Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πιστεύετε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ ; Δείτε τα ως τώρα αποτελέσματα του γκάλοπ του k.k.4ever και τη σύγκριση του με αυτό των ευρωεκλογών.

Ένα νέο ερώτημα προστέθηκε στα γκάλοπ του K.K.4ever ! Ας μετρήσουμε τα κουκιά των αναγνωστών και φίλων μας




 Εννοείται πως συνεχίζονται οι άλλες 2 ψηφοφορίες μας στη σελίδα με τα γκάλοπ μας.

Στη πρόθεση ψήφου και σε σύνολο 521 ψήφων, το ΚΚΕ συνεχίζει να  έχει το προβάδισμα με 68,5 %. Το ποσοστό αυτό συγκρινόμενο με το γκάλοπ της σελίδας μας για της ευρωεκλογές (σε δείγμα 2.252 ψηφοφόρων) είναι αυξημένο περίπου 7,5 % ! Τότε το ΚΚΕ συγκέντρωνε το 60,9 %.

Τηλεφωνική παρέμβαση του Δ. Κουτσούμπα στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.



Τηλεφωνική παρέμβαση του Δ. Κουτσούμπα στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου «Νorman Αtlantic», στο οποίο νωρίς το πρωί της Κυριακής εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά.

Πόθεν έσχες όσα είπες; Γράφει η Λιάνα Κανέλλη στο σημερινό Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

Πάνε χρόνια που αποδίδεται στον Γιάννη Τσαρούχη η ρήση «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις». 



Και καθώς η γηραιά ήπειρος σάπιζε, στην προσπάθειά της με φτιασίδια και στολίδια της μεγαλοαστικής της τάξης και του ενδεδυμένον ιστορία μανδύα των «φον» και των «σερ» των μονοπωλίων της, να ανταγωνιστεί την Αμερική των παλιών και νέων deals, η νεοελληνική πραγματικότητα προσαρμόστηκε. Δηλαδή, μη μπορώντας να πατήσει παρά σε απομεινάρια φαναριώτικου μεγαλοϊδεατισμού και ρηχή αρχοντοβλάχικη οικογενειοκρατία αντικατέστησε το «ό,τι δηλώσεις» με το «όσα δηλώσεις». Και σε δηλώσεις και σε μετρητά.

Δημοσκοπήσεις και σκοπιμότητες.Γράφει ο Τάσος Παππάς.

Ποιο είναι το επιχείρημα όσων λένε ότι ο λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές; 
Οι δημοσκοπήσεις. Σχεδόν απ’ όλες προκύπτει πράγματι ότι η πλειονότητα των πολιτών (τα ποσοστά κυμαίνονται) δεν επιθυμεί εκλογές στην παρούσα φάση. Άρα δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση το αίτημα, υποστηρίζουν οι αντίπαλοι των εκλογών.
Ας αφήσουμε κατά μέρος ότι ο λαός εκφράζεται αυθεντικά στις κάλπες και όχι στα τηλέφωνα των εταιρειών μέτρησης κι ας μπούμε στη λογική εκείνων που αποθεώνουν τα γκάλοπ.