Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !




Ένταση και πάλι στις σχέσεις Βενεζουέλας-Κολομβίας !




Ένταση επικρατεί και πάλι στις σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κολομβίας. Αιτία, η καταστροφή δύο συνοριακών πεζογεφυρών, από στρατιώτες της Βενεζουέλας.
Από την μία πλευρά ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, χαρακτήρισε τις πεζογέφυρες ως «παράνομες» και από την άλλη η Κολομβία, θεωρεί την καταστροφή των γεφυρών αυτών ως «επιθετική» πράξη και έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση «υψίστου συναγερμού». Σε όξυνση βρίσκονται, λοιπόν και πάλι οι σχέσεις δύο γειτονικών χωρών στην Λατινική Αμερική. Η διαταγή που έλαβαν και εκτέλεσαν οι στρατιώτες της Βενεζουέλας, να καταστρέψουν δύο πεζογέφυρες στην επαρχία Τακίρα, στην μεθόριο της χώρας με την Κολομβία, πυροδοτεί την νέα ένταση,«Προ πάντων ηρεμία, προ πάντων σοφία, και ας μην εκθέσουμε τους εαυτούς μας σε προκλήσεις, επειδή γνωρίζουμε ότι στα σύνορα υπάρχουν κάποιες δυνάμεις που έχουν την πρόθεση να προκαλέσουν. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία!», είπε με νόημα ο υπουργός αμύνης της Κολομβίας Γκαμπριέλ Σίλβα.Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, έσπευσε να επεξηγήσει δηλώνοντας ότι «Οι πεζογέφυρες, ήταν παράνομες, επειδή χρησιμοποιούνταν από λαθρέμπορους για την μεταφορά ναρκωτικών από την Κολομβία στην Βενεζουέλα, πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Κολομβία και διακίνηση άλλων λαθραίων.Επίσης, χαρακτήρισε την επιχείρηση καταστροφής των πεζογεφυρών «επιχείρηση ρουτίνας» και διαβεβαίωσε ότι οι Αρχές της χώρας του θα συνεχίσουν να καταστρέφουν τέτοιες παράνομες διόδους.Δεν παρέλειψε δε, να κατηγορήσει την γειτονική Κολομβία ότι διεξάγει «επιχείρηση προπαγάνδας» για να εμφανιστεί η Βενεζουέλα ως επιτιθέμενη.«Οι Ευρωπαίοι θα σκεφτούν, ασφαλώς, ότι ο Τσάβες διέταξε την καταστροφή μίας γέφυρας σαν εκείνη του Μπρούκλιν ή την άλλη... πώς την λένε; Την Γκόλντεν Γκέιτ. Λοιπόν, ο Τσάβες ανατινάζει γέφυρες...», δήλωσε με έμφαση ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.Πάντως, η Κολομβία μετά από πεντάωρης διάρκειας συνεδρίαση του «Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» στην παραμεθόρια πόλη Αράουκα, έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση «υψίστου συναγερμού» και δηλώνει ότι αν δεχτεί κάποια επίθεση είναι «έτοιμη να αμυνθεί»!Μάλιστα, έσπευσε να χαρακτηρίσει την καταστροφή των γεφυρών «επιθετική» πράξη, που στρέφεται εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

ΠΗΓΗ: ΝΕΤ

"Όχι" από την κυβέρνηση στη μείωση ρύπων κατά 40% το 2020!




Αντίθετη με την πρόταση να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων κατά 40% ως το 2020 είναι η κυβέρνηση, και αυτό το λέει λίγες μέρες πριν τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης! Απαντώντας χθες στη Βουλή σε ερώτηση της Ηρούς Διώτη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος απέρριψε την πρόταση δείχνοντας την απόσταση πράσινων λόγων και έργων…
"Απαιτούμε, διεκδικούμε και περιμένουμε να δείξετε πολιτική βούληση", τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη της ερώτηση που συζητήθηκε στο κοινοβούλιο, ενώ υπογράμμισε ότι "λείπουν οι πολιτικές αποφάσεις". Η Ηρώ Διώτη κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τη μείωση κατά 40% των εκπομπών ρύπων ως το 2020 και κατά 50% ως το 2050. Από την πλευρά του ο υφυπουργός επικαλέστηκε τρεις λόγους για την αρνητική του στάση: ο στόχος του 40% δεν έχει υποβληθεί από καμία κυβέρνηση, αν υποβληθεί δεν θα γίνει αποδεκτός από καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και είναι άγνωστες οι πιθανές συνέπειές του. Πρόσθεσε πάντως ότι έχει υπάρξει πρόταση για μείωση εκπομπών κατά 30%, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν θα την υποστηρίξει στην Κοπεγχάγη.
Αναφερόμενη στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης η Ηρ. Διώτη υπογράμμισε όλα δείχνουν ότι οι ηγέτες των αναπτυγμένων χωρών θα αναιρέσουν την πολιτική δέσμευσή τους για συμφωνία στην Κοπεγχάγη και θα πάνε για νέο πρωτόκολλο το 2010. Όμως, συμπλήρωσε, "δεν έχουν χαθεί όλα. Οι πιο προοδευτικές δυνάμεις που θα είναι εκεί μπορούν να κάνουν τη διαφορά".
Για την κυβέρνηση ο στόχος στην Κοπεγχάγη είναι να υπάρξει μία νομικά και οικονομικά "δεσμευτική συμφωνία" και ότι θα πιέσει τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στην κατεύθυνση αυτή για να επιτύχει "τα τρία εικοσάρια": τη μείωση 20% των αερίων, την είσοδο κατά 20% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο και την μείωση κατά 20% της κατανάλωσης ενέργειας. Ο Γ. Μανιάτης είπε ακόμα ότι "πρέπει να αναδείξουμε τον διεθνικό ταξικό ρόλο που έχει η κλιματική αλλαγή γιατί τη νύφη θα πληρώσουν οι ασθενέστεροι" και έκανε λόγο για "περιβαλλοντικό απαρτχάιντ".
ΠΗΓΗ:ΑΥΓΗ




Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Ηρώ Διώτη




Να προστατέψει τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις ετοιμάζεται το Ιράν


Το Ιράν σχεδιάζει τη διεξαγωγή ασκήσεων αεράμυνας με στόχο την προστασία των πυρηνικών του εγκαταστάσεων, ανέφερε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν τόσο οι Φρουροί της Επανάστασης όσο και οι τακτικές ένοπλες δυνάμεις, θα διεξαχθούν κατά την ιρανική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.
«Οι ασκήσεις αεράμυνας αυτής της εβδομάδας θα έχουν στόχο την προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων FARS, επικαλούμενο τον επικεφαλής των δυνάμεων αεράμυνας, ταξίαρχο Αχμάντ Μιγκανί.


Πηγή:www.kathimerini.gr 

Ετοιμάζεται "αυθεντικό " ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Τολστόι


Οι Ρώσοι ετοιμάζουν ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία χρόνια της ζωής του Λέοντα Τολστόι με πολλές φωτογραφίες της εποχής που θα προβληθεί στους κινηματογράφους όλου του κόσμου τον ερχόμενο χρόνο, με την ευκαιρία των εκατό χρόνων από το θάνατο του μεγάλου ρώσου συγγραφέα.
"Οι εικόνες που είδα με συγκίνησαν πολύ...Μετέχω στην παραγωγή αυτή γιατί η απλή ιστορία ενός πολύ πολύπλοκου ανθρώπου με συνεπήρε...Θέλω να δείξω σε όλον τον κόσμο αυτά που είδα εγώ", είπε ο Σεργκέι Σελιάνοφ παραγωγός του ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται "Λέον Τολστόι μια ζωντανή ιδιοφυία".
Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ υποσχέθηκαν να ρετουσάρουν τις φωτογραφίες χωρίς να χαθεί τίποτε από την μαγεία τους με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας.
"Επιθυμούμε εκατό χρόνια μετά το θάνατο του Τολστόι στις 20 και 21 Νοεμβρίου του 2010 αυτή η ταινία να αποτελέσει φόρο τιμής στον μεγάλο συγγραφέα όχι μόνο για τη Ρωσια αλλά και για τον κόσμο όλο", υπογράμμισε ο κ. Σελιάνοφ.
"Δεν θα είναι ένα συνηθισμένο ντοκιμαντέρ. Δεν θα υπάρχουν λόγια παρά μόνο στους τίτλους και τη μουσική. Δεν θα περιέχει καμία σύγχρονη κινηματογραφημένη εικόνα", εξήγησε ο συμπαραγωγός Αντρέι Ντεριάμπιν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δώδεκα χώρες μέχρι στιγμής--μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ και η Αυστραλία--έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το ντοκιμαντέρ.
  
ΠΗΓΗ:Α.Π.Ε

Ανακοίνωση για την παρουσία στην πόλη πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ, που προέρχονται από άσκηση στα Δαρδανέλια





ΝΑΤΟική πολυεθνική μοίρα πολεμικών πλοίων κατέπλευσε χτες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη 25 Νοέμβρη. Η Μόνιμη Αντιναρκική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMCMG2 - Standing NATOMaritime MineCounter Group2), αποτελείται από 6 πλοία, (2 ιταλικά, 1 ελληνικό, 1 τουρκικό, 1 ισπανικό και 1 γερμανικό). Στις βασικές αποστολές της ΝΑΤΟικής μοίρας συμπεριλαμβάνεται ο έλεγχος των περασμάτων και των λιμανιών στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα για την αποτροπή παράνομων δραστηριοτήτων, ο έλεγχος της θαλάσσιας κυκλοφορίας με στόχο την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας».

«Πρόκληση για τον ελληνικό λαό, για τους λαούς των Βαλκανίων», χαρακτηρίζει την έλευση και παραμονή της ΝΑΤΟικής δύναμης, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕκαι καταγγέλλει την παρουσία των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ στην πόλη. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:
«Θα βρουν απέναντί τους τις φιλειρηνικές και αντιιμπεριαλιστικές διαθέσεις του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης. Η παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων είναι άλλη μία πράξη παράδοσης του Αιγαίου στον έλεγχο του ΝΑΤΟ, το οποίο αναλαμβάνει τον έλεγχο της περιοχής, στην οποία περνούν αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, στο όνομα της πάταξης του λαθρεμπορίου και της τρομοκρατίας. Μετά την εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών στρατηγείων σε Ελλάδα και Τουρκία για τον έλεγχο της περιοχής και με προκλήσεις, όπως η πρόσφατη τουρκονατοϊκή άσκηση, αμφισβητείται στην πράξη η κυριαρχία στο Αιγαίο, προωθείται η διχοτόμησή του.
Ταυτόχρονα οι ιμπεριαλιστικές και ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις δολοφονούν σε όλες τις γωνιές της Γης. Στο Αφγανιστάν με τη μεγαλύτερη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας. Στο Ιράκ, την Παλαιστίνη, τα Βαλκάνια, την Κύπρο και στη Σομαλία με την προετοιμασία για επέμβαση χερσαίων δυνάμεων.
Η ιμπεριαλιστική παρέμβαση στην περιοχή, με τη δολοφονική δράση του ΝΑΤΟ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος, έχει προκαλέσει το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο, κράτη - προτεκτοράτα. Οι λαοί των Βαλκανίων έχουν ζήσει τι σημαίνει αιματοκύλισμα και ξεριζωμός, τι σημαίνει ιμπεριαλισμός.
Μεγάλη είναι η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχουν προσδέσει τη χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στις επιδιώξεις των ΗΠΑ. Μεγάλη είναι η ευθύνη και του ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχονται τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, όλους τους μαζικούς φορείς να αντιδράσουν δυναμικά και αγωνιστικά και να απαιτήσουν: Εξω οι μακελάρηδες των λαών από τη Θεσσαλονίκη. Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα».
 

ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ στην παλιά του τέχνη...


ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΙΝΑΙ σαφές ότι άρχισε το ...μεγάλο δούλεμα το ΠΑΣΟΚ! Ασκεί πλέον την τέχνη που διαχρονικά κατέχει και έχει αναπτύξει στο έπακρο.

Από τη μία το υπουργείο Οικονομικών να καταστροφολογεί για την κατάσταση της εθνικής οικονομίας, να κάνει διαρροές για πάγωμα μισθών στο δημόσιο και να προαναγγέλλει σκληρά μέτρα κατ' εντολή της ΕΕ!
Από την άλλη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του, Χρήστος Παπουτσής, να εγκαλεί στη Βουλή την ηγεσία της ΕΕ και να μας λέει ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου, όχι τον Αλμούνια ή τον Τρισέ...
Ελα όμως που ο Γιώργος Παπανδρέου εδώ και πολύ καιρό, από την αντιπολίτευση, έχει ψηφίσει Αλμούνια και Τρισέ (δηλαδή τις πολιτικές τους) οπότε όλοι αυτοί δεν μπορούν να διαχωριστούν.
Ισως να προσπαθούν να το κάνουν στα λόγια (μπας και τσιμπήσει κανένας ευκολόπιστος), όμως αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ ισχυρά. Γιατί τα συμφέροντα των πολυεθνικών προασπίζουν. Ο καθένας με τον τρόπο του, με τα «ατού» του, και όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί.
Πάντως, να ξέρουν στην κυβέρνηση ότι όσους «λαγούς» κι αν αμολήσουν για να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους, δύσκολα θα πείσουν οποιονδήποτε. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει, αυτιά και ακούει και, το κυριότερο, ...πορτοφόλι και πληρώνει.
Πηγή:Ριζοσπάστης

ΗΠΑ: αφροαμερικανός εκτελέστηκε με εντολή του κυβερνήτη Πέρι παρά την αντίθετη εισήγηση του συμβουλίου απονομής χάριτος.


Αφροαμερικανός θανατοποινίτης εκτελέστηκε μετά την απόρριψη, από τον κυβερνήτη του Τέξας Ρικ Πέρι, της έκκλησής του να μετατραπεί η ποινή του σε ισόβια κάθειρξη διότι ήταν ο συνεργός του που είχε σκοτώσει έναν εργαζόμενο σε κατάστημα στην διάρκεια ένοπλης ληστείας.Ο θάνατος του Ρόμπερτ Τόμπσον, 34 ετών, διαπιστώθηκε 15' μετά τη χορήγηση του θανατηφόρου κοκτέιλ χημικών με ένεση σε φυλακή του Τέξας.Την μετατροπή της ποινής του Τόμπσον πρότεινε στον Πέρι το συμβούλιο απονομής χάριτος και αποφυλακίσεων, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο - ήταν μόλις η δεύτερη φορά που το συμβούλιο προέβη σε μια τέτοια εισήγηση, αλλά, επίσης για δεύτερη φορά, ο κυβερνήτης του Τέξας, αφοσιωμένος οπαδός της θανατικής ποινής, απέρριψε την πρόταση.Ο Τόμπσον και ο συνεργός του είχαν εισβάλλει τον Δεκέμβριο του 1996 σε κατάστημα στο Χιούστον του Τέξας κι είχαν απαιτήσει από τον ταμία να τους παραδώσει τις εισπράξεις.Σύμφωνα με ανακοίνωση από το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης στο Τέξας, κατόπιν οι δυο κακοποιοί άνοιξαν πυρ εναντίον του ταμία κι ακόμα ενός υπαλλήλου, όταν αυτός προσπάθησε να ξεφύγει. Αμέσως μετά, προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο, κι ένας πυροβολισμός μέσα από το αυτοκίνητο που έριξε ο συνεργός του Τόμπσον αποδείχτηκε μοιραίος για το θύμα. Ο Τόμπσον καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών, ενώ ο συνεργός του εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς καμιά πιθανότητα αποφυλάκισης.Το Τέξας είναι μια από τις ελάχιστες πολιτείες των ΗΠΑ όπου μπορεί να επιβληθεί η θανατική ποινή σε καταδικασθέντες ακόμα κι αν δεν έχουν διαπράξει φόνο. Έχουν καταγραφεί εννέα τέτοιες περιπτώσεις αφότου επετράπη εκ νέου η επιβολή της εσχάτης των ποινών σε ομοσπονδιακό επίπεδο το 1976Ο Τόμπσον ήταν ο 23ος εκτελεσθείς εφέτος στο Τέξας, πολιτεία που έχει θανατώσει τους περισσότερους καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών από το 1976 - 446 επί συνόλου 1.184.
Πηγή://www.naftemporiki.gr

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι!!-Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης


ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ!

Από CITY PRESS



Από τον Ριζοσπάστη,Κώστας Γρηγοριάδης

Όταν σφίγγουν το χέρι-Γιάννης Ρίτσος-Μίκης Θεοδωράκης




Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού


Να μην πιστέψει ο λαός τίποτα από όσα είπε ο πρωθυπουργός. Ο Γ. Παπανδρέου είπε πάλι παχιά λόγια, ότι για όλα φταίνε η  έλλειψη διαφάνειας και η διαφθορά, προκειμένου να καλύψει ότι υπερασπίζεται τα καπιταλιστικά κέρδη. Ονόμασε και πάλι αξιόπιστους εταίρους τους βιομήχανους και  τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που υποστηρίζουν το κεφάλαιο.
Στην πρόκληση να δώσει ο λαός άμεση απάντηση.