Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

«Si! Podemos ser ΚΚΕδες»*.Γράφει η Λιάνα Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

«Si! Podemos ser ΚΚΕδες»*.




Και χάλασε το σχέδιο! Και εξήντα μία χιλιάδες άνθρωποι παραπάνω απ' τη στροφή του '12, όταν πιάσανε γωνιές τα φίδια και «θριάμβευσαν» οι λακίστας, έδωσαν την ψήφο τους στο κόμμα που το λέει η καρδιά του. Αλλοι, γιατί κατάλαβαν τι αξίζει. Αλλοι, γιατί κατανόησαν τις συνέπειες του είδους χαλαρίστας κομμουνίστας.

Oργή για τη νέα δολοφονία αγωνιστή στην Κολομβία.

Την οργή των κοινωνικών οργανώσεων της Κολομβίας έχει προκαλέσει η δολοφονία ενός ακόμα αγωνιστή και συγκεκριμένα του Κάρλος Αλμπέρτο Πεντράσα Σαλσέδο, που βρέθηκε δολοφονημένος έξω από την Μπογκοτά στις 21 Γενάρη. 



Ο Σαλσέδο ήταν δάσκαλος, ενεργό μέλος της μαζικής οργάνωσης «Congreso de los Pueblos», το Συμβούλιο των Λαών και στο συντονιστικό αγώνα αγροτικών, εργατικών και άλλων λαϊκών οργανώσεων «Cumbre Nacional Agraria, Campesina, Εtnica y Popular».
Τη δολοφονία του αγωνιστή καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους και οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-ΕP), που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους «γενικά με το λαϊκό κίνημα» και αναδεικνύουν αυτό το νέο έγκλημα «ως ιδιαίτερα σοβαρό με μεγάλο αντίκτυπο για την αναζήτηση της ειρήνης, τη στιγμή που το αντάρτικο κίνημα καταγγέλλεται από ένα καθεστώς που αρνείται να πάρει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης».

Ανακοίνωση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ- Σουλτς δείχνουν το απεχθές πρόσωπο της ΕΕ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΣΕ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ- Σουλτς δείχνουν το απεχθές πρόσωπο της ΕΕ!
Δεν συμβιβάζεται το «όχι» στη λιτότητα με το «πάση θυσία στο ευρώ».
Στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, ρήξη κι έξοδο από ευρώ και ΕΕ!
Ανεξάρτητη, ενωτική εργατική και λαϊκή αντεπίθεση τώρα!