Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ».Παζαρεύει για λογαριασμό του κεφαλαίου


Η τακτική της απέναντι στην αντικειμενική εξέλιξη είναι προσαρμοσμένη στα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας
Ο τρόπος και ο χρόνος της δεδομένης ελεγχόμενης χρεοκοπίας δεν πρέπει να απασχολεί το λαό, που έχει το δικό του δρόμο να βαδίσει, ενάντια στην πλουτοκρατία, τα κόμματα και την πολιτική της.
Με τους διεθνείς συμμάχους της κυβέρνησης να «ζυμώνουν» τη δεδομένη αναδιάρθρωση του χρέους και το ντόπιο κεφάλαιο να διαπραγματεύεται για τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους, ώστε να περιορίσει τις απώλειες από μια τέτοια εξέλιξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτήςέκανε χτες μια ακόμη διάψευση του ενδεχόμενου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση.Η κυρία Χρ. Χριστοφάκη κίνησε αγωγή στην Ε. Ψυχογιού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης στην Κερατέα!




 Εισαγωγή από το «Ξ»

 Την Τρίτη 15-2-2011 το «Αλ Τσαντίρι» του Λ. Λαζόπουλου αφιέρωσε ένα κομμάτι της εκπομπής του στην Κερατέα, δίνοντας τον λόγο στους ίδιους τους κατοίκους για να μιλήσουν για τον πολύμηνο αγώνα ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.
Ανάμεσα σε άλλους που μίλησαν ήταν και η Ελευθερία Ψυχογιού, κάτοικος Σαρωνίδας, με ενεργότατη συμμετοχή στο κίνημα ενάντια στον ΧΥΤΑ, αλλά και με ενεργότατη συμμετοχή σε όλα τα τοπικά κινήματα της περιοχής (αντιρατσιστικό, εκπαιδευτικό, κ.λ.π.).
Όμως τα λεγόμενα της ...εξόργισαν την σύζυγο του Θ. Πάγκαλου, Χρ. Χριστοφάκη, δημοτική σύμβουλο στο δήμο Σαρωνίδας. Τόση μάλιστα ήταν η οργή της που κατέθεσε αγωγή απαιτώντας το ποσό... των 300 χιλ. ευρώ και την 12μηνη κράτηση της Ελευθερίας Ψυχογιού!
Παραθέτουμε αυτούσια από την μήνυση της τα αντίστοιχα αποσπάσματα:

Συνένοχος σε 846 δολοφονίες ο Μουμπάρακ, σύμφωνα με την έκθεση ερευνητικής επιτροπής



Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ήταν συνένοχος στις δολοφονικές επιθέσεις κατά των διαδηλωτών που ζητούσαν την απομάκρυνσή του κατά τις τις οποίες 846 πολίτες έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε σήμερα ένας από τους δικαστές της ερευνητικής επιτροπής για το ζήτημα αυτό.
Ακόμη, σύμφωνα με την έκθεση του γενικού γραμματέα της ερευνητικής επιτροπής, δικαστή Ομάρ Μαρουάν, η αστυνομία άσκησε υπερβολική και δυσανάλογη βία κατά των διαδηλωτών.

Το γεγονός μάλιστα ότι πυροβολούσε κατ’ ευθείαν όσους πολίτες έβγαζαν φωτογραφίες ή βιντεοσκοπούσαν τα επεισόδια από τα παράθυρα ή τα μπαλκόνια των σπιτιών τους αποδεικνύει την εμπλοκή του Μουμπάρακ.

ΠΑΜΕ: Για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων, της Πρωτομαγιάς και της 11 του Μάη.



Το ΠΑΜΕ με όλες του τις δυνάμεις, μαζί με τους εργαζόμενους εργοστάσιο το εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλειάς αποφασιστικά και με πείσμα θα δώσει τη μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων, της Πρωτομαγιάς και της 11 του Μάη.
            Η αντεργατική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της Ν.Δ. θα πάρει μια ακόμη απάντηση από τους εργαζόμενους που μαζικά, ενωτικά θα πάρουν μέρος και στις απεργίες και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
            Απάντηση επίσης θα πάρουν και η ΠΑΣΚΕ, με την ΔΑΚΕ που παρά τους ελιγμούς τους, παραμένουν ένας σημαντικός σύμμαχος της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας.
            Κανένας δισταγμός με όλη μας την δύναμη εργάτες, νέοι, μετανάστες, στην μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, Π.Σκουρλέτη, για την αναδιάρθρωση του χρέους και την οικονομία


Απέναντι στη προδιαγεγραμμένη αναδιάρθρωση του χρέους αντιπροτείνουμε μια επιθετική πολιτική επαναδιαπραγμάτευσής του εντός της ευρωζώνης,  με διαγραφή μέρους του χρέους, με όρους προστασίας  και ενίσχυσης της εργασίας, των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και των καταθέσεων .

Το δημόσιο, με βάση τα πακέτα στήριξης που ήδη έχει παράσχει προς τις τράπεζες, πρέπει να ενισχύσει τη συμμετοχή του σε αυτές στην κατεύθυνση του κοινωνικού ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, ενώ άμεσα πρέπει να προχωρήσει στη συγκρότηση του δημόσιου τραπεζικού πυλώνα ως ενός αναπτυξιακού εργαλείου.

ΡΩΣΙΑ : Αλληλεγγύη στους Ελληνες εργάτες! Aνακοίνωση του ΚΕΚΡ - ΕΚΚ


Η επίθεση των ΜΑΤ στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έκανε το γύρο του κόσμου. Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή για το εργατικό κίνημα του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ) εκφράζει «την αγανάκτηση των κομμουνιστών και των συνειδητών εργατών της Ρωσίας για την επίθεση που δέχτηκαν οι εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης από τα ΜΑΤ. Το κυρίαρχο καθεστώς στην Ελλάδα υπηρετεί το κεφάλαιο και δεν σταματά ακόμα κι όταν είναι να χρησιμοποιήσει την ένοπλη βία ενάντια στο λαό. Δείχνει, εκτός των άλλων και το πραγματικό πρόσωπο της σοσιαλδημοκρατίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.