Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Νέα 48ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 
Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν τελικά οι εργαζόμενοι στις Αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, 13 και 14 του μηνός.

Επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα στη Ρόδο, την Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Οκτώβρη.



Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί τη Ρόδο την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτώβρη. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
  • Παρασκευή 14/10
11:30 π.μ.: Θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο. Θα συναντηθεί με τη διοίκηση και θα μιλήσει στους εργαζόμενους και το ιατρικό προσωπικό.
13:00: Θα συναντηθεί με το δήμαρχο.
13:30: Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την έκθεση της τρόικα


Η έκθεση της τρόικα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η σκληρή, άδικη και καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και περισσότερα μέτρα, οδηγώντας στην ολοκλήρωση της  κοινωνικής και οικονομικής  χρεωκοπίας.
Η απόφαση δε, για ξεπούλημα δημόσιου πλούτου με αντίτιμο 35 δις μέχρι το 2014, ξεπερνάει τα όρια της κοινοβουλευτικής θητείας μιας ούτως ή άλλως απονομιμοποιημένης, στη συνείδηση του κόσμου, κυβέρνησης.

ΕΡΝΕΣΤΟ (ΤΣΕ) ΓΚΕΒΑΡΑ : 44 χρόνια από τη δολοφονία του.

Σε πολλές περιοχές του πλανήτη χιλιάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον Ερνέστο (Τσε) Γκεβάρα καθώς στις 9 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 44 χρόνια από τότε που η CIA και οι μισθοφόροι της δολοφόνησαν τον 39χρονο επαναστάτη στην Βολιβία.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο χωριό Λα Ιγκέρα της Βολιβίας για να πάρουν μέρος στην ειδική τελετή στη μνήμη του Τσε. Ανάμεσά τους και μέλη διπλωματικών, ιατρικών και εκπαιδευτικών αποστολών από την Κούβα και τη Βενεζουέλα. Ο Τσε Γκεβάρα, εμπνευσμένος διεθνιστής επαναστάτης, γνήσιος κομμουνιστής και από τους πρωτεργάτες της Επανάστασης στην Κούβα, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 9ης Οκτώβρη του 1967 σε σχολείο του χωριού Λα Ιγκέρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Βαγιεγκράντε όπου θάφτηκε μυστικά τόσο ο ίδιος όσο και οι σύντροφοι μαχητές του και παρέμεινε εκεί έως το 1997 όταν επέστρεψε στην Κούβα.

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ -Αύριο η εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ


Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, συνδιοργανώνει με την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τα σωματεία εργαζομένων ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ – κέντρων πρόληψης



Συμπαραστεκόμαστε στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε όλες τις δομές που έχουν σχέση με την πρόληψη των ναρκωτικών, την απεξάρτηση, την αποκατάσταση, δηλαδή στους εργαζόμενους στα κέντρα πρόληψης, στο ΚΕΘΕΑ, στον ΟΚΑΝΑ, στους εργαζόμενους επίσης στις δομές ψυχικής υγείας.
Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους είναι απολύτως συνυφασμένη με τον αγώνα εναντίον της ναρκοεξάρτησης.

Επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο., Αλέξη Τσίπρα, προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: Προκλητική ασυλία της φοροδιαφυγής. Λίστα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και φορολόγηση καταθέσεων στις Τράπεζες τις Ελβετίας


Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει την σταθερή επιλογή της να λεηλατεί  το εισόδημα μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων και ανέργων με ολοένα και πιο δυσβάστακτους φόρους, ως μοναδική επιλογή για το συμμάζεμα του δημοσιονομικού ελλείμματος. Την ίδια στιγμή, αφήνει τους μεγαλοεισοδηματίες να διατηρούν δεκάδες φοροαπαλλαγές, να αποφεύγουν προκλητικά την δήλωση των εισοδημάτων και των κινητών περιουσιών τους και να μεταφέρουν τις αφορολόγητες αποταμιεύσεις τους στις τράπεζες της Ελβετίας. 

Σχόλιο του K.K.E για την ομιλία του Α. Σαμαρά.

 
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται ότι είναι κατά  της συγκυβέρνησης, ενώ λίγους μήνες πριν την είχε αποδεχτεί. Λέει ότι είναι κατά του μνημονίου, αλλά συμφωνεί με τους στόχους του, έχει ψηφίσει τους περισσότερους νόμους που το υλοποιούν, διαφωνεί με τους λαϊκούς αγώνες που του εμποδίζουν και δεν θέλει να παρθεί πίσω κανένα μέτρο. Λέει ότι είναι κατά των προνομίων, αλλά απαιτεί να μειωθούν κι άλλο οι «συμβολικοί» φόροι των μεγαλοκαπιταλιστών.

«Γιατί σοσιαλισμός»-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



«Υπάρχει διέξοδος;
Είναι εύκολο να θέτεις τέτοια ερωτήματα, αλλά είναι δύσκολο να τα απαντήσεις με κάποιο βαθμό βεβαιότητας.
Εντούτοις, πρέπει να προσπαθήσω όσο καλύτερα μπορώ, αν και είναι εν γνώσει μου το γεγονός ότι
τα συναισθήματα και οι επιδιώξεις μας βρίσκονται πολύ συχνά σε αντίθεση και δεν μπορούν να εκφραστούν με εύκολες και απλές φόρμουλες.
Ο άνθρωπος είναι ταυτόχρονα μοναχικό και κοινωνικό ον.
Σαν μοναχικό ον προσπαθεί να προστατέψει την ύπαρξή του καθώς και την ύπαρξη αυτών που είναι κοντά του, να ικανοποιήσει τις προσωπικές του επιθυμίες και να αναπτύξει τις έμφυτες ικανότητές του.

Νέα πρωτοβουλία για το χτίσιμο μιας μαχητικής Αριστεράς στην Ιταλία


Άρθρο της Κριστίν Τόμας από το site της CWI
Μετάφραση, επιμέλεια Πάρη Μακρίδη

Στις 6 Σεπτεμβρίου εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στη Γενική Απεργία που κάλεσε η CGIL, το μεγαλύτερο συνδικάτο στην Ιταλία. Οι απεργοί, που συγκεντρώθηκαν σε περισσότερες από εκατό πόλεις,  διαδήλωσαν ενάντια στα σκληρά μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι σε εναρμονισμό με τις εντολές της ΕΕ και του διεθνούς κεφαλαίου. Τα μέτρα αυτά, με βασικότερο τις περικοπές στο δημόσιο τομέα, πρόκειται να μειώσουν το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων και να διαλύσουν όλες τις εργατικές κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών.

Η κρίση στην Ιταλία

Όλα τα βλέμματα της Ευρώπης είναι στραμμένα στην Ιταλία, καθώς η κρίση στη χώρα γίνεται ολοένα και πιο έντονη.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ (ΚΚΕ) : Προβλήματα εργαζομένων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων



Νέος κύκλος απολύσεων άνοιξε στα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης, όπου με πρόσχημα την συρρίκνωση των αρχαιολογικών ανασκαφών απολύθηκαν 25 εργαζόμενοι σε αυτές. Συνολικά στις αρχαιολογικές ανασκαφές εργάζονται περί τους τετρακόσους πενήντα.
Μάλιστα τον Ιούνιο του 2011 η κοινοπραξία AIASA που κατασκευάζει το μετρό, υποχρέωσε τους εργαζόμενους και στις αρχαιολογικές ανασκαφές, να ζητήσουν με γραπτή τους αίτηση, άδεια άνευ αποδοχών, υποτίθεται για οικογενειακούς λόγους, υποσχόμενη ότι με το μέτρο αυτό θα διασφάλιζε όλες τις θέσεις εργασίας για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Αλαβάνος- Στο σκαμνί οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος



Για εσχάτη προδοσία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος
μιλώντας στο  «ΡΑΔΙΟ 9».

«Πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος» υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος.

«Οι Έλληνες είναι πειραματόζωα σαν τα ποντίκια από τα «Άνθρωποι και Ποντίκια», που έγραψε ο Στάινμπεκ.

19 Οκτώβρη κανείς για μάθημα! Κανείς για δουλειά όλοι στην Ομόνοια 11:00! Όλοι στην απεργία!



Συνάδελφε-ισσα,      
 Κεφάλαιο-ΕΕ-κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έφεραν νέο μακελειό για το λαό.
 Ως τώρα έχουν γονατίσει εμάς και τις οικογένειες μας με την ανεργία να φτάνει στη νεολαία το 35%, τη δραστική μείωση μισθών, το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων, ενώ με το νέο αντιλαϊκό τερατούργημα, φέρνουν τη συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου, μισθωτών συνταξιούχων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών στα 5.000 ευρώ (από 12.000 ευρώ). Έρχονται τώρα να σμπαραλιάσουν και τις όποιες «φοροελαφρύνσεις» για τις κάθε είδους δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών. 
Μαζί έχουμε προχωρήσει σε φοιτητικά συλλαλητήρια, σε κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές, στους αγώνες των ταξικών συνδικάτων ενάντια στα φοροχαράτσια, στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στο δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ.

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής - «Τρείς εκτιμήσεις από τη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί



Πρώτο, η πανομοιότυπη δήλωση των ηγετών των δύο μεγάλων δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «θα συνεννοηθούμε με την τρόικα για το μέλλον της Ελλάδας», χωρίς καν μνεία, έστω για λόγους γαλατικής ευγένειας, της κυβέρνησης της Ελλάδας, αποτελεί ευθεία περιφρόνηση του Παπανδρέου και των συνεργατών του.
Τον πιστώνει με ένα ακόμη αρνητικό «βραβείο» χωρίς ιστορικό προηγούμενο για πρωθυπουργό ανεξάρτητου κράτους με δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.

Δήλωση Γιώργου Λουκαΐδη, Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ για την έκθεση της Αστυνομίας – Μαρί



Ως ΑΚΕΛ θέλουμε για μια ακόμη φορά να καταδικάσουμε τους βαρείς χαρακτηρισμούς που εκστόμισε χθες ο κ. Αναστασιάδης καλώντας τον να ανακαλέσει.
Καλούμε επίσης τους κ. Αναστασιάδη, Ομήρου, Ν. Παπαδόπουλο και γενικά όλους όσοι προέβησαν σε βαριές κατηγορίες κατά της Αστυνομίας και του Γ. Εισαγγελέα επίσης να τις αποσύρουν, επιδεικνύοντας έστω και την υστάτη τον ελάχιστο σεβασμό απέναντι στους θεσμούς.
Αν δεν το πράξουν θα παραμείνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι για τις δηλώσεις και τις ενέργειες τους, οι οποίες βρίθουν αντιφάσεων και ασυνέπειας και εξωθούν στην πολιτική ανωμαλία, το φανατισμό και το μίσος.

Δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη, για τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί και το φορολογικό



Για τη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί
 Η ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους πορεύεται μέσα στη γκρίζα ζώνη των διαφορετικών και αντιτιθέμενων συμφερόντων του γαλλογερμανικού άξονα. Η  Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση και αναμφισβήτητα αυτή η πολιτική κρίση της Ευρώπης διαμορφώνει ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για την Ελλάδα.
Πρέπει να διεκδικηθεί πολιτική λύση για την κρίση χρέους της χώρας. Μια κρίση χρέους που πια είναι γενικευμένη.

Χριστόφιας-Η Κύπρος θα ασκήσει την προεδρία της ΕΕ είτε το θέλουν είτε όχι



Η Κύπρος θα ασκήσει την Προεδρία της ΕΕ, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, διεμήνυσε στην Αγκυρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.
Με ιδιαίτερα αυστηρή γλώσσα, κι απευθυνόμενος στους Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίοι όπως τόνισε συμπεριφέρονται σαν “νεοσουλτάνοι”, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε πως οι προετοιμασίες για την ιδιαίτερα σημαντική Προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ εισέρχονται στο τελικό τους στάδιο.

Το τραπέζωμα στην τρόικα και ο κουβαρντάς υπουργός.750 ευρώ τα 4 άτομα και 50 ευρώ φιλοδώρημα !



Αντιμέτωπο με ένα ακόμα δείγμα "υπουργικής" σπατάλης βρέθηκε αντιμέτωπο το κλιμάκιο της τρόικας, με τη γερμανική εφημερίδα Welt να αναφέρεται σε περιστατικό με Έλληνα υπουργό που τους έβγαλε για φαγητό.
"Οι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι είχαν πάει για φαγητό με ένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης. Ήταν πολύ γενναιόδωρος. Ο λογαριασμός έφθασε τα 750 ευρώ. Ο υπουργός άφησε φιλοδώρημα 50 ευρώ και ζήτησε να του σταλεί στο γραφείο ο λογαριασμός" υπογραμμίζει η εφημερίδα χωρίς να κατονομάζει τον υπουργό.

Μεγάλη ανησυχία για την αύξηση του φαινομένου των αυτοκτονιών και των ψυχιατρικών κρουσμάτων λόγω της οικονομικής κρίσης



Αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών και προβλημάτων ψυχικής υγείας αποτελούν δυστυχώς συνηθισμένο φαινόμενο στις περισσότερες χώρες όπου εφαρμόζονται θεραπείες-σοκ για την οικονομία.
Οι ΟΠ έχουμε προβάλλει τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς μας με ανακοινώσεις και Ημερίδες που αφορούν την Ψυχική Υγεία την εποχή της κρίσης και του μνημονίου, εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθεσή μας στην υποβάθμιση των υποστηρικτικών δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας.