Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Δήλωση του μέλους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ Χρήστου Στάικου: Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την «τρόικα»

Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιλέγει το μονόδρομο της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, των εργασιακών σχέσεων και της συρρίκνωσης της οικονομίας, αφού προσανατολίζεται να συνυπογράψει ένα νέο μίνι μνημόνιο όπου επικρατεί η ιδεολογία της « ελεύθερης αγοράς» και της απορρύθμισης των πάντων.Επιλέγει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης των βασικών και κοινωνικών αγαθών προετοιμάζοντας το έδαφος για να βγάλει στο «σφυρί» δημόσιους οργανισμούς στρατηγικής σημασίας ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών .

Στην πρέσσα της ποινικοποίησης, της μαύρης προπαγάνδας και της συκοφαντίας το δικαίωμα της απεργίας

«Kαθημερινή»: «Tο νέο απεργιακό κύμα, με δυσμενέστατες επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό, έχει εξελιχθεί σε τεστ αντοχής για την κυβέρνηση». 


«Bήμα»: «Στην αιχμή της τουριστικής σεζόν οι οδηγοί, οι ταξιδιώτες και οι τουρίστες βιώνουν από χθες ακραίες καταστάσεις ταλαιπωρίας». 


«Hμερησία»: «Όμηρος των συντεχνιών βρίσκεται η χώρα». 


«Έθνος»: «Tεράστια προβλήματα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον τουρισμό και την αγορά προκαλεί η απεργία ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων».

Yπάρχει τελικά απεργία που να είναι νόμιμη; Xρειάζεται το δικαίωμα της απεργίας ή μήπως πρέπει να καταργηθεί και να «απεργούμε» όπως οι Γιαπωνέζοι, δένοντας ένα μαντήλι στο κεφάλι; 


Eκεί θέλουν να μας οδηγήσουν σε συγχορδία, κυβέρνηση-NΔ-ΛAOΣ-αστικό κράτος-δικαιοσύνη-καπιταλιστές-MME, που επιχειρούν να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης και να ποινικοποιήσουν κάθε μορφής συνδικαλιστικής δράσης.

Ανακαλύφθηκε ο πρώτος υποθαλάσσιος ποταμός

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν έναν υποθαλάσσιο ποταμό μεγάλων διαστάσεων, το μόνο ενεργό υποθαλάσσιο ποταμό που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και ο οποίος κυλάει στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας. Ο ποταμός, όπως και οι επιφανειακοί ποταμοί, έχει κανονική κοίτη, παραποτάμους, ρεύματα, ακόμα και… καταρράκτες και μεταφέρει πολύ αλμυρό νερό και ιζήματα. Έχει βάθος σε μερικά σημεία μέχρι 35 μέτρα, μήκος περίπου 60 χιλιομέτρων, πλάτος γύρω στα 800 μέτρα, το νερό του κυλάει με ταχύτητα περίπου 6,5 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ γύρω στα 22.000 κυβικά μέτρα νερού ρέουν κάθε δευτερόλεπτο (δέκα φορές περισσότερο σε σχέση με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ποταμό, τον Ρήνο).

Αποχαιρετισµός στα όπλα

Τον χορό των αναχωρήσεων από το Αφγανιστάν άνοιξε χθες η Ολλανδία, καθώς έγινε η πρώτη δυτική σύµµαχος των Ηνωµένων Πολιτειών που αποσύρει την αποστολή της από τη χώρα. Το περιοδικό «Τime», πάντως, προειδοποιεί τους υπόλοιπους συµµάχους µε το ερώτηµα «τι θα συµβεί αν φύγουµε από το Αφγανιστάν» και µια φωτογραφία που προκαλεί σοκ και πολλές αντιδράσεις.

Γεννιέται η νέα dream team της ελληνικής άρσης βαρών

Ο σημαντικός πρωταθλητής μας Παύλος Μάμαλος

Ενα αργυρό μετάλιο και κάμποσες ικανοποιητικές επιδόσεις συνθέτουν τον απολογισμό της ελληνικής παρουσίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που διεξήχθη από 21-31 Ιουλίου στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Το αργυρό μετάλιο κατέκτησε ο παραολυμπιονίκης μας του Πεκίνου Παύλος Μάμαλος που στην άρση βαρών σε πάγκο (κατηγορία 90 κιλών) σήκωσε 225 κιλά.

Η πλέον απειλούμενη θάλασσα η Μεσόγειος

Η πανίδα και η χλωρίδα της Μεσογείου, από τις πλουσιότερες στον κόσμο, είναι επίσης οι περισσότερο απειλούμενες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύονται σήμερα και επισημαίνουν την επιδείνωση του φυσικού περιβάλλοντος, την υπεραλιεία και την αύξηση των ειδών που διεισδύουν στο οικοσύστημα της Μεσογείου προερχόμενα από άλλα οικοσυστήματα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

ΕΘΝΙΚΗ: Επιλογές εκπλήξεις από Σάντος

Αρκετές εκπλήξεις επεφύλασσε ο Φερνάντο Σάντος στις κλήσεις του για το προσεχές φιλικό ματς της Εθνικής ομάδας επί της Σερβίας στις 11 Αυγούστου (21.30) στο Βελιγράδι. Οι Μανιάτης, Γκέντσογλου, Καφές, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μήτρογλου και Μαρίνος είναι τα νέα πρόσωπα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ :Ζητείται πολιτική στον τομέα των μεταφορών

Η απεργία των φορτηγών και η επιστράτευσή τους από την κυβέρνηση αποτέλεσε λάθος μάχη σε λάθος χρόνο με δραματικές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία.
Παρά τη γενική συμφωνία ότι το καθεστώς των αδειών των οδικών μεταφορών οφείλει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στο κοινοτικό δίκαιο, η κυβέρνηση κατάφερε να προκαλέσει τις μέγιστες αρνητικές συνέπειες από την αλλαγή αυτή, αιφνιδιάζοντας τους πάντες σε περίοδο διακοπών και στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

"ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ - ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ" θυμήθηκε ο Γέροντας...Αναδημοσίευση από www.iskra.gr

του Σταμάτη Θεοδωρόπουλου

Ξεφεύγοντας από την κακουχία ,την πείνα ,τη φτώχια και τα ερείπια του '50 του '60 ακόμα και του '70 ,άρχισες να λες "δόξα τον Θεό".

Χρόνια δουλείας σκληρής ,εργάτης όλα τα χρόνια.. μεροκάματο, έφτασες στο λιμάνι σου παίρνοντας την σύνταξη σου.. Ήρθε η ώρα να γευτείς αυτά που δούλεψες τόσα χρόνια..
Μα ήρθαν κάποιοι και σου είπαν ,"φέρτα πίσω.. παίρνεις πολλά.. η χώρα κινδυνεύει.. περήφανα γερατειά.. εξαρτάται κι από εσένα.. στηρίξτε την".
Εσύ πότε δεν χρωστούσες ,πάντα έδινες όσα έπρεπε, πολίτης τίμιος ,συνεπής ...
Γκρεμίζονται όλα.. Κοιτάς τα ψιλά που έχεις στην τσέπη και τα μετράς στον καφετζή, φεύγοντας για το σπίτι.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Έξω οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες από το δημόσιο


Πέντε μεγάλες ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες έχουν ήδη «πιάσει δουλειά» σε νοσοκομεία, ασφαλιστικά Ταμεία (προσεχώς και στα υπουργεία) με στόχο να «βάλουν τάξη» στα οικονομικά τους, «ανακαλύπτοντας» τις σπατάλες του δημοσίου χρήματος. Αυτή είναι η είδηση που αφήνει η κυβέρνηση να «διαρρεύσει». Αυτά που μας κρύβει, όμως, είναι πολύ περισσότερα:

1. Για ποιο λόγο χρειάζονται ιδιώτες ελεγκτές για να «αποκαλύψουν» τις σπατάλες, όταν αυτές ακριβώς οι σπατάλες, οι υπερκοστολογήσεις, η εισφοροδιαφυγή και πολλά άλλα έχουν έρθει στο φως πολλές φορές στο παρελθόν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους και το σύνολο του εργατικού κινήματος;