Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Άντερς Μποργκ,υπουργός οικονομικών της Σουηδίας: Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ !

Ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ δεν θεωρεί έκπληξη μιαι ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη


Η κρίση στην ευρωζώνη θα επιδεινωθεί προτού υποχωρήσει και η Ελλάδα μπορεί να βγει από τη νομισματική ένωση σε διάστημα ενός έτους, εκτίμησε σήμερα σε συνέντευξή του ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ.
   

"Δεν νομίζω πως έχουμε δει τα χειρότερα σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα.

Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα επεισόδια που προκάλεσε η «Χρυσή Αυγή» στην Ραφήνα.


Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ



«Ο λαός δεν πρέπει να ανεχθεί την τραμπούκικη και δημαγωγική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής που με επιθέσεις με ρόπαλα και με βάση το χρώμα και τη γλώσσα καθορίζει ποιος είναι νόμιμος πωλητής. Η κυβέρνηση, που στα λόγια καταδικάζει τα «τάγματα εφόδου», έχει την ευθύνη γι' αυτά τα διαρκώς αυξανόμενα φασιστικά κρούσματα με διάφορα θύματα και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα»

Μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα



Με κεντρικό σύνθημα "ούτε συμβιβασμός ούτε αυταπάτες, στην κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες" περίπου έξι χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος.
Κλειστές παραμένουν οι, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Βασ. Ολγας στο ύψος της Βουλής, ενώ δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Σταδίου.
Προηγουμένως, ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Κοτζιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με την συμμετοχή σωματείων, συνταξιούχων, εργαζομένων και σπουδαστών.

Η Μέρκελ ...ως Μάρθα Βούρτση ! Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γιώργου Δελαστίκ

Τώρα που ο Σαμαράς έγινε χειρότερος πολιτικός δούλος της ακόμη κι από τον Γιωργάκη, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε –προφανώς καθ’ υπόδειξη των «πολιτικών μακιγιέρ» της– να αρχίσει και «επιχείρηση γοητείας» των Ελλήνων. «Ματώνει η καρδιά μου για τις θυσίες που αναγκάζονται να κάνουν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στην Ελλάδα εφαρμόζοντας τα μέτρα», δήλωσε σε εκδήλωση στο Βερολίνο.

Να γιατί «δεν έχει» το κράτος τους.Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος



O κ. Σίμος Κεδίκογλου στο κυβερνητικό σχήμα που συνέστησαν τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κατέχει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Δεν κατέχει τη θέση του...ψευταράκου.
Αλλωστε, απ' όσο γνωρίζουμε, θέση «ψευταράκου», επισήμως και θεσμικώς τουλάχιστον, δεν προβλέπεται ούτε στο παρόν, ούτε στα προηγούμενα κυβερνητικά σχήματα.