Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟ Θήβας ΚΚΕ: Καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση τραμπούκων φασιστοειδών σε λαϊκούς αγωνιστές.


Την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση αγέλης «αγανακτισμένων» σε βάρος των αγωνιστών της περιοχής, παπα-Γιάννη Οικονομίδη και Θανάση Παντελόγλου, την Τετάρτη 18 Φλεβάρη, σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας, καταγγέλλει η ΚΟ Θήβας του ΚΚΕ.



Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, γυναίκες,

Πετυχημένη η σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις Βρυξέλλες



Συμμετείχαν συνδικάτα εργαζομένων στις πολυεθνικές του Εμπορίου και συζητήθηκαν κοινές πρωτοβουλίες

Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ έγινε στις αρχές της εβδομάδας στις Βρυξέλλες ευρωπαϊκή σύσκεψη εργαζομένων στις πολυεθνικές στο Εμπόριο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συνδικάτα του Βελγίου, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Κύπρου, της Τσεχίας και της Τουρκίας. Οι συνδικαλιστές που πήραν μέρος αλληλοενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους στον κλάδο του Εμπορίου, αντάλλαξαν απόψεις και πείρα για την οργάνωση της δράσης τους και συζήτησαν για κοινές πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβουν.

H ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση του ΚΚΕ στις Βρυξέλλες: 95 Χρόνια ΚΚΕ - Οι κομμουνιστές στην πρωτοπορία της ταξικής πάλης για το Σοσιαλισμό - Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό

 


«Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η σημερινή εκδήλωση του ΚΚΕ εδώ στο ευρωκοινοβούλιο, με θέμα «Οι κομμουνιστές στην πρωτοπορία της ταξικής πάλης για το Σοσιαλισμό. Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό», είναι μια πραγματική πρόκληση. Πρόκληση απέναντι σε αυτούς που επιδιώκουν να κάνουν το «μαύρο άσπρο», που συνειδητά και σχεδιασμένα επιδιώκουν το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, ιδίως των τελευταίων 100 χρόνων, αρχίζοντας από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση και εστιάζοντας περισσότερο στην Ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.