Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

H «ΤΙΜΩΡΙΑ» ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ: στόχος με πολλαπλούς αποδέκτες.

Η απόφαση για το «κούρεμα» όλων των καταθέσεων των κυπρίων πολιτών στα πλαίσια να φορτωθεί η κυπριακή οικονομία πάνω από το μισό (17,5 δις ευρώ) του προγράμματος «βοήθειας»(!) της τρόικας στην Κύπρο προκαλεί ήδη αρκετές αναταράξεις στο νησί αφού θίγει το σύνολο των μικροκαταθετών, δηλαδή του λαού.
Πρώτα, πρώτα αποτελεί σαφέστατο μήνυμα και προς τον κυπριακό λαό και στους ευρωπαϊκούς λαούς πως θα υπόκεινται και πρόκειται να υποστούν τις συνέπειες της κρίσης ακόμα και με κούρεμα των καταθέσεων τώρα που έχουν εξαντληθεί τα «καύσιμα» των κρατικών προϋπολογισμών από τη στήριξη του ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιηθεί στην άσκηση τρομοκρατίας προς τους ευρωπαϊκούς λαούς όπως ήδη έκανε το υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας κουνώντας το δάκτυλο απειλητικά προς το δικό του λαό για το τι περιμένει «όλους όσους επιμένουν να αγνοούν τα κρατικά χρέη».

Ο λαός της Κύπρου θύμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

Οι επικίνδυνες συγκρούσεις των ιμπεριαλιστών «προστατών» της Κύπρου με επίδικο τον έλεγχό του εντείνονται.
Η νίκη του εκλεκτού της Δύσης Αναστασιάδη (υπέρμαχου του κακόφημου σχεδίου Ανάν) επιταχύνει την ολοκληρωτική άλωση του νησιού από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές που απαιτούν με τον οικονομικό στραγγαλισμό και τον έλεγχο στο πλαίσιο της Ε.Ε. σοβαρές γεωπολιτικές ανατροπές. Τα τελεσίγραφα δεν έλειψαν πριν ακόμη από τις εκλογές, ο Άσμουσεν για παράδειγμα απαιτούσε από την κυβέρνηση εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα και έλεγχό του για ξέπλυμα χρήματος από ιδιωτικό οίκο! Όλα αυτά σαν προϋποθέσεις για τη δανειακή σύμβαση.

Κύπρος: Στο συλλαλητήριο την Τρίτη καλούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Τρίτη στις 5 μ.μ. έξω από το Κυπριακό Κοινοβούλιο απευθύνουν η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στην Κύπρο και η Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ στην Κύπρο, με σύνθημα  «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία - Σύγκρουση με ΕΕ, ΔΝΤ, αστικές κυβερνήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Οργανώσεων:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αντιλαϊκή απόφαση του EUROGROUP για την Κύπρο και την επιβάρυνση σε λαϊκά εισοδήματα που θα έχει η επιβολή χαρατσιού στις καταθέσεις.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ.


Καλούμε κάθε νέο και νέα να καταδικάσει την προκλητική ενέργεια του 

ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Γιώργου Κατίδη. 



Η ενέργεια αυτή προκαλεί ιδιαίτερα τους φίλους της ΑΕΚ που από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν εναντίον της.
Ο ναζιστικός-φασιστικός χαιρετισμός είναι βουτηγμένος μέσα στο αίμα των λαών. Με αυτό το χαιρετισμό βασανίστηκε ο ελληνικός λαός από τη ναζιστική κατοχή. Τον υιοθέτησαν στην Ελλάδα οι ντόπιοι συνεργάτες των Ναζί κατακτητών, οι χίτες και οι ταγματασφαλίτες, που διέπραξαν θηριωδίες ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό μας, πολιτικοί και φυσικοί απόγονοι των οποίων είναι οι Χρυσαυγίτες.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Μόνη απάντηση στη ληστεία των καταθέσεων στην Κύπρο το λαϊκό κίνημα για έξοδο από ΕΕ και ευρωζώνη.


Η γκανγκστερική κλοπή των καταθέσεων των Κύπριων πολιτών δείχνει ότι οι ληστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ντόπιες αστικές τάξεις δεν έχουν κανένα απολύτως όριο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών.




Αφού λεηλάτησαν την καταστροφή της Ελλάδας, Ισπανίας, της Πορτογαλίας μέσω Μνημονίων, προχωρούν το «δολοφονικό τους δρομολόγιο» στην Κύπρο, κλέβοντας τις καταθέσεις, πριν προχωρήσουν στη λεηλασία του φυσικού πλούτου και των ενεργειακών κοιτασμάτων, αφού πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις.

Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Μην ψηφίσετε το κούρεμα λέει το 71 % των Κυπρίων ! 28 % θέλει να φύγει η Κύπρος από την Ευρωζώνη.


Οργή στην κοινή γνώμη της Κύπρου για τις διαπραγματεύσεις του Ν. Αναστασιάδη στο Eurogroup. Καταψήφιση του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των καταθέσεων απαιτούν οι πολίτες !



Ως αποτυχία του Κυπρίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και της διαπραγματευτικής του ομάδας χρεώνεται από τους πολίτες η μη διασφάλιση μιας καλής συμφωνίας στη σύνοδο του Eurogroup, σύμφωνα με έρευνα που έκανε την Κυριακή, ο οργανισμός Insight Market Research (IMR) – Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η Insights Market Researchείναι μέλος της ESOMAR.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε με συνολικό δείγμα 600 ατόμων, καταδεικνύει ότι η πρώτη αντίδραση των Κυπρίων κάθε άλλο παρά θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Κύπρος: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή το απόγευμα - Αναβλήθηκε για αύριο η συνεδρίαση.

Για αύριο στις 6 το απόγευμα αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής για το νομοσχέδιο που προβλέπει το κούρεμα των καταθέσεων με βάση τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ. 
Η συμφωνία προβλέπει το εφάπαξ «κούρεμα» των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ κατά 6,75% και κατά 9,9% των ποσών καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο λόγος της αναβολής είναι ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις επί του κυβερνητικού νομοσχεδίου και γι' αυτό πρέπει να υπάρξει χρόνος για να μελετηθούν οι αλλαγές.   

Ανακοίνωση Γραμματείας Κ.Ε. ΑΚΕΛ.- Όχι στις δεσμεύσεις Αναστασιάδη.


 Η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ συνήλθε σήμερα το πρωί και ασχολήθηκε με τα αποτελέσματα του χθεσινοβραδινού Εurogroup. Αναλύοντας τα δεδομένα έχει καταλήξει σε ορισμένες κατ' αρχήν εκτιμήσεις:


 
1.Εκφράζουμε τη δυσφορία μας για τον εκδικητικό και νεοαποικιακό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Τρόικα και το ΔΝΤ το θέμα της Κύπρου. Επιχείρησαν και επιχειρούν  με βάση ατεκμηρίωτες κατηγορίες να επιβάλουν τις δικές τους πολιτικές επιλογές και εμμονές στην Κύπρο, οδηγώντας τον τόπο και το λαό μας σε καταστάσεις ανάλογες των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.