Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΚΕ(μ-λ) : Εγκαίνια ΔΕΘ, Όλοι στους δρόμους!

Εγκαίνια ΔΕΘ, Όλοι στους δρόμους!



Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ), καλεί τους εργαζόμενους, την νεολαία, τους δεκάδες χιλιάδες ανέργους της πόλης και κάθε πληττόμενο από την λαίλαπα των βάρβαρων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης να πάρουν ενεργητικά μέρος στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης. Η «υποδοχή» της κυβέρνησης του Μνημονίου εξόντωσης του λαού και των υπαλλήλων της Τρόικας του ΔΝΤ- Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκής Τράπεζας  πρέπει να είναι μαζική και να δείχνει την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων να ανατρέψουν τις πολιτικές της κοινωνικής οπισθοδρόμησης. 

ΝΙΓΗΡΑΣ - Θανατική καταδίκη σε εκατομμύρια ανθρώπους από την πείνα...


Associated Press

Δέσποινα ΟΡΦΑΝΑΚΗ

«Εδώ οι άνθρωποι θεωρούν τον υποσιτισμό κάτι το φυσιολογικό, γι' αυτό και περιμένουν πρώτα ένα παιδί να αρρωστήσει βαριά... Σπρώχνουμε κυριολεκτικά τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους στα κέντρα υγείας ή σε κλινικές, ιδιαίτερα την εποχή της σποράς...», έλεγε τις προάλλες ο Μανουέλ Λόπες Ιγλέσιας, επικεφαλής της ισπανικής αποστολής μιας διεθνούς οργάνωσης αρωγής στον Κεντροαφρικανικό Νίγηρα.

αι δεν υπερέβαλε καθόλου! Πέρσι, μετά τη λιμοκτονία του 2005, ο Νίγηρας υπέφερε από καταστροφικές πλημμύρες. Φέτος πλήττεται από παρατεταμένη ξηρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας (π.χ. περιοχές Ντίφα, Μαράντι, Ζίντερ, Τάχουα) και από σμήνη ακρίδων που κατέστρεψαν τα λιγοστά γεννήματα της γης σε καλαμπόκι και σιτηρά.
Ομως, ειδικά φέτος στο Νίγηρα παρουσιάζεται το εξής παράδοξο: Παρά τη μεγάλη μείωση της φετινής αγροτικής παραγωγής, υπάρχουν άφθονες ποσότητες τροφίμων σε αρκετές αγορές σε όλη τη χώρα μόνο που είναι απλησίαστες λόγω ακρίβειας!

Κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ που με λερώνει». Άρθρο από την Εφημερίδα ΠΡΙΝ


Γράφει ο 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ-www.prin.gr

Όποια κατάληξη και να έχει το γαϊτανάκι των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τον περιφερειάρχη Αττικής, το σίγουρο είναι ότι το γυαλί του συμμαχικού αυτού σχήματος έχει ραγίσει πια ανεπανόρθωτα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πια βαθιά τραυματισμένος, ουσιαστικά διασπασμένος και με την πολιτική του αξιοπιστία στο ναδίρ.


Πατριδογνωμόνιο - της Λιάνας Κανέλλη :Το «παιχνιδάκι» της λιποταξίας

Το «παιχνιδάκι» για μωρούς ψηφοφόρους ξεκίνησε από τις εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας διετίας, ντόπιες και ευρωπαϊκές. Είναι πολυετές, καλοσχεδιασμένη αμερικανιά, σε χώρες όπου τα πραξικοπήματα δεν είναι πια εύκολες λύσεις κι έχει στόχο να διατηρούνται στην εξουσία, νομιμοποιημένες από κάλπη, καπιταλιστικές, στυγνά αντιλαϊκές κυβερνήσεις όπως η τωρινή του ΠΑΣΟΚ και αρκετές ομοιόχρωμες ή μη προηγούμενες.
Το παιχνιδάκι θέλει το λαό να... διαμαρτύρεται απέχοντας από τις κάλπες ή πηγαίνοντας στο λευκό, να βγάζει δηλαδή, ακόμα και με όρους αστικού εκλογικού συστήματος, μόνος του τα μάτια του με τα δυο του χέρια. Ετσι σε περιόδους όξυνσης των αντιθέσεων και των προβλημάτων με την εργατική τάξη στριμωγμένη στα πλουτοκρατικά στενά, το δικαίωμα επιλογής, διά της κάλπης, ανατρεπτικής της κυρίαρχης πολιτικής να δυναμιτίζεται, να απαξιώνεται και να υπονομεύεται ωραιοποιημένο ως «μαγκιά της αποχής»!

Γόρδιος δεσμός στον ΣΥΡΙΖΑ-Γράφει η Σφέτσα Δάφνη,

Γράφει η Σφέτσα Δάφνη

Σε γόρδιο δεσμό για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατραπεί οι διαφωνίες ως προς τις υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Αττικής. Οι διαφωνίες αυτές είναι πιθανό να τροφοδοτήσουν ασύμμετρες εντάσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, οδηγώντας το συμμαχικό σχήμα σε βαθύτερη κρίση, ίσως και σε διάσπαση. Η εκκρεμότητα στην Αττική λειτουργεί ως τροχοπέδη για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων του χώρου στην υπόλοιπη Ελλάδα. Χθες το απόγευμα, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επρόκειτο να συζητήσει, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο δύο υποψηφιοτήτων. Αν και είναι παρακινδυνευμένο να προεξοφλήσει κανείς την έκβαση της συνεδρίασης, είναι σίγουρο ότι οι δύο υποψηφιότητες που έχουν συζητηθεί στο πλαίσιο της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέκου Αλαβάνου και του Αλέξη Μητρόπουλου, δεν ικανοποιούν την πρώτη προϋπόθεση, την ενότητα του σχήματος. Η πρόταση από την ηγεσία του ΣΥΝ να μπει μπροστά ο Μανώλης Γλέζος, επικεφαλής ψηφοδελτίου όπου θα συμμετέχουν όλα τα γνωστά στελέχη του χώρου, τελικώς δεν έγινε δεκτή από το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, το οποίο μάλιστα σε σημερινή του συνέντευξη υποστηρίζει την υποψηφιότητα Αλαβάνου.

Τόνι Μπλέρ...ο "αριστερός"...(Όπως ο Κλίντον και ο Ομπάμα, σωστά Μαρία Δαμανάκη;)

Στην επικαιρότητα ήρθε για μια ακόμα φορά ο Τόνι Μπλερ, πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας για μια δεκαετία (1997 - 2007) αυτή την φορά για την λεγόμενη αυτοβιογραφία του, το βιβλίο που τιτλοφορείται «Ενα ταξίδι». Πρόκειται ουσιαστικά για την πολιτική του διαδρομή, μια διαδρομή ενάντια στα συμφέροντα του λαού της χώρας του και βέβαια ματοβαμμένη με το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων θυμάτων του ιμπεριαλισμού, από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και τα μακελειά του Αφγανιστάν από το 2001 και του Ιράκ από το 2003.
Με τον γνωστό κυνισμό του ο συνοδοιπόρος και θαυμαστής του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, στο βιβλίο υποτίθεται ότι λυπάται για τα θύματα του πολέμου στο Ιράκ αλλά δηλώνει αμετανόητος για την ...αναγκαιότητα του υποτιθέμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Αλλωστε και σήμερα σε αναγνώριση της συμβολής του στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, είναι ο ειδικός απεσταλμένος του λεγόμενου «Κουαρτέτου» για την Μέση Ανατολή (που συναποτελούν οι ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και ΟΗΕ).

Φοβούνται μεγάλη ήττα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αρνούνται να είναι υποψήφιοι.Αλλεπάλληλες συσκέψεις Γιώργου εν όψει εκλογών -"Θρίλερ" στο Ταε Κβο Ντο

του Ανδρέα Μπελεγρή- www.protothema.gr


Σε "θρίλερ" εξελίσσεται η διαδικασία της επιλογής υποψηφίων στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα νέο κύμα αρνήσεων στελεχών του Κινήματος αντιμετωπίζει το επιτελείο του κ. Γιώργου Παπανδρέου. 

Παρ' ότι τέλειωσαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας ο πρωθυπουργός βρίσκεται κλεισμένος στο ειδικά διαμορφωμένο γραφείο του στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο και συνομιλεί με στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Τα ελληνικά συνδικάτα οφείλουν να καλέσουν 24ωρη γενική απεργία στις 29 Σεπτέμβρη, κοινή μέρα δράσης των εργαζομένων όλης της Ευρώπης


Ανακοίνωση από το Ξεκίνημα (Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση)


Από τις αρχές του καλοκαιριού είναι γνωστό ότι η 29η Σεπτέμβρη είναι μια σημαντική μέρα για τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης. Τη μέρα αυτή τα ισπανικά συνδικάτα καλούν γενική απεργία και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων καλεί «μέρα πανευρωπαϊκής δράσης» ενάντια στην σκληρή λιτότητα που εξαπολύουν οι κυβερνήσεις και το ευρωπαϊκό διευθυντήριο.

Η 29η Σεπτέμβρη αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για συντονισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μια ευκαιρία για το ταυτόχρονο κάλεσμα κινητοποιήσεων και προπάντων γενικών απεργιών σε μια σειρά χώρες, ξεκινώντας απ’ το Νότο: την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να σταλεί ένα διεθνιστικό μήνυμα, κοινής πάλης των εργαζομένων όλης της Ευρώπης ενάντια στον «κοινό εχθρό». Αυτός δεν είναι άλλος από τη συντονισμένη επίθεση του ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, που αφού προκάλεσαν την πιο βαθιά και καταστροφική οικονομική κρίση από τη δεκαετία του ’30, τώρα με κυνισμό και ωμότητα τη φορτώνουν στους εργαζόμενους!