Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

«Ήρθε η ώρα να ασκήσουμε πιέσεις στο Ιράν»


Ήρθε πλέον η ώρα να ασκήσουμε πιέσεις στο Ιράν για να το αναγκάσουμε να σεβαστεί τις προσταγές της διεθνούς κοινότητας, η οποία φοβάται ότι η Τεχεράνη επιζητεί την απόκτηση πυρηνικού όπλου, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός στρατηγός που είναι υπεύθυνος για την περιοχή του Κόλπου.

"Ήρθε η ώρα να πάρουμε τον δρόμο των πιέσεων", μολονότι το Ιράν "δεν είναι έτοιμο" να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στον Κόλπο.

Ο στρατηγός έκρινε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ έκαναν ο,τιδήποτε περνούσε από το χέρι τους για να βρουν μια συμφιλιωτική λύση στην κρίση, αλλά η στάση της Τεχεράνης τις αναγκάζει εφεξής να δράσουν με πιο αυστηρό τρόπο, μέσω κυρώσεων, μαζί με τα άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Πηγές:www.naftemporiki.gr-ΑΠΕ-ΜΠΑ

Ελλάς-ΠΑΣΟΚ-Σοσιαλισμός

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ- ΤΑ ΝΕΑ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Άγνωστος σκότωσε αρκουδάκι στην Καστοριά

Άγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε μια νεαρή θηλυκή αρκούδα, σε δασική περιοχή του νομού Καστοριάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
Στη συνέχεια ο δράστης έκοψε το ένα αυτί της μικρής αρκούδας και το πήρε ως λάφυρο…
Η άτυχη αρκούδα ήταν ηλικίας 3 με 4 ετών και την εντόπισαν τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ».
Από την αυτοψία που διενεργήθηκε από το κτηνίατρο της περιβαλλοντικής οργάνωσης, διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό συνέβη περίπου πριν από ένα μήνα.
Σε ανακοίνωση της, η περιβαλλοντική οργάνωση αναφέρει ότι «Τα τελευταία δύο χρόνια σκοτώθηκαν 23 αρκούδες μόνο στην περιοχή της Πίνδου», και προσθέτει ότι «ο δράστης και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Εξάλλου, μέχρι σήμερα ποτέ δεν έχει βρεθεί και δεν έχει καταδικαστεί κανένας υπαίτιος παρόλο που τα περιστατικά παράνομης εξόντωσης αρκούδων αυξάνονται διαρκώς, ξεπερνώντας τα 120 τα τελευταία 15 χρόνια».
Η αρκούδα είναι προστατευόμενο είδος και η εξόντωση της διώκεται ποινικά.



ΠΗΓΗ: www.econews.gr

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟ-ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ- Οι μεταπράτες φαίνονται...


Στα εργοστάσια, στα εργοτάξια, στα γραφεία, στα λεωφορεία και τα καφενεία τη βλέπεις την αλλαγή στη στάση των εργαζομένων. Η σπίθα είναι εδώ και θα γίνει φλόγα. Η συνείδηση της συλλογικότητας, της δράσης και η ανάγκη οργάνωσης της αντίστασης είναι τόσο ανεβασμένες όσο κι ο φόβος του δυνάστη που μετράει κομπογιαννίτικα «το πολιτικό κόστος» της υπόκωφης βοής.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ

Ένα βίντεο που μέσα σε δέκα λεπτά τα λέει όλα!


Η καλύτερη διαφήμιση για την απεργία!

Χαίρε πνεύμα "αριστερό", "προοδευτικό" και ...εργοδοτικό!

Όταν ένα αστικό σύστημα έχει δεξιά κυβέρνηση και αριστερή ή προοδευτική διανόηση τότε είναι ευτυχισμένο! Είπε κάποιος κάποτε και είχε απόλυτο δίκιο!
Όταν είσαι χορτασμένος τότε εύκολα μιλάς για πνευματικές ελευθερίες, για πνευματικά δικαιώματα, για προστασία προοδευτικών εκδοτικών οίκων με "σημαντική συμβολή" στο προοδευτικό βιβλίο, για διάλογο μεταξύ απολυμένου και εργοδότη, για λάθη, για παρεξηγήσεις, για λυπηρά γεγονότα κ.λπ. κ.λπ., ντυμένα όλα αυτά με το μανδύα της αριστεράς και της προόδου!!! Και του πνεύματος που είναι έξω και πάνω από την ύλη, θα προσθέταμε επίσης.

Αυτό που μας ετοιμάζουν δεν έχει προηγούμενο!

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας:
Μαζικά στην απεργία!

Γιατί αυτό που μας ετοιμάζουν δεν έχει προηγούμενο!
Χωρίς προσχήματα, ωμά και προκλητικά, τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και τα όργανά τους, ΕΕ και ΔΝΤ, ανακοινώνουν την έναρξη μιας καταιγιστικής αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης. Και αυτό που μας υπόσχονται είναι ένας εφιάλτης.  Ένα μέλλον φτώχειας, εξαθλίωσης, ανεργίας, ανασφάλειας.
·      Με τους μισθούς λεηλατημένους. Με τα επιδόματα καταργημένα ή κουτσουρεμένα. Με τους ληστρικούς φόρους να διαδέχονται ο ένας τον άλλο.
·      Με τις απολύσεις πλήρως απελευθερωμένες και τους ανέργους να στοιβάζονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες στις λίστες της ανεργίας.
·      Με τις συλλογικές συμβάσεις καταργημένες. Με τους εργαζόμενους να περιπλανιούνται από δουλειά σε δουλειά, τροφή στις ορέξεις του εκάστοτε εργοδότη, χωρίς δικαιώματα, με σκυμμένο το κεφάλι, να υπομένουν αδιαμαρτύρητα οτιδήποτε προστάζει το συμφέρον του κεφάλαιου.
·      Με το δικαίωμα στην ασφάλιση και την περίθαλψη κατακρεουργημένο. Όπου οι εργαζόμενοι θα πασχίζουν να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα προκειμένου να εξασφαλίσουν μερικά ψίχουλα για σύνταξη.
·      Με την έννοια της διεκδίκησης στο στόχαστρο, τους αγώνες υπό διωγμό και την κρατική τρομοκρατία σε έξαρση.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!


ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Φλεβάρη

Αυτοί που αρπάζουν το φαί απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάνε θυσίες.
Μπέρτολτ Μπρεχτ

Να ξεζουμίσεις μια χώρα από το 1824 με ληστρικά δάνεια και φρεγάτες και να ξανακάνεις ακριβώς το ίδιο διακόσια χρόνια μετά, να χρησιμοποιείς το έδαφός της για στρατιωτική βάση, να θεωρείς το λαό της υπανάπτυκτο επειδή ακριβώς τον ληστεύεις…     …
ΑΥΤΟ λέγεται ιμπεριαλισμός

Να μετράει κάποιος τα κέρδη του σε δισεκατομμύρια και κάποιος άλλος να ψάχνει τα σκουπίδια τον 21ο αιώνα…
…ΑΥΤΟ λέγεται καπιταλισμός

24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Αρνούμαστε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν!
Να ανατρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα!
Να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ!
Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Αναμφίβολα μπήκαμε σε μια νέα περίοδο πρωτόγνωρης επίθεσης σε βάρος του κόσμου της δουλειάς. Προηγήθηκαν τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα της κυβέρνησης, ώστε να θεωρηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα ως μονόδρομος και οι εργαζόμενοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των μεγάλων αφεντικών.
Η δραματική μείωση του μισθού των εργαζομένων, η φοροεπιδρομή με τους άμεσους και έμμεσους φόρους, η ουσιαστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης (συνταξιοδότησης και περίθαλψης) και μια σειρά ακόμη μέτρων, αποτελούν τα «προεόρτια», το ξεκίνημα της επίθεσης του κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου. Ταυτόχρονα, αποτελούν και το άνοιγμα, την πύλη γι’ αυτό που πραγματικά επιχειρείται: το νέο εργασιακό μεσαίωνα, τη σύγχρονη δουλεία. Ανοιχτά πλέον μιλούν για πλήρη απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση αποζημιώσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και κάθε εργατικού δικαιώματος.

ΓΑΛΛΙΑ -Υποκρισία χωρίς τέλος


Έναν πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο βρήκε το υπουργείο Εργασίας για να «δημιουργήσει την εντύπωση» ότι «κάτι κάνει», προκειμένου ν' αντιμετωπίσει το διογκούμενο φαινόμενο της «υπερβολικής πίεσης στο χώρο εργασίας», ένα φαινόμενο που άρχισε να καταγράφεται μετά τη λαϊκή κατακραυγή που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες αυτοκτονίες των εργαζομένων στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό της France Telecom. Ακόμη, όμως, και αυτός ο «τρόπος» ενόχλησε τους εργοδότες και η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε υπαναχώρηση, αρκούμενη στα ευχολόγια.

"H ζωή δεν έχει τιμή" γράφει το πλακάτ του Γάλλου διαδηλωτή

"Η Κύπρος δεν έφυγε ούτε στιγμή από τη σκέψη μου" τονίζει σε μήνυμά του ο μεγάλος συνθέτης. Η Κυπριακή Βουλή τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη



Tην παρτιτούρα του τραγουδιού για την Κύπρο "Χρυσοπράσινο Φύλλο", την οποία ξανάγραψε ιδιοχείρως, έστειλε ως συμβολικό δώρο στην Κυπριακή Βουλή ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
Το συμβολικό δώρο του Μίκη παρέδωσε στον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Μάριο Καρογιάν ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθηγητής Ευάγγελος Χρυσός, στα εγκαίνια της έκθεσης "Μίκης Θεοδωράκης, συνθέτης - πολιτικός - στοχαστής", που οργανώνεται στη Λευκωσία από την Κυπριακή Βουλή και τη Βουλή των Ελλήνων.