Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Μήνυμα αλληλεγγύης του ΚΚΕ στο Φιλιππινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα-1930.

 Προς Κεντρική Επιτροπή Φιλιππινέζικου ΚΚ-1930


Αγαπητοί σύντροφοι,

Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φονικού χτυπήματος του τυφώνα "Χαιγιάν" στη χώρα σας, του οποίου ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι δυστυχώς χιλιάδες ανθρώπινα θύματα και τεράστιες υλικές καταστροφές.

«Δεν υπάρχουν λεφτά»; Κι αυτά, τότε, τι είναι; Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στο enikos.gr

«Δεν υπάρχουν λεφτά»; Κι αυτά, τότε, τι είναι; 
Ο ήρωας του Μπρεχτ, ο Μακχίθ, αναρωτιόταν στην «Όπερα της Πεντάρας»: «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυση μιας τράπεζας»...
 Τα συγκλονιστικά στη Βουλή άργησαν μια μέρα! Αλλά ήρθαν! Την Κυριακή που μας πέρασε ακούσαμε για «τρύπια δολάρια» και για «μονομαχίες στο Ελ Πάσο», απολαύσαμε  πρωθυπουργικούς κουτσαβακισμούς και κοινοβουλευτικές «μαγκιές».  Αλλά τα σπουδαία – τα πραγματικά σπουδαία –  συνέβησαν τη Δευτέρα. Χωρίς κάμερες. Χωρίς απευθείας μεταδόσεις. Χωρίς πολλά- πολλά…

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για τις καταστροφές από τη νεροποντή στο Καματερό

 
Οι πρόσφατες καταστροφές λαϊκών νοικοκυριών, καταστημάτων, καθώς και η υποχώρηση του οδοστρώματος στο Καματερό και σε άλλες γειτονιές της Αττικής, από τη νεροποντή, αναδεικνύουν τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών για το πόσο απροστάτευτη είναι η ζωή, η ασφάλεια και η περιουσία των λαϊκών νοικοκυριών.

ΣΟΒΑΡΗ ΗΤΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ. Του Γιώργου Δελαστίκ.

 Κανέναν άσο δεν είχε τελικά κρυμμένο στο μανίκι του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπως αποδείχθηκε κατά την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Μόλις 124 ψήφους έναντι των απαιτούμενων 151 πήρε η πρόταση μομφής. Μία και μόνη απώλεια είχε το κυβερνητικό στρατόπεδο - τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη. Υπερψήφισε την πρόταση μομφής και διαγράφηκε ακαριαία από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αυξάνοντας σε 12 τον αριθμό των ανεξάρτητων βουλευτών και μειώνοντας σε 27 (από τους 33 που εξελέγησαν πέρυσι τον Ιούνιο) τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.