Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

24ωρη απεργία στις 26/4 στο λιμάνι του Πειραιά

Ακινητοποιημένα στο λιμάνι του Πειραιά, θα παραμείνουν και πάλι στις 26 Απριλίου, όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία - ΠΝΟ - αποφάσισε την κάθοδο των Ελλήνων ναυτικών σε 24ωρη απεργία, με κύριο αίτημα τη μη άρση του καμποτάζ.
Επίσης, η ΠΝΟ αποφάσισε 24ωρη απεργία το Σάββατο 1η Μαΐου, για όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, συμμετέχοντας στη γενική εργατική απεργία της Πρωτομαγιάς.
Σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΝΟ τονίζει ότι "απορρίπτει στο σύνολό τους τις εξαγγελίες και δηλώσεις του πρωθυπουργού και ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνιστούν την πρώτη απάντηση των Ελλήνων ναυτικών στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται".

ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από το ΠΑ.ΜΕ για την μείωση έως και κατάργηση της προσαύξησης εργασίας το Σαβ/ακο.


Τα δίνει όλα για την κερδοφορία της εργοδοσίας ο υπουργός εργασίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος.
Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις μειώνει την προσαύξηση για εργασία Σάββατα ή Κυριακές από το 50% στο 30% και την καταργεί για όσους εργάζονται στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.
Επιβεβαιώνεται πλήρως για μια ακόμη φορά η εκτίμηση του ΠΑΜΕ για την κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου. Η δε ανεκδιήγητη ΓΣΕΕ θεωρεί δήθεν ανεξήγητη την υποχώρηση του Υπουργού Εργασίας. Κοροϊδεύει η ηγεσία της ΓΣΕΕ γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι πριν λίγες μέρες, θεωρούσε το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις ότι δήθεν λύνει προβλήματα της εργατικής τάξης.

Δήλωση ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

«Ιδού το τρομοκρατικό δίλημμα της κυβέρνησης: Ή παίρνουμε δάνειο και χάνει ο λαός κάθε δικαίωμα ή δεν παίρνουμε δάνειο και πάλι τα χάνουμε», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη σημερινή, απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος. Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να ρίξουν στο καλάθι των αχρήστων το δίλημμα και να προχωρήσουν στην ανάκαμψη του κινήματος, γιατί μόνο αυτή η ανάκαμψη μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τα δικαιώματα των εργαζομένων». Υπογράμμισε δε ότι «ανάκαμψη της οικονομίας σημαίνει ανάκαμψη της κερδοφορίας και της πλουτοκρατίας». Σε ερώτηση για το πού πιστεύει η ίδια ότι θα καταλήξουν οι διαβουλεύσεις με το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, η κα Παπαρήγα απάντησε ότι «η τρόικα με το που μπήκε μέσα στο Υπουργείο Οικονομίας άνοιξε τα εξής ζητήματα: Ελευθερία απολύσεων και ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να είναι τόσο, για αυτούς, μικρός ο αριθμός των απασχολουμένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις».  

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που σημαίνει διάλυση του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής ασφάλισης, δεν είναι μονόδρομη επιλογή. Μπορεί να αποτραπεί αν οι εργαζόμενοι βγουν στο δρόμο και έχουν κάθε δικαίωμα, κάθε δίκιο να το κάνουν.

Η επιλογή της κυβέρνησης μπορεί να αποτραπεί. Και δεν έχει καμία δικαιοδοσία, τη λαϊκή εντολή που πήρε πριν από έξι μήνες, να την εκχωρεί σε τεχνοκράτες του ΔΝΤ που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας και υπαγορεύουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στον Υπουργό Εργασίας. Πρόκειται για μια εκτροπή που αφορά το δημοκρατικό μας πολίτευμα και δεν πρέπει να την επιτρέψουμε.

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για το ΔΝΤ, 21/4/2010

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για το ΔΝΤ, 21/4/2010



21 Απριλίου 1967: Συνταγματάρχες



21 Απριλίου 2010: ΔΝΤ



Χρόνια πολλά κ. Παπανδρέου



Τα πάντα έχουν το συμβολισμό τους: Ο παππούς Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε την εισβολή των απρόσκλητων χουντικών και τιμωρήθηκε με κατ’ οίκον περιορισμό. Ο εγγονός Γιώργος Παπανδρέου προσκάλεσε ο ίδιος το ΔΝΤ παραδίδοντάς του και τυπικά την διακυβέρνηση της χώρας. Από τον γύψο του «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», στον γύψο του «Ελλάς Ελλήνων Εξοντωμένων».



Το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα παρά τις «μεγάλες νίκες» και τις «εκτυφλωτικές επιτυχίες» της κυβέρνησης στις αλλεπάλληλες Συνόδους Κορυφής. Παρά τον διατεταγμένο και γλοιώδη θαυμασμό των συγκροτημάτων τύπου για τον πρωθυπουργό «που αν δεν υπήρχε, έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει». Παρά την προπαγάνδα που εδώ και μήνες μας πιπιλίζει τον εγκέφαλο κάθε βράδυ στις οκτώ.

Πράγα: Υπερβολικά υψηλό το τίμημα επιβίωσης του ευρώ

«Το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί για την επιβίωση του ευρώ ύστερα από την ελληνική οικονομική κρίση θα είναι υπερβολικά υψηλό», δήλωσε ο ευρωσκεπτικιστής πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους.
«Ο καθένας μπορεί εύκολα να συνυπολογίσει το ποσό που του αναλογεί να καταβάλει ως βοήθεια προς την Ελλάδα, διαιρώντας το άθροισμα (των χρημάτων) που θα λάβει αυτή η χώρα με τον αριθμό των κατοίκων της ζώνης του ευρώ. Ομως η μείωση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης θα είναι πολύ πιο οδυνηρή», αναφέρει ο Κλάους σε άρθρο του στην τελευταία έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Ekonom. 
Σύμφωνα με τον Τσέχο πρόεδρο, «η διάλυση της ευρωζώνης δεν είναι επικείμενη, όμως το τίμημα που πρέπει να πληρώσει κανείς για την επιβίωσή της θα συνεχίσει να αυξάνεται». 

ΜΑΖΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

ΚΑτω το «ΠρΟγραμμα βαρβαρΟτητας»!
Να ανατρΕψουμε την αντιλαϊκΗ επΙθεση!
εξω η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. απο τη χΩρα!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!
εξω η ΕλλΑδα από την ΕυρωπαϊκΗ ενωση και το ΝΑΤΟ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11 πμ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 10 πμ

Όλοι στις απεργίες στις 21-22 Απρίλη - Εμπρός για γενική απεργία διαρκείας

Όλοι στις απεργίες στις 21-22 Απρίλη - Εμπρός για γενική απεργία διαρκείας
Να φύγει το ΔΝΤ η ΕΕ & η κυβέρνηση τους



Να καταργηθεί το εξωτερικό χρέος



Οι εργάτες στην εξουσία
Έξι μήνες μετά την άνοδο του στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ έχει διαψεύσει διπλά τις λαϊκές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν.



Όχι μόνο έλαβε εκείνα τα μέτρα ενάντια στα οποία εξελέγη, αλλά και αποτυγχάνει να μην οδηγήσει τη χώρα στο χρεοστάσιο.



Η πρωτοφανής φορο-ληστεία και οι περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων άνοιξαν ακόμη περισσότερο την όρεξη των διεθνών αγορών που ζητούν διαρκώς περισσότερο κέρδος.

Φατάχ και Χαμάς μαζί σε αντιισραηλινή διαδήλωση

  Τα δύο αντίθετα παλαιστινιακά κινήματα της Φάταχ και της Χαμάς για πρώτη φορά από το 2007, οπότε επήλθε και η οριστική ρήξη τους, μετείχαν από κοινού σε διαδήλωση που οργανώθηκε από διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Πολλές εκατοντάδες κάτοικοι της Γάζας καθώς και εκπρόσωποι όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της ισλαμιστικής Χαμάς και της Φάταχ μετείχαν στη συγκέντρωση που έγινε κοντά στο πέρασμα Ερέζ που συνδέει τη Γάζα με το Ισραήλ. Οι διαδηλωτές κατάγγειλαν τις δύο νέες ισραηλινές στρατιωτικές διατάξεις που επιτρέπουν την μαζική απομάκρυνση των Παλαιστίνιων που ζουν στη Δυτική Όχθη.

ΔΗ.Κ.ΚΙ.-Η ΔΗ.Σ.Ε.Κ καλεί τους εργαζόμενους να κατέβουν στους δρόμους

Κάλεσμα της ΔΗΣΕΚ



Η ΔΗ.Σ.Ε.Κ καλεί τους εργαζόμενους να κατέβουν στους δρόμους και με τη μαχητική τους συμμετοχή να κλείσουν το δρόμο στο ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
Με αιτήματα:

  • Να πάρουν πίσω τα αντιλαϊκά και αντιασφαλιστικά μέτρα

  • Να υπογραφούν άμεσα συλλογικές συμβάσεις εργασίας

  • Να παγώσουν οι απολύσεις

  • Να παρθούν μέτρα για την προστασία των ανέργων
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 11:00π.μ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ με προσυγκέντρωση στα προπύλαια στις 10:00 π.μ.