Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Χρυσή ...Ευκαιρία για τα αφεντικά η Χρυσή Αυγή ! Δημοσιεύει και αγγελίες , ψάχνοντας φθηνό εργατικό δυναμικό.Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τον 902.gr.


Σε «Χρυσή Ευκαιρία» (η εφημερίδα που δημοσιεύει αγγελίες για δουλειές και όχι μόνο) των αφεντικών, μετατρέπεται με κάθε επισημότητα η Χρυσή Αυγή.

Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης των φασιστοειδών στην Αιτωλοακαρνανία, δημοσιεύτηκε μικρή αγγελία εργοδότη της περιοχής που αναζητά Έλληνες εργάτες για τα χωράφια του...! Η αγγελία που δημοσιεύεται, αναφέρει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια.

S&P: Μεγάλες πιθανότητες ελληνικής αποχώρησης από την ευρωζώνη


Μια στις τρεις υπολογίζει τις πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο επικεφαλής αξιολογήσεων της S&P Μόριτζ Κρέμερ.


«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια όχι ασήμαντη πιθανότητα, μια κυβέρνηση της Ελλάδας, κάποια μελλοντική κυβέρνηση, να αποφασίσει πως, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, είναι καιρός να σταματήσει αυτό που προσπαθεί τόσο πολύ καιρό», υποστήριξε ο Κρέμερ και πρόσθεσε ότι «εάν ένα τέτοιο σενάριο πραγματωνόταν και του δίνουμε περίπου μία στις τρεις πιθανότητες, πιστεύουμε ότι οι συνέπειες για την Ελλάδα στην κοινωνική, στην πολιτική και στην οικονομική σφαίρα θα ήταν πολύ αρνητικές».

Παρουσία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στην απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ ! Να την χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ που την στηρίζει...




Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ 
Και με την παρουσία της Bernadette Segol,  Γενική Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) στην απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδείχνεται η στήριξη της ETUC στα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος των εργαζομένων.

Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ : ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ενα κεφαλαιώδους σημασίας πολιτικό συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί από τη στάση της Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, όπου παράλληλα με την παγκόσμια οικονομική κρίση μαίνεται και ο κλυδωνισμός της Ευρωζώνης και του ευρώ: Η ηγεσία των ΗΠΑ τάσσεται πλέον κατά του ευρώ με τη σημερινή του μορφή και με τους υφιστάμενους κανόνες λειτουργίας της Ευρωζώνης!

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ στην Ευρωπαϊκή Ένωση



Και σ' αυτούς που το απένειμαν και σ' αυτούς που το παρέλαβαν ταιριάζει απόλυτα ο στίχος του Μπρεχτ :

Πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση αγροτών με τρακτέρ στην Καρδίτσα - Κινητοποίηση και στα Τρίκαλα.ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.


Πάρα πολύ μεγάλη η συμμετοχή αγροτών με τα τρακτέρ τους στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.



Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει γεμίσει η κεντρική πλατεία, αλλά και οι γύρω δρόμοι από αγρότες από όλο το νομό, ακόμη και από ορεινά χωριά.
«Σήμερα κάναμε την αρχή νέων αγώνων, που συμπίπτει με την αρχή νέας επίθεσης σε βάρος μας με το τρίτο μνημόνιο και την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ», τόνισε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και στέλεχος της ΠΑΣΥ.

Όλοι στο συλλαλητήριο – όλοι στους δρόμους
Να ξαναβγούν οι αγώνες στο προσκήνιο για να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα βαρβαρότητας που φέρνουν τα απανωτά μνημόνια και τα μέτρα της κυβέρνησης. Μέτρα που χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την αντιαγροτική πολιτική και οδηγούν πιο γρήγορα στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα χιλιάδες αγροτικές οικογένειες. Με το μνημόνιο 3 (νόμος 4093/2012) και τα μέτρα που ψηφίστηκαν από την τρικομματική κυβέρνηση μειώνεται η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες από 11% σε 6%, οι συντάξεις πείνας του ΟΓΑ μειώνονται ακόμα περισσότερο με την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, του δώρου Πάσχα και του επιδόματος άδειας, αντί να μειωθεί αυξάνεται κατά 2 επιπλέον χρόνια (από τα 64 στα 66 και από τα 65 στα 67) η ηλικία για τη συνταξιοδότηση των αγροτών, μειώνεται η επιδότηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο ντίζελ (αυξάνεται από 21 σε 66 ευρώ το χιλιόλιτρο ο συντελεστής ΕΦΚ) μπαίνουν νέα χαράτσια και αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για την υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ και με την υποχρεωτική μετάταξή τους σε ανώτερη κατηγορία.

Π.Α.ΜΕ : Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.


Η εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, δεκάδες συνδικάτα και συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών που ξεκινούν από την Δευτέρα 10 Δεκέμβρη.

Κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ. Στο πλαίσιο των αποφάσεων και νέων μέτρων της ΚΑΠ και της ΕΕ, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς.

Πανηγυρίζει η αστική ολιγαρχία, ματώνει ο λαός
Μόνιμη εξαθλίωση και μόνιμα δεσμά

Κυκλοφορεί από το Σάββατο
Πανηγυρισμοί σε «χαμηλούς τόνους», κατόπιν εντολής Σαμαρά, από την κυβέρνηση και τους κάθε είδους απολογητές του συστήματος για τη συμφωνία στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου. Από την άλλη βέβαια ο λαός βομβαρδίζεται καθημερινά για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων που θα φέρουν δήθεν «ανάκαμψη», «ανάπτυξη» και την «αναγέννηση» του λαού και της χώρας. Πανηγυρίζει το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας επειδή αξιολογήθηκε «επαρκώς» η βάρβαρη πολιτική του από τα ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά και θα πάρει τις δανειακές δόσεις που θα τις επιστρέψει όμως αμέσως και με το παραπάνω στους δανειστές, υποθηκεύοντας τα δικαιώματα του λαού και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας με αντάλλαγμα νέους δανειακούς δεσμούς.

Πρωτοχρονιάτικο φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά.Στις 29 και 30 Δεκέμβρη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.


Το πρωτοχρονιάτικο φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά, μία γιορτή που έχει αποκτήσει πια πιστούς φίλους, θα είναι γεγονός στις 29 και 30 Δεκέμβρηστην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.


Για δύο μέρες διασκέδασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά αλλά και τους γονείς τους, για μια αναζωογονητική ανάσα μέσα στις γιορτές.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Ο αγωνιζόμενος λαός και η αριστερά δε φοβούνται την φασιστική και κρατική τρομοκρατία. Ο φασισμός δε θα περάσει ούτε στη Θράκη, ούτε πουθενά.


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής με τη συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων της σύγχρονης δικτατορίας έκαναν την εμφάνισή τους ξανά, αυτή τη φορά στην πόλη της Κομοτηνής. Ο περιφερόμενος θίασος του νεοναζιστικού κόμματος μετά την οδυνηρή ήττα που συνάντησε στην περιοδεία του στην Κρήτη που συνάντησε την παλλαϊκή κατακραυγή των κατοίκων, αντιμετώπισε και πάλι την αντίσταση της τοπικής κοινωνίας και των αγωνιστικών δυνάμεων στη Θράκη.

Όσλο: Διαδήλωση ενάντια στην απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ.


Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση δεν αξίζει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, ήταν το σύνθημα πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Όσλο από οργανώσεις που διαμαρτύρονται για την απονομή του βραβείου στην ΕΕ.
                                                                1.000 περίπου πολίτες διαδήλωσαν στο παγωμένο Όσλο.

  Photo: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Περίπου 50 οργανώσεις είχαν ζητήσει την πραγματοποίηση της πορείας αυτής την παραμονή της απονομής του βραβείου, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ είναι αντιδημοκρατική και συντηρεί ένα μεγάλο στρατό μολονότι οι λαοί της υποφέρουν από την οικονομική κρίση.