Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

19o Συνέδριο του ΚΚΕ και η εφημερίδα «Εποχή».Άρθρο του 902.gr.


«Από το κόμμα νέου τύπου στο Κόμμα στρείδι. Λαϊκή συμμαχία με μόνη πολιτική δύναμη το ΚΚΕ». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της «Εποχής» 16 Δεκέμβρη, που υπογράφει ο Χ. Γεωργούλας.

H «Εποχή» και ο συντάκτης της τα βάζουν όλα στο μίξερ και παρουσιάζουν τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ ως κάτι εξωπραγματικό, που δεν έχει σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

O Νίκος Χουντής αναφέρεται σε όσους επιμένουν ότι καλώς δεν κατατέθηκε αίτηση για χρηματοδότηση της Χίου.


Με ένα αντίστοιχο παράδειγμα σοβαρής καταστροφής σε νησί της Ισπανίας από πυρκαγιά και την αίτηση ευρωβουλευτή για ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης, ο Νίκος Χουντής αναφέρεται σε όσους επιμένουν ότι καλώς δεν κατατέθηκε αίτηση για χρηματοδότηση της Χίου.

«Επειδή κάποιοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι, θα ήταν μάταιη η κατάθεση αιτήματος δωρεάν χρηματοδότησης της Χίου, για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη στις υποδομές της, και επειδή ταυτόχρονα μιλούν σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για «μικροκομματική σκοπιμότητα», δίνουμε στη δημοσιότητα ερώτηση Ισπανού ευρωβουλευτή και την απάντηση του επιτρόπου κ. Χαν, για τις πυρκαγιές στο νησί La Gomera, όπου την 4η Αυγούστου 2012 ξέσπασε πυρκαγιά και για την οποία η ισπανική κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση στις 23 Σεπτέμβρη (ενάμιση μήνα μετά την εκδήλωσή της) για να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης, με βάση την παρ.2 του Κανονισμού 2012/2002.

Ανάπτυξη προς όφελος του λαού - Άρθρο του Μάκη Μαΐλη στην «Εφημερίδα των Συντακτών».


Άρθρο του Μάκη Μαΐλη 

Όσο περισσότερο μιλούν τα κόμματα του συστήματος για ανάπτυξη, τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται τα αδιέξοδά τους, καθώς και ο αντιδραστικός χαρακτήρας του καπιταλιστικού συστήματος, που ιστορικά είναι ξεπερασμένο.
Αυτό που δεν τολμούν να πουν στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά που δεν μπορούν και να το κρύψουν γιατί το μαρτυράει η πολιτική τους, είναι το εξής γεγονός:

Το σχέδιο Β και ο Θανάσης Βέγγος.Του Αλέκου Αλαβάνου.


του Αλ.Αλαβάνου
Πηγή Εφημερίδα των συντακτών , 19/12/2012


Γράφοντας στην κουνιάδα του Τατιάνα μόλις είχε αρχίσει την έκτιση της ποινής της εικοσαετούς φυλάκισης ο Αντόνιο Γκράμσι προέβλεπε για το μελλοντικό εμπνευσμένο διανοητικό του έργο, τα «Τετράδια της Φυλακής» τέσσερις άξονες. Τους διανοούμενους. Τη συγκριτική γλωσσολογία.

Εκδηλώσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Εκδηλώσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Σήμερα, Πέμπτη

Θεσσαλονίκη, λαϊκό γλέντι στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, στις 9 μ.μ., στη Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Τσακίρης».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά 20/12/2012

Κομμουνιστικό  Κόμμα Ελλάδας


Το πιο αποτελεσματικό κράτος που επιδιώκει η συγκυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, σημαίνει κράτος πιο ικανό για να στηρίζει την υψηλή κερδοφορία και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων.

Σχόλιο του K.K.E. για τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης



Ο καλύτερος συντονισμός που αναζητούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης αφορά την κλιμάκωση της επίθεσης που έχουν συναποφασίσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο για τον Γ. Τούσσα.


Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά απαλλάσσει τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ από την κατασκευασμένη κατηγορία της απιστίας σε βάρος του ΝΑΤ


Κατέρρευσε η ανυπόστατη και κατασκευασμένη δίωξη σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, για δήθεν απιστία σε βάρος του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

Οινόφυτα: Άμεση αντίδραση εργαζομένων σε απαίτηση της Χρυσής Αυγής να απολυθούν εργάτες!


Άμεση ήταν η αντίδραση του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» στην επιχείριση EURODRIP στα Οινόφυτα, όταν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής απαίτησαν από τη διοίκηση να απολύσει τους μετανάστες εργάτες.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο τονίζει:
«Το ΔΣ του Σωματείου μας με αφορμή την πρόσφατη ''επίσκεψη'' της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην επιχείρηση EURODRIP στα Οινόφυτα, όπου απαίτησε να απολυθούν οι μετανάστες εργάτες, καταγγέλλει τη δράση της και τις μαφιόζικες πρακτικές της. 

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Πρώτη δύναμη η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ με 39,61 %.


Πρωτιά σημείωσε η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη του νέου ΔΣ.



Συγκεκριμένα, στις εκλογές ψήφισαν συνολικά 595 εκπαιδευτικοί και βρέθηκαν 32 λευκά και άκυρα, ενώ στις προηγούμενες το 2011 είχαν ψηφίσει συνολικά 574. Από τα 563 έγκυρα ψηφοδέλτια η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ πήρε 223 ψήφους (3 ψήφους περισσότερες από πέρσι) και ποσοστό 39,61%.