό, που δεν μπορούσε να πετύχει το σύστημα, με τόνους χημικών και καταστολή κάθε είδους το πέτυχαν οι αριστεροί εκλογολάγνοι, δηλαδή να διώξουν τον κόσμο απ’ τις μαζικές κινητοποιήσεις και να τον στήσουν μπροστά στην τηλεόραση για τα εκλογικά και το πώς θα γίνει κυβέρνηση και τι χρώματος.

ΚΚΕ: Από την επίθεση στην άμυνα

Του Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου
Η ηγεσία του ΚΚΕ μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μάη βρίσκεται σε δύσκολη θέση και είναι βέβαιο πως η συνέχεια θα είναι χειρότερη. Αυτό ήδη το έχει αντιληφθεί και επιχειρεί από τώρα να βρει τρόπους και αιτίες δικαιολόγησης μιας πιθανής σοβαρής εκλογικής πτώσης των δυνάμεών του. Ετσι, από τα λεγόμενα επιθετικά συνθήματα για «πανίσχυρο ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό» καθώς και για «ανατροπή των συσχετισμών και μέσα από τις εκλογές» που χρησιμοποίησε στις προηγούμενες εκλογές, στις νέες προωθεί «αμυντικά» συνθήματα, όπως να μείνει «το ΚΚΕ όρθιο και δυνατό». Με αυτό το σύνθημα η ηγεσία του ΚΚΕ απευθύνεται στο συναίσθημα των κομματικών μελών και οπαδών, επισημαίνοντάς τους τον κίνδυνο να μη μείνει το ΚΚΕ όρθιο, και καλεί η Α. Παπαρήγα κάθε «τίμιο και έμπειρο αγωνιστή να μην επιτρέψει να περάσει η στρατηγική τής αποδυνάμωσης του ΚΚΕ». «Καλούμε (αναφέρει η Α.Π.) τους φίλους του κόμματος και τους ψηφοφόρους που δεν αισθάνονται ευχαριστημένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα και τους λέμε: Ο,τι παρατηρήσεις έχετε, πείτε τις μετά τη δεύτερη εκλογική μάχη. Πάρτε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, βγάλτε κάλους στα πόδια σας. Και το λέμε, ναι, με απαίτηση». Εδώ πράγματι ισχύει το «ψήφισε και μη ερεύνα».

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ! ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!


Παρά το αποτέλεσμα των εκλογών στις 6 του Μάη, όπου ο λαός καταδίκασε τις πολιτικές που τον οδήγησαν στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, ο Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Μπουτάρης προχωράει στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών, λίγες μέρες πριν τις νέες εκλογές. Όπως πολλές φορές και σε κάθε τόνο έχει δηλώσει, είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης, ενώ το 2011 χρησιμοποίησε ιδιώτες και στρατό για να καθαρίσει τη πόλη, όπως και ο προκάτοχος δήμαρχος της ΝΔ Παπαγεωργόπουλος χρησιμοποίησε ιδιωτική εταιρεία, πάλι με την ίδια δικαιολογία. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τίποτε δεν έγινε λόγω του επείγοντος και της φροντίδας για τον δημότη.
Σήμερα 30 του Μάη ορίστηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτη των εργασιών επισκευής, συντήρησης και του καθημερινού ελέγχου, ύψους 2.385.000€ των 71 απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων της διεύθυνσης καθαριότητας. Ξεκινάει η ιδιωτικοποίηση με το Μηχανουργείο του δήμου Θεσ/νίκης. Αν δοθούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά στους εργαζόμενους του μηχανουργείου, έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι το κόστος είναι πολλαπλά μικρότερο.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες στηρίζουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Χάνες Σβόμποντα: “Ο Τσίπρας μετά τις εκλογές θα είναι πιο διαλλακτικός”


Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες υπέρ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Υπέρ της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου τάσσεται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ανακοινώνοντας, μάλιστα, πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμβάλει στην σταθεροποίηση της Ελλάδας» τόνισε, εκτιμώντας πως μετά τις εκλογές ο κ.Τσίπρας θα είναι διαλλακτικότερος.
Μιλώντας σε ανοικτή συζήτηση στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία, με τον αρχηγό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Χ. Σβόμποντα τόνισε πως είναι σημαντικό ο Αλέξης Τσίπρας να συμμετάσχει και να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες στην επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Σ.Κ.Ε : Η «ΕΚΘΕΣΗ» ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ



Μόνο οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης, οι 7 πληγές του Φαραώ και η συντέλεια του κόσμου δεν περιέχονται στην χονδροειδή εσχατολογική «έκθεση» της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, που ασμένως διακινούν τα ΜΜΕ τους, για πόσα φοβερά θα μας συμβούν αν φύγουμε από το γερμανικό ευρώ τους με προφανή στόχο την τρομοκράτηση του απείθαρχου ελληνικού λαού. Η «έκθεση» ανακοινώθηκε αφού η εν λόγω Τράπεζα, μαζί με 3 άλλες μοιράστηκαν 18 δις ευρώ εγγυήσεις, που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός χωρίς να γίνει ιδιοκτήτης τους, όπως επιτάσσουν τα μνημόνιά τους.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ! ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ!

Στις 6 Μάη ο λαός έδωσε ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα στις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχί-ας, σε όλους αυτούς που σχεδίασαν, προώθησαν και στήριξαν τη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της ανερ-γίας, της καταστολής και της υποδούλωσης.
Οι εκλογές της 6ης Μάη βύθισαν, ακόμη περισσότερο, το αστικό μπλοκ εξουσίας στην αστάθεια. Ταρακουνήθηκαν συθέμελα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα δυο βασικά πολιτικά στηρίγματα της άρχουσας τάξης, που για χρόνια υπηρέτησαν αυτήν και τους ξένους πάτρωνές της πιστά και με το αζημίωτο. Τα τρομοκρατικά τους διλήμματα και οι αντιλαϊκοί εκβιασμοί έπεσαν στο κενό. Απέτυχαν να αποπροσανατολίσουν τις λαϊκές συνειδήσεις και να αποσπάσουν τη λαϊκή ψήφο. Απέτυχαν να «διαγράψουν» τους σκληρούς και παρατεταμένους αγώνες που έδωσαν λαός και εργαζόμενοι τα τελευταία δυόμισι χρόνια ενάντια στα μνημόνια και τις ληστρικές συμφωνίες, ενάντια στην ισοπέδωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Ομως, οι κυρίαρχες αντιδραστικές δυνάμεις επανέρχονται, με σφοδρότητα. Και το σκηνικό στήθηκε ταχύτατα. Με νέα, πιο εκβιαστικά διλήμματα, πιέσεις και απειλές. Αλλά και με κάλπικες ελπίδες. Συσπειρώνονται οι δυνάμεις της Δεξιάς, με κορμό τη ΝΔ, και συγκροτούν ένα μαύρο μέτωπο που φιλοδοξεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση της αντιλαϊκής επέλασης. Το ΠΑΣΟΚ αποζητά τη στήριξη των Γάλλων ιμπεριαλιστών και επιχειρεί να ανακόψει τις διαρροές και να αναστηλωθεί, επιδιώκοντας ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Περιμένουν να πλα-σαριστούν μια σειρά πρόθυμα δεκανίκια, δεξιά και «αριστερά». Και όλοι μαζί εκλιπαρούν τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ για μια μικρή «χαλάρωση» των απαιτήσεων, προκειμένου «να ξαναστήσουν το μαγαζί», να απο-κοιμίσουν το λαό και να προετοιμάσουν αποτελεσματικότερα τη συνέχιση της βάρβαρης επίθεσης.

Ψήφισε, δυνάμωσε το ΚΚΕ. Πάει κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και των αυταπατών. Για το δικό σου συμφέρον, για να γίνει πρωταγωνιστής ο λαός !


Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, νέε και νέα,

Στόχος των εκμεταλλευτών σου και των κομμάτων της ΕΕ είναι η μείωση του ΚΚΕ, για να είναι ελεύθερα τα χέρια τους να σε τσακίζουν! Το ΚΚΕ πρέπει να μείνει δυνατό και όρθιο!
Την επόμενη ημέρα των εκλογών χρειάζεσαι το δικό σου κόμμα, τη δική σου δύναμη για την υπεράσπιση του μισθού - μεροκάματου, της σύνταξης, του επιδόματος ανεργίας, για την κάλυψη των πολύ άμεσων αναγκών σου σε φάρμακα, ιατρική περίθαλψη, για προστασία από τα χαράτσια κ.λπ.
Στο πραγματικό πολιτικό ερώτημα «με τα μονοπώλια ή με το λαό», «με το κεφάλαιο ή την εργασία», το ΚΚΕ δεν πατάει σε δύο βάρκες.