Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Την Τρίτη 5 Μάρτη το πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, το οποίο αποτελεί συνέχεια της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης των προηγούμενων ημερών, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 5 Μάρτη, στην Αθήνα, στη μία μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης. Μαζί με τους αγρότες, στο συλλαλητήριο αναμένεται να βρεθούν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, για να εκφραστεί ξανά η λαϊκή αγωνιστική συμμαχία, η οποία εκφράστηκε και στα μπλόκα, δίνοντας φτερά στην πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Η Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων απευθύνει κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας, στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να πάρουν, μαζικά, μέρος στο συλλαλητήριο.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα επισημαίνει:

Αλ.Παπαρήγα: Ο λαός πρέπει να σπάσει αυτό τον φαύλο κύκλο, της κρίσης, της ανάκαμψης με φτώχεια, της νέας κρίσης και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να πάρει στα χέρια του τον πλούτο

Η Αλέκα Παπαρήγα μιλάει στην «Κ» , συνέντευξη στον Παναγη Γαλιατσατο
 
Το συνέδριο θα αποφασίσει για τη σύνθεση των οργάνων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο απαντά στο ερώτημα αν θα είναι στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ η κ. Αλέκα Παπαρήγα. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ θεωρεί ότι στις ιταλικές εκλογές δεν υπήρξε ούτε κλονισμός της Ε.Ε., ούτε της κυρίαρχης πολιτικής, δεν αποκλείει όμως στο μέλλον αποχωρήσεις και εξώσεις από την Ευρωζώνη. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι δίνει εξετάσεις ως επίδοξος διαχειριστής της καπιταλιστικής οικονομίας και είναι υποχρεωμένος να προσαρμόζεται στους νόμους και τις ανάγκες της οικονομίας με την εγκατάλειψη θέσεων.
Ολόκληρη η συνέντευξη:

Στη μάχη για το «Ριζοσπάστη»...Ένα σημαντικό άρθρο του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι φίλοι και φίλες του Κ.Κ.Ε.


Στη μάχη για το «Ριζοσπάστη»



Η επίθεση στο «Ριζοσπάστη» και στο ΚΚΕ συνεχίζεται με αφορμή τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που σαν συνέπεια έφεραν την αναγκαστική μείωση του προσωπικού και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές του. Αυτή την ενιαία επίθεση πολλών διαφορετικών αστικών επιτελείων άρχισε η «Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πανθρακικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα ενάντια στην παράδοση του χρυσού στα μονοπώλια.


Πανθρακικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα !
Πανθρακικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 4 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, οργανώνει η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Έβρου ενάντια στα χρυσωρυχεία, κλιμακώνοντας τον αγώνα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης της «επένδυσης».

ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΒΒΑΚΟΥΜ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΩΣ ''ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ'' ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ».Η Χρυσή Αυγή εξαπατά τον λαό που υποφέρει... ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίρροπες δυνάμεις !

Ζει σε μια «γωνιά» της Ελλάδας, στη Μονή Μεγίστης Λαύρας στο Αγιο Ορος αποτραβηγμένος από τα εγκόσμια, τα τελευταία 20 χρόνια.



Πρόσφατα βγήκε από το ησυχαστήριό του, με αφορμή την ανησυχητική εξάπλωση της Χρυσής Αυγής, γεγονός που τον εξόργισε και τον προκάλεσε να γράψει ακόμη ένα βιβλίο. Ο λόγος για τον Αγιορείτη μοναχό Αββακούμ ο οποίος αναλύει και εξηγεί από την πλευρά του τους λόγους που βρίσκει πρόσφορο έδαφος το ναζιστικό κόμμα στους Ελληνες και κυρίως στους νέους.
Στο βιβλίο του με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή ως Δούρειος Ιππος Αντιχριστιανισμού» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Εκκλησία και την Πολιτεία, τις οποίες καθιστά υπεύθυνες για την κοινωνικοπολιτική κρίση που διαπερνά τη χώρα.

Ανάλυσέ το...Της Λιάνας Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.


Της Λιάνας Κανέλλη



Oταν ο λαός γρυλίζει και μάλιστα μαζικά κι εκκωφαντικά τι μορφή έχει; Οταν πρέπει να αναλύσεις εμβριθώς και δη από «αριστερή σκοπιά», το διάσημο πλέον «αντέστε γ...» (από το γνωστό ήδη από την κατοχή ιταλικόν βαφανκούλο) ως νικητήριο πολιτικό και κοινωνικό σάλπισμα στην αδερφή, ομοιόρατση και ομοιόφατση Ιταλία, πώς να σου φτάσει, δηλαδή, η μαρξιστική διαλεκτική;.. Κι όταν η ελληνική κεντρική πολιτική και μιντιακή εμπροσθοφυλακή των δημοσκοπήσεων, αναζητά με τις αλάνθαστες μεθόδους του λάιφ στάιλ, το ντόπιο αντίστοιχο του Μπέπε Γκρίλο, τότε ξέρεις καλά πως κι αν δεν υπάρχει κατασκευάζεται εδώ και τώρα.

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 3ης Μάρτη 2013.


Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»: 

  • Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια, Παρασκευή 8 Μάρτη για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας
  • Ο έλεγχος του εκπαιδευτικού ως εργαλείο της αστικής εκπαιδευτικής πολιτικής
  • Συλλαλητήριο των αγροτών την Τρίτη στην Αθήνα στη 1.00 μ.μ. στην πλατεία Βάθης