Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΗΠΕΙΡΟΣ -Ψήφος ριζοσπαστική και ανυπότακτη-Συνέντευξη Τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ευρύ κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς την εργατική τάξη να δυναμώσει η χειραφέτηση από την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική

 Κώστας Κωτσαντής, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου 

«'Η με την πλουτοκρατία ή με το λαό. Ετσι πρέπει να κριθεί η κάθε πολιτική δύναμη, ο κάθε συνδυασμός, ο κάθε υποψήφιος που συμμετέχει στην εκλογική μάχη. Ο εργάτης και ο εργοδότης δεν ψηφίζουν τον ίδιο συνδυασμό».
Αυτό τόνισαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Γιάννενα ο Κώστας Κωτσαντής, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Πέτρος Γιωτόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Ανάφεραν συγκεκριμένα στοιχεία που καταδεικνύουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και στο νομό Ιωαννίνων, όπως η αύξηση της ανεργίας στο 26%, η μείωση κατά 27% της έκδοσης οικοδομικών αδειών, το κλείσιμο επιχειρήσεων όπως η ΣΒΕΚΗ, ΘΕΟΜΥΛ, η απλήρωτη εργασία στο Δήμο Ιωαννιτών και σε άλλους δήμους, στα Νοσοκομεία, στον ΚΑΡΙΠΙΔΗ, στον ΑΚΜΩΝΑ, στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ κ.ά. που δημιουργούν ένα ζοφερό περιβάλλον για την εργατική οικογένεια.

Τι υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στους Δήμους

"Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ" - Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσιάζουν τις επιλογές τους για δήμους σε όλη τη χώρα
Κατάλογο συνδυασμών που στηρίζουν σε δήμους όλης της Ελλάδας, δίνουν στη δημοσιότητα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ο αρχικός αυτός κατάλογος περιλαμβάνει συνεργασίες και ανεξάρτητους συνδυασμούς σε δεκάδες μεγάλους και μεσαίους δήμους από όλες σχεδόν τις περιφέρειες.
Ολοκληρώνεται έτσι ο πρώτος κύκλος των ανακοινώσεων, καθώς την περασμένη Τρίτη είχαν παρουσιαστεί οι επιλογές για τις περιφέρειες, τους τρεις μεγάλους δήμους, καθώς και για τους περιφερειακούς δήμους της Αττικής. Επιπλέον ανακοινώσεις θα υπάρξουν σύντομα, καθώς σε αρκετές ακόμη περιπτώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη τοπικές διεργασίες.
Σε κοινή δήλωσή τους, οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσαν:
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώξαμε από την αρχή συνεργασίες με χαρακτήρα τοπικό και προγραμματικό. Μας ενδιαφέρει να προωθήσουμε βιώσιμες τοπικές απαντήσεις στην κρίση, απαντήσεις που δε θα εκφράσουν μόνο την οργή των πολιτών και τις «κόκκινες γραμμές» που χαράζουμε, αλλά και το αίτημα για μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν άμεσα τη ζωή μας, αναβαθμίζοντας τα συλλογικά αγαθά. Καλούμε τους πολίτες να δείξουν, και με την ψήφο τους στις 7 Νοεμβρίου, ότι η αυτοδιοίκηση δε μπορεί να αποτελεί δεύτερη προτεραιότητα».

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-Συσχετισμοί δυνάμεων,υποψήφιοι,δημοσκοπήσεις-Αναλύει ο Red Star.






Ξεκινάμε σήμερα μια συνοπτική παρουσίαση των 13 εκλογικών Περιφερειών , με το Βόρειο Αιγαίο.





Η περιφέρεια Β.Αιγαίου περιλαμβάνει τους νομούς Λέσβου, Σάμου και Χίου.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

ΠΑ.ΣΟ.Κ     43,42%  , Ν.Δ               31,54% , Κ.Κ.Ε           12,58% ,ΣΥ.ΡΙΖ.Α        4,29% ΛΑ.Ο.Σ           3,88% , ΟΙΚΟΛ.ΠΡ.    2,19% ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ   0,33%Δ.ΑΝΑΓ.        0,26%, 
ΚΚΕ (μ-λ)      0,20% , ΜΛ-ΚΚΕ        0,16% ,Ε.Ε.Κ.             0,08%, ΛΟΙΠΑ           1,07%

Συνολικά ψήφισαν 142.037, και η αποχή έφτασε στο 45 % !

Όπως βλέπουμε σε αυτή την περιφέρεια το Κ.Κ.Ε έχει 5 μονάδες πάνω από το πανελλαδικό του ποσοστό (7,5%).




ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Συνδυασμού ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΟΝΙΟΥ(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)- ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

alt
Οι πρώτες εκλογές για αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με οξυμμένα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα του τόπου.



Η απάντηση, στην οικονομική κρίση της χώρας μας, στο μνημόνιο, στα άδικα και σκληρά κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού λαού, στην διαπλοκή τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης με την κρατική εξουσία, πρέπει να είναι η δυνατότητα των αυτοδιοικητικών δυνάμεων να αρθρώσουν έναν εναλλακτικό πολιτικό λόγο ελπίδας για την Περιφέρειά μας και όχι η συνέχιση της στείρας αντιπαράθεσης των κεντρικών πολιτικών δυνάμεων. Η Ελλάδα, ακόμη σήμερα, με επιλογή όλων των κυβερνήσεων, είναι το πιο συγκεντρωτικό κράτος στην Ευρώπη.

Ο κεντρικός μας στόχος σε αυτές τις εκλογές είναι η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης, της περιφερειακής συγκρότησης του κράτους, με αυτοδιοίκηση και η επικράτηση των δυνάμεων που μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν αυτές τις ιδέες, αντισταθμίζοντας την ατολμία της ατελούς μεταρρύθμισης του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που σε μεγάλο βαθμό αναπαράγει το δικομματικό σύστημα του κεντρικού κράτους σε περιφερειακό επίπεδο.

Συνέντευξη του υποψ. Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου Τάκη Τσιρεπλή


Αναδημοσίευση από
Ο Τάκης Τσιρεπλής, υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με την Ανταρσία στο Αίγαιο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά παραχώρησε συνέντευξη στην κυριακάτικη αθηναϊκή εφημερίδα “ΠΡΙΝ” (26/9/2010). 

Στη συνέντευξη τόνισε μεταξύ άλλων:

“Βρισκόμαστε μπροστά στις πρώτες εκλογές μετά το Μνημόνιο. Αν ο Παπανδρέου πάρει το πράσινο φως που ζητάει, μας περιμένει ένα νέο κύμα μέτρων... Είναι όρος ζωής για τον κόσμο της δουλειάς η αποφασιστική καταδίκη του Μνημονίου και του συνόλου της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Όχι για να αλλάξει ο διαχειριστής, αλλά η πολιτική. Πρώτο βήμα σε αυτήν την πορεία είναι το πρόγραμμα που προτείνει η αντικαπιταλιστική Αριστερά για άρνηση πληρωμής του χρέους, έξοδο από το ευρώ, ρήξη με την ΕΕ, εθνικοποίηση των τραπεζών...

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση: Βαθιά πολιτικές οι εκλογές


«Οι τοπικές εκλογές ήταν πάντα πολιτικές εκλογές. Σήμερα, λίγο καιρό μετά το μνημόνιο, ο πολιτικός τους χαρακτήρας βαθαίνει, ισοδυναμούν με βουλευτικές εκλογές», υπογράμμισε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη διάρκεια της παρουσίασης των υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού του. Ο κ. Ζαριανόπουλος ζήτησε «να αντισταθεί ο λαός στο τερατούργημα του ''Καλλικράτη''», όπως είπε χαρακτηριστικά, και κατηγόρησε για προσπάθεια εξαπάτησης του λαού όσους υποψηφίους παρουσιάζονται, όπως είπε, ως δήθεν ανεξάρτητοι, ώστε «να παγιδέψουν τη λαϊκή ψήφο, να την καταθέσουν το βράδυ των εκλογών στο κόμμα τους για να συνεχίσει με τη λαϊκή έγκριση το αντιλαϊκό έργο του».
Το ψηφοδέλτιο
Τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του ανακοίνωσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Είναι οι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΛΑΜ


Τα φασιστικά τους ιδεολογήματα δεν έχουν καμίαν θέση και κανένα μέλλον στον τόπο μας

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τη διοργάνωση της εκδήλωσης που προγραμματίζει η εθνικιστική, ναζιστική, ακροδεξιά οργάνωση ΕΛΑΜ για να «καταδικάσει» τις δήθεν «απαράδεκτες και ανθελληνικές δηλώσεις του Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας». 

Ας μην καμώνεται το ΕΛΑΜ ότι παλεύει τάχα για το καλό της Κύπρου και του κυπριακού λαού. Ο λαός μας έχει μνήμη, έχει και συνείδηση. Αναγνωρίζει ότι το ΕΛΑΜ δεν έχει να «προσφέρει» τίποτα παραπάνω απ΄ ότι κληροδότησαν στην τόπο μας οι ομοϊδεάτες του. Το 1974, ο ιμπεριαλισμός βρήκε στους πολιτικούς προγόνους του ΕΛΑΜ τον χρήσιμο και πολύτιμο σύμμαχο για να αλώσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μικροοργανισμοί που τρέφονται με πλαστικό καθαρίζουν τους ωκεανούς

Τρόπους για να εξαφανίσουν τους εκατομμύρια τόνους πλαστικών σκουπιδιών που επιπλέουν στους ωκεανούς προσπαθούν να βρουν οι επιστήμονες. Όπως έχει διαπιστωθεί, τα πλαστικά σκουπίδια μεταφέρονται από τα ρεύματα και τείνουν να συγκεντρώνονται στους θαλάσσιους σκουπιδότοπουςΟ μεγαλύτερος θαλάσσιος σκουπιδότοπος που έχει εντοπιστεί βρίσκεται στο βόρειο Ειρηνικό και είναι σε μέγεθος διπλάσιος από τη Γαλλία. Πρόσφατα εντοπίστηκε και νέος σκουπιδότοπος στη δυτικό Ειρηνικό.

Σκανδαλώδης πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα

Τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό και αναγκαίο προσωπικό αντιμετωπίζει η καρδιοχειρουργική κλινική του «Ευαγγελισμού», με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνο ένα καρδιοχειρουργικό τραπέζι νυχθημερόν και τα Σαββατοκύριακα, χωρίς φυσικά να επαρκεί για τις ανάγκες. Ετσι, πολλοί ασθενείς κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα που γιγαντώνεται και αυξάνει τα κέρδη του με την «ευλογία» ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Χαρακτηριστικά είναι όσα αναδεικνύει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου (ΣΕΝΕ).

Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ του Συνασπισμού

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΛΛΙΟ

  • Για ένα δήμο  αναβαθμισμένο, που θα παλεύει μαζί με τους δημότες για τον άνθρωπο, την πόλη και το περιβάλλον.
  • Oι αριστεροί πολίτες αγωνίζονται κατά της αντεργατικής πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.  Δεν γίνονται το άλλοθί της.
Αγαπητοί συμπολίτες Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας,

Συνέντευξη τύπου έδωσε η "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή" της περιφέρειας Αττικής

Με συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, χθες, ανακοινώθηκε η κάθοδος αριστερού, αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου στην περιφέρεια Αττικής, που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, (στην οποία συμμετέχουν οι οργανώσεις ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ, ΕΚΚΕ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ, ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ, και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση), την Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη και πολλούς ανένταχτους Αριστερούς.
Το όνομα του ψηφοδελτίου στην Αττική σηματοδοτεί και τη βασική πολιτική θέση του: «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Ανταρσία σε Μνημόνιο, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ».
Επικεφαλής του συνδυασμού είναι ο Άγγελος Χάγιος, γνωστός από τον αντιδικτατορικό αγώνα, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 1982 μέχρι το 1990 και πρώην μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, από όπου αποχώρησε το 1989 διαφωνώντας με τις συγκυβερνήσεις Τζαννετάκη – Ζολώτα και την ακραία υποταγή της Αριστεράς.
 
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι οι:

Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών ο Γιάννης Σηφακάκης συντονιστής της «Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο», με μεγάλη δράση στο αντιπολεμικό κίνημα και το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης.

Περιφερειακή Παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - Περιοδείες του υποψήφ.περιφερειάρχη Θανάση Πετράκου


Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Νίκο Πατσαρίνο και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους θα περιοδεύσουν στη λαϊκή της Καλαμάτας και σε καταστήματα της πόλης.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα επισκεφθεί τα Πετρίτσι, Χατζή, Κρεμμύδια, Σουληνάρι, Χανδρινού.
***
Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου στην Κορινθία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μεταξύ άλλων τόνισε:
Πολίτες της Κορινθίας,
Στις 7 Νοέμβρη ψηφίστε «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θανάση Πετράκο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαδήλωσαν μαζί με τα παιδιά τους για καλύτερη ζωή
Από την πορεία στην Αθήνα
«Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός» και «Δουλειά για όλους, Μόρφωση, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»!
Με τέτοια συνθήματα διαδήλωσαν, χτες, οι απεργοί εργαζόμενοι στο δημόσιο οι οποίοι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις σε δεκάδες πόλεις. Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν ότι η απόκρουση της σφοδρής αντεργατικής επίθεσης απαιτεί την αγωνιστική συσπείρωση και οργάνωση με το ΠΑΜΕ και συναντήθηκαν με τη γενιά των παιδιών τους, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, που κάτω από τα πανό του ΜΑΣ και του ΣΑΣΑ έφτασαν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια. Σκοπός τους, να αναδείξουν όλοι μαζί πως απαιτούνται κοινοί αγώνες ενάντια στην πολιτική που αφενός χτυπά τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και αφετέρου αξιοποιεί τα σχολειά για να εκπαιδεύει τους αυριανούς εργάτες στην υποταγή.

Συγκέντρωση νεολαίας στην Πάτρα διοργανώνει το ΚΚΕ Παρασκευή 8 Οκτώβρη στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

Με το σύνθημα «η νεολαία να κάνει την αγανάκτησή της δύναμη ανατροπής», το ΚΚΕ καλεί τους νέους και τις νέες της Πάτρας στην πολιτική συγκέντρωση νεολαίας που διοργανώνει το ΚΚΕ, την Παρασκευή 8 Οκτώβρη στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Καραθανασόπουλος, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χρήστος Τσαντής και ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης. Μετά το τέλος της συζήτησης θα ακολουθήσει συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα.

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

 
Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη
Υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη: Μπενετάτος Στέλιος, εκπαιδευτικός, γεννημένος το 1956. Δήμαρχος Νίκαιας, εκλέχθηκε το 2002 και επανεκλέχθηκε το 2006. Μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ του ΚΚΕ, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας από το 1995.

 Λαϊκή Συσπείρωση για την Περιφέρεια Πειραιά
Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής: Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά: Μανουσογιαννάκης Γιάννης, ναυτεργάτης, γεννημένος το 1959. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», μέλος στη Διοίκηση της ΠΝΟ.

ΚΚΕ: «Φρένο» και όχι ανατροπή της επίθεσης


Aπό τη «λαϊκή εξουσία» στα «μικρά αιτήματα»

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ - www.prin.gr

 ‘Ακρως επικίνδυνη χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα την ψήφο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε συνέντευξη Tύπου που έδωσε «για τα λαϊκά προβλήματα στην Περιφέρεια Αττικής» ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Η επιλογή της. Α. Παπαρήγα ως βασικής εισηγήτριας στη συνέντευξη, αντί του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θ. Παφίλη δείχνει ότι το ΚΚΕ επιθυμεί να υπογραμμίσει τον κεντρικό πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής μάχης και το βασικό επίδικο της που είναι κατά το ίδιο η αλλαγή του κοινοβουλευτικού συσχετισμού υπερ του «κόμματος».


7 Οκτώβρη 2010 - Φωτογραφίες της μέρας που πέρασε

ΑΘΗΝΑ 7-10-2010,απεργία ΑΔΕΔΥ - http://www.sek-ist.gr

 ΠΑΤΡΑ 7-10-2010, Από την μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ






ΑΘΗΝΑ 7-10-2010
ΤΑ ΜΑΤ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ"PHOTOGRAPH BY: ARIS MESSINIS / AFP / GETTY IMAGEs - LOS ANGELES TIMES    
                                                                                         
 


Ένας χρόνος Υπουργείο Περιβάλλοντος: ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΤΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ;

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής γεννήθηκε πριν ένα ακριβώς χρόνο, με την απόφαση 2876/7.10.2009 του πρωθυπουργού. Σχολιάζοντας την πρώτη του επέτειο, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
«Ένα χρόνο μετά, οι προσδοκίες που γέννησε η δημιουργία του υπουργείου Περιβάλλοντος, δείχνουν ήδη τα όριά τους. Οι δηλώσεις καλών προθέσεων και τα μικρά θετικά βήματα είναι πάντα ευπρόσδεκτα, το αντίκρισμα τους είναι όμως περιορισμένο όταν δεν υπάρχει ούτε η πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης ούτε επαρκής πίεση από την πλευρά της κοινωνίας.
Για τους πολίτες και το περιβάλλον, σημασία έχουν οι πολιτικές που τελικά υλοποιούνται:
  • Όταν το κράτος αρνείται να θεσπίσει ασφαλές όριο για το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό,

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δεξιό

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ -ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑ ΝΕΑ

Την «αποδεδειγμένη παντελή αναποτελεσματικότητα» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Έκτορ Τίμερμαν


Την «αποδεδειγμένη παντελή αναποτελεσματικότητα» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Έκτορ Τίμερμαν, αποκλείοντας παράλληλα «μελλοντικά, την οποιαδήποτε συνεργασία του Μπουένος Αϊρες με το ΔΝΤ». Ο ίδιος τόνισε ότι «ο αποκλεισμός συνεργασίας θα ισχύει εφόσον δεν μεταρρυθμίζεται το ΔΝΤ, αφού ούτε καν την οικονομική κρίση δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει».

«Δεν πλήρωσες; Να καείς!» Μια διδακτική ιστορία για το που οδηγούν οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων υπηρεσιών-Σχόλιο από το Ξεκίνημα


Σχόλιο από το Ξεκίνημα-Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Η προπαγάνδα κεφαλαίου, ΜΜΕ και κυβέρνησης παρουσιάζει τον δημόσιο τομέα σαν «το απόλυτο κακό», που δεν παράγει τίποτα και τελικά δεν αξίζει να υπάρχει. Είναι με βάση αυτή την λογική που εδώ και 20 χρόνια ξεπουλάνε τα πάντα.

 Υπάρχουν άραγε όρια σ’ αυτό το ξεπούλημα; Αν κοιτάξει κανείς στην πιο αναπτυγμένη καπιταλιστική χώρα του κόσμου, τις ΗΠΑ, θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχουν.

Fire
South Fulton, Tennessee , το σπίτι της οικογένειας Cranick κάηκε με τους πυροσβέστες απλά να παρακολουθούν !

 Στον δήμο Σάουθ Φούλτον της πολιτείας του Τενεσί δεν υπάρχει πυροσβεστική υπηρεσία. Όταν οι κάτοικοι του δήμου χρειάζονται τις υπηρεσίες της πυροσβεστικής καλούν πυροσβέστες από το γειτονικό δήμο. Όμως, για να τους παρέχονται αυτές οι υπηρεσίες, πρέπει το κάθε νοικοκυριό να καταβάλει ετήσια συνδρομή 75 δολάρια.
 Όταν πριν λίγες μέρες το σπίτι της οικογένειας Κράνικ έπιασε φωτιά και η κ. Κράνικ κάλεσε την πυροσβεστική, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας έδωσε εντολή στους πυροσβέστες να μην κάνουν τίποτα για να την σβήσουν επειδή η οικογένεια δεν είχε πληρώσει την ετήσια συνδρομή της.