Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο λαός μας βρίσκεται πολύ κοντά σε μια νίκη!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που κατέκλεισαν τους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων σήμερα απαιτώντας να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μνημόνιο και να μην ψηφιστεί το νέο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».
Παρά τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα, με την παρεμπόδιση διαδηλωτών να κατέβουν στο Σύνταγμα και το όργιο καταστολής σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Παρά το ότι επί ώρες έπεφταν δακρυγόνα, κρότου λάμψης, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό τρόμου και παρά τους ασφαλίτες και τους φασίστες προβοκάτορες που χρησιμοποίησαν, οι διαδηλωτές όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά απέκρουσαν την αστυνομική επίθεση και επέστρεψαν στη πλατεία. Το Σύνταγμα γέμισε και πάλι από διαδηλωτές αποφασισμένους να συνεχιστεί η αντίσταση του λαού απέναντι στην επίθεση όλου του αστικού πολιτικού κόσμου και των εντολέων του, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Οι πολιτικές εξελίξεις, που δρομολογήθηκαν κάτω από την λαϊκή πίεση, με την αναζήτηση διάφορων παραλλαγών κυβερνητικής συνεργασίας, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, που ναυάγησαν και κατέληξαν σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης ναι μεν δείχνουν το ζόρι του συστήματος να περάσει τα μέτρα, εξακολουθούν όμως να κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση.
Ο λαός μας για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες βρίσκεται πολύ κοντά σε μια νίκη. Μια νίκη που θα την πετύχει με απεργίες, στους δρόμους και στις πλατείες με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα για να τσακίσει τις δυνάμεις της επίθεσης και τα σκοτεινά τους σχέδια που στόχο έχουν να προετοιμάσουν νέα αντιλαϊκά πολιτικά σενάρια για να εκτονώσουν την οργή του.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Διάγγελμα Παπανδρέου- Συνεχίζω μόνος-Ανασχηματισμός και αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης.


Γιώργος Παπανδρέου: Θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση αύριο και θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Η Νέα Δημοκρατία διαχειρίστηκε την όλη προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους ευθύνης. 

Δρομολογούνται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.


thumb
TOPONTIKI.GR

Εν αναμονή του νέου διαγγέλματος του Πρωθυπουργού, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Γ.Παπανδρέου εμφανίστηκε διατεθειμένος να προχωρήσει είτε σε οικουμενική κυβέρνηση, είτε σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
Από την πλευρά του, ο Α. Σαμαράς, φέρεται να έθεσε ως όρο να μην είναι Πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου, αλλά πρόσωπο κοινής αποδοχής προκειμένου να  συμμετάσχει η ΝΔ σε κυβέρνηση συνεργασίας. Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Γ.Παπανδρέου και διήρκησε 20 λεπτά.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να μεταβεί στα γραφεία της ΝΔ όπου και θα προβεί σε δηλώσεις αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ.



Για μια ακόμα φορά επιστρατεύτηκε η προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων και των ΜΑΤ, για να ασκηθεί τρομοκρατία κατά του λαού, για να καλυφθεί η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και στους μηχανισμούς του κράτους. Ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί, αντίθετα πρέπει να απαντήσει στα τρομοκρατικά διλήμματα και κάθε είδους προσπάθεια εκφοβισμού με πιο αποφασιστική οργάνωση της ταξικής πάλης, συνοδευόμενη με πολιτικό ιδεολογικό απεγκλωβισμό από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.

Ραγδαίες ανατροπές και εκτροπές.Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.


Κάτω από το βάρος της λαϊκής πίεσης οι τροχοί της ιστορίας άρχισαν σήμερα να κινούνται ταχύτατα, σημαίνοντας το τέλος της μεταπολίτευσης όπως την γνωρίζουμε από το '74. Εν μέσω της μεγαλειώδους σημερινής συγκέντρωσης, αλλά και των πολυάριθμων συγκρούσεων που φαίνεται ότι προκάλεσαν προβοκάτορες παρακρατικοί, ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού έσπευσε για μία ακόμη φορά να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εμφανίζεται εδώ και λίγες ώρες έτοιμος να παραδώσει την πρωθυπουργία σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Όπως μεταφέρουν εδώ και λίγες ώρες οι δημοσιογραφικές πηγές, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνοντάς του ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί προκειμένου να βρεθεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα μπορούσε να ηγηθεί μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ META THN ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (15/6/2011)





Στη δημοκρατία όταν προκύπτουν αδιέξοδα, τα λύνει ο λαός και μόνο ο λαός.

Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά, ερήμην του λαού, αποδεικνύουν τον κοινό φόβο του δικομματισμού, της τρόικας και της εγχώριας διαπλοκής απέναντι στη διαφαινόμενη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές στους δρόμους και στις πλατείες ζητούν ξεκάθαρα δημοκρατία και άμεση απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων.
Δεν ζητούν ο  δικομματισμός, από χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα εναλλαγής στην εξουσία, να μετατραπεί σε ενιαία κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16/6 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 7:30 μμ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.



Τώρα πρέπει να παρέμβει ο λαός.Με την πάλη του, την οργάνωσή του, με εκλογές.Τώρα πρέπει να διατρανώσει την αντίθεσή του στα σενάρια διαμόρφωσης κυβέρνησης συνεργασίας που προωθούν ΕΕ – πλουτοκρατία. Ο στόχος τους είναι να αλυσοδέσουν το λαό με κάθε τρόπο και να τον οδηγήσουν υποταγμένο στο βάραθρο της πτώχευσης, προστατεύοντας τα συμφέροντα και την εξουσία των μονοπωλίων. Καμιά αυταπάτη δεν επιτρέπεται. Κανένας εκφοβισμός δεν πρέπει να περάσει. Τώρα ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το ΚΚΕ που αποδεδειγμένα του είπε την αλήθεια. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα μαζί του, είναι επιτακτική ανάγκη να συμπορευτεί μαζί του για να αποκρούσουμε τα αντιδραστικά σενάρια, τη νέα βάρβαρη επιδρομή. 

Για το όργιο καταστολής στην Αθήνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από τις λαϊκές αντιδράσεις έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μετά από τρεις βδομάδες αποφάσισε να χτυπήσει τους διαδηλωτές και να «εκκαθαρίσει» την πλατεία Συντάγματος.
Τα αστυνομικά μέτρα ήταν έντονα από νωρίς το πρωί με προληπτικές προσαγωγές και παρεμπόδιση διαδηλωτών να φτάσουν στο Σύνταγμα. Όπως από νωρίς άρχισε το όργιο καταστολής σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης και κυρίως στη πλατεία Συντάγματος. Επί ώρες πέφτουν δακρυγόνα, κρότου λάμψης, διαμορφώνοντας ένα τοπίο ανυπόφορο για όποιον βρίσκεται εκεί.
Πιστή στην εφαρμογή των εντολών που παίρνει θέλει να τρομοκρατήσει το λαό γιατί ότι και να κάνει, όσα πολιτικά τερτίπια και να επινοήσει, όση καταστολή και να εφαρμόσει, όσες συλλήψεις και να κάνει, γνωρίζει πολύ καλά ότι ο λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο την πολιτική του μνημονίου των εντολέων της, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω, θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην επίθεση με μεγαλειώδης σαν τις σημερινές απεργίες , πορείες και συγκεντρώσεις μέχρι να αναγκαστούν να πάρουν πίσω το παλιό μνημόνιο αλλά και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προβοκάτσια στην Πλατεία Συντάγματος.


Καταγγέλλουμε την απόπειρα προβοκάτσιας που κύκλοι του τρομοκρατημένου συστήματος εξουσίας επιχείρησαν και επιχειρούν ανεπιτυχώς στην Πλατεία Συντάγματος.
Καταγγέλλουμε την παρουσία δεκάδων ασφαλιτών με κουκούλες που συνεργαζόμενοι με αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που για άλλη μια φορά κατέκλυσαν ειρηνικά το Σύνταγμα.
Η μαζική ειρηνική πορεία του λαού δεν προβοκάρεται.

Συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ προτείνει ο Παπανδρέου.Το σκέφτεται ο Σαμαράς.



Το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, χωρίς να είναι Πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό.
Δεν απέρριψε ο Αντώνης Σαμαράς την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. Έθεσε όμως ως προϋπόθεση να μην είναι Πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.


Πηγή:www.naftemporiki.gr

Μεγαλειώδεις οι σημερινές συγκεντρώσεις!

fl2.gifΠραγματικός ξεσηκωμός των εργαζόμενων και του λαού, στις συγκεντρώσεις όλης της χώρας. Συγκλονιστική σε όγκο και πυκνότητα η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα. Αντίστοιχες μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Από νωρίς το πρωί, γέμισαν οι πλατείες με κόσμο που διαδηλώνει σήμερα, μέρα γενικής απεργίας. Μέσα στους εργαζόμενους, στη νεολαία, σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα, η απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής, του μνημονίου, η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος εντείνεται. Αυτό εκφράστηκε και με την επιτυχία της Γενικής Απεργίας και με τη μαζική περικύκλωση της Βουλής από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών. Στο Σύνταγμα, ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται από τις 7 το πρωί, είτε απευθείας στην πλατεία, είτε μέσα από προσυγκεντρώσεις στον Ευαγγελισμό και το Καλλιμάρμαρο, με στόχο να περικυκλώσει τη Βουλή. Στις 10.30 ξεκίνησε στο Μουσείο – Πατησίων, η απεργιακή συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Η πορεία ξεκίνησε στις 11.30 και μετατράπηκε σ’ ένα ογκώδες συλλαλητήριο, το οποίο λίγο πριν τις 12.30 έμπαινε στην πλατεία Συντάγματος. Το ΠΑΜΕ βρισκόταν στην κάτω πλευρά του Συντάγματος, και μέσω Φιλελλήνων λίγο μετά τη 1 κατευθύνθηκε προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός.

Δελτίο Τύπου: επικοινωνία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με τον πρωθυπουργό.



Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό μετά από πρωτοβουλία του.
Ο πρωθυπουργός έθεσε ζήτημα συναίνεσης στους όρους που θέτει η ΕΕ προκειμένου να χορηγηθεί το νέο δάνειο προς τη χώρα. Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το ΚΚΕ αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση και συναίνεση με τους όρους πτώχευσης του λαού και εξέφρασε για μια ακόμα φορά την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της ΕΕ.

Τα ΜΑΤ ρίχνουν βροχή από δακρυγόνα στο μεγάλο πλήθος έξω από την βουλή.


Εκατοντάδες χιλιάδες λαού στην Αθήνα.Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενώθηκε με το τεράστιο πλήθος των αγανακτισμένων και τους διαδηλωτές της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Τα ΜΑΤ ρίχνουν δακρυγόνα και επικρατεί ένταση έξω από την βουλή.
Συγκρούσεις ανάμεσα σε  διαδηλωτές και "αγανακτισμένους".
Μολότοφ έπεσαν στην Βουλή και έξω από το ξενοδοχείο "Μ.Βρετανία". 

Red Star

Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε νέα συλλαλητήρια, το Σάββατο 18 Ιούνη σε όλες τις πόλεις της χώρας.



Δελτίο Τύπου


Το ΠΑΜΕ καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε νέα συλλαλητήρια, το Σάββατο 18 Ιούνη σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Οι δυνάμεις τους ΠΑΜΕ στην πρόσφατη συνεδρίαση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαίτησαν την σαφή καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», την κλιμάκωση της πάλης με στόχο την πλουτοκρατία, την ΕΕ και τα κόμματα της. Πρότειναν κλιμάκωση της πάλης με 48ωρη απεργία κατά την συζήτηση των μέτρων στην ολομέλεια της Βουλής.

Σε αυτήν την πρόταση επιμένουμε! Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστέρηση.

Παπανδρέου: Δραματική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι.Σενάριο σύμπραξης για 180 «ναι» ή για άμεση προσφυγή στο λαό.


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής.www.naftemporiki.gr

Δραματική τροπή προσλαμβάνουν οι πολιτικές εξελίξεις, με την κυβέρνηση να κινείται κυριολεκτικά επί ξυρού ακμής, αλλά και τη χώρα να μετεωρίζεται στο χείλος της αβύσσου μιας οδυνηρής χρεοκοπίας, η οποία θα γύριζε την ελληνική κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω.
Ο βουλευτής Φλώρινας, Γιώργος Λιάνης.
Αργά χθες το βράδυ, η Προεδρία της Δημοκρατίας και το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσαν έκτακτη συνάντηση των κ.κ Παπούλια- Παπανδρέου, για σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι.
Μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Φλωρίνης του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Λιάνη, ο οποίος με τη δήλωσή του αμφισβητεί συνολικά την ασκούμενη οικονομική πολιτική, αλλά και τη σαφή δήλωση του βουλευτή Κοζάνης, Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καθώς και τις αμφίσημες δηλώσεις του βουλευτή Θεσσαλονίκης, Κ. Ρομπόπουλου, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον ορατό κίνδυνο να καταψηφισθεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ συρρικνώνεται, μετά και τις εξελίξεις που σημειώθηκαν χθες, στους 154-153 βουλευτές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ

Καμιά εμπιστοσύνη στις μανούβρες τους!
Να πάρουν πίσω τα βάρβαρα μέτρα!

· Η διέξοδος του αγώνα μας δεν περιορίζεται στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αλλά στην ανατροπή του κοινωνικού, πολιτικού συστήματος της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης. Μια τέτοια ανατροπή προϋποθέτει το σπάσιμο των δεσμών οικονομικής, στρατιωτικής, πολιτικής, πολιτιστικής εξάρτησης απ’ όλους τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς και μηχανισμούς.
· Ο αγώνας μας δεν εγκλωβίζεται στην αναζήτηση μιας «καλύτερης» κυβέρνησης (μονοκομματικής, συνεργασίας, τεχνοκρατών) γιατί στα σημερινά ταξικά πλαίσια απλώς δεν υπάρχει τέτοια.
Δεν προσανατολιζόμαστε στην αναζήτηση του «συμφερότερου» ξένου προστάτη, δεν διαπραγματευόμαστε τους όρους της εξαθλίωσης και υποδούλωσης του λαού και της χώρας.
· Δεν αποδεχόμαστε τα ιμπεριαλιστικά δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των άλλων ιμπεριαλιστικών ληστρικών μηχανισμών. Δεν αποδεχόμαστε τον «ευρωμονόδρομο» και τα διάφορα «δόγματα» της υποδούλωσης στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
· Δεν επιλέγουμε νόμισμα ενώ η λιτότητα, η ανεργία και η φτώχεια θα θεριεύουν.
· Δεν κρυφοκοιτάζουμε κοινοβουλευτικά έδρανα.
Δεν μας συγκινεί η προοπτική να γίνουμε σύμβουλοι του κράτους και των πρωθυπουργών.

Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τάχθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


ENET.GR

Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τάχθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντάς τις ως «λύση», σε συνδυασμό και με το τι θα επιλέξει ο ελληνικός λαός.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι θα έρθουν και άλλα μνημόνια, ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχουν προσωρινές θυσίες για τον ελληνικό λαό.
Ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με το σύνθημα: "Να καεί, να καεί το... η Βουλή" και τόνισε ότι είναι υπέρ του να παρθούν όλα τα μέτρα προκειμένου να παρεμποδιστεί η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Πρόσθεσε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ θα είναι έξω από τη Βουλή αλλά δεν πρόκειται να αποκλείσουν τις εισόδους της.
ΠΗΓΗ-ΕΝΕΤ.GR

Η Κεντρική Επιτροπή του Μ-Λ ΚΚΕ:Προς όλα τα Δημοκρατικά, Αριστερά, Κομμουνιστικά Κόμματα και Οργανώσεις


(Σχέδιο κοινής Ανακοίνωσης)


Καταδικάζουμε την «απόφαση» των «υπευθύνων» της πλατείας Συντάγματος που απαγορεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στο χώρο της κατάληψης και το μοίρασμα κομματικών προκηρύξεων, εντύπων και υλικών, ιδιαίτερα αριστερού περιεχομένου.
Το δικαίωμα της ανεμπόδιστης δράσης των πολιτικών κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι αναφαίρετο δικαίωμα που κατακτήθηκε μέσα από μεγάλους αντιφασιστικούς, λαϊκούς αγώνες.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν μπορούν να μας «βάλουν στο χέρι».




Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την νέα τρομοκρατική δίωξη που γίνεται σε βάρος συνδικαλιστών στη Λέσβο, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ ΛΙΣΣΟΣ. Το έγκλημα των συνδικαλιστών ήταν η αλληλεγγύη στην απεργία των ναυτεργατών.
Στόχος της κυβέρνησης, των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των εφοπλιστών είναι να χτυπήσουν δικαίωμα στην απεργία. Οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων στοχεύουν στο σκόρπισμα φόβου στο λαό. Να σκύψει το κεφάλι, να αποδέχεται με κάτω τα χεριά τη συνεχόμενη αντιλαϊκή επίθεση.

Μπορούμε να νικήσουμε!

15 ΙΟΥΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!



ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΤΟΥΜΕ
ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΝΤ-ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
10:00 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)
 
10:00 π.μ. - ΚΑΜΑΡΑ (Θεσσαλονίκη)
 
Η επίθεση στην εργατική τάξη, στη νεολαία και σε όλα τα λαϊκά στρώματα είναι σαρωτική και οι δυνάμεις που την οργανώνουν, αδίστακτες και επικίνδυνες για το λαό και τη χώρα. Κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφιβάλλει για το χαρακτήρα των μέτρων: βάναυσα και εξοντωτικά για όλον τον κόσμο της δουλειάς και για τους νέους ανθρώπους. Το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής βαρβαρότητας και θα κάνει τη ζωή του λαού μας κόλαση. Εκατομμύρια άνθρωποι του λαού, βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της επιβίωσής τους. Οι άνεργοι και οι μισοάνεργοι ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο και η θέση τους είναι τραγική. Η ζωή όλου του λαού μας έχει γίνει τραγική και το μέλλον του εφιαλτικό. Για να μπορέσουμε να επιζήσουμε από την σαρωτική λαίλαπα που μας εξοντώνει, ο δρόμος που έχουμε για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τα παιδιά μας, είναι ένας και μόνος: Να ξεχυθούμε όλοι στους δρόμους και στις πλατείες για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα αντιλαϊκά της μέτρα και να μας επιστρέψει όλα αυτά που μας λεηλάτησε.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΑΡ Εκλογική πλατφόρμα εναντίωσης στον αγώνα για την αποτροπή του μεσοπρόθεσμου

Η ταξική πάλη είναι μια αναμφίβολα πολύπτυχη διαδικασία. Μια διαρκής εκδήλωση των κοινωνικών αντιθέσεων με πολλαπλές παραμέτρους. Με συναρτήσεις με όλα τα «πριν» της κάθε στιγμής που εκδηλώνεται, αλλά και με τα «μετά». Ωστόσο παρόλη αυτή την «ευρυχωρία» της, η ταξική πάλη έχει και την αναποδιά της. Θέτει σε στιγμές «συμπύκνωσης» μια κρίσιμη απαίτηση. Ένα βασικό ζήτημα γύρω από το οποίο συσπειρώνονται, συγκροτούνται, μορφοποιούνται, όλες οι επιμέρους αντιθέσεις και συγκρούονται όλες οι δυνάμεις. Ένα βασικό ζήτημα που η τέτοια ή αντίθετη επίλυση του θα καθορίσει το μετά. Για όλες τις πλευρές.
Αυτές τις μέρες ζούμε μια τέτοια κρίσιμη συμπύκνωση. Το βασικό ζήτημα είναι σε όλους γνωστό. Είναι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Η ψήφιση του θα είναι το πιο βαρύ και συνολικό χτύπημα για το λαό και τη χώρα, εδώ και δεκαετίες. Θα αποτελέσει βήμα στερέωσης της κυβέρνησης και βήμα υπέρβασης των κλυδωνισμών συνολικά του πολιτικού συστήματος. Γύρω από την απαίτηση της ψήφισης του συσπειρώνονται οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης και οι ΗΠΑ που έχουν κάθε λόγο να συνεχίζει και να βαθαίνει η πολιτική της λεηλασίας της χώρας και σφαγιασμού του λαού μας. Που έχουν ακόμα κάθε λόγο να μην θέλουν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την ολοένα οξύτερη διαμάχη τους, να προστεθεί ο νικηφόρος ξεσηκωμός ενός λαού και οι πολλαπλές συνέπειες που αυτός θα προκαλέσει. Στη χώρα μας, στην ευρωζώνη και την ΕΕ, αλλά και συνολικά στα πλαίσια της Δύσης.

Η στάση του ΚΚΕ(μ-λ) στο Σύνταγμα

Το ΚΚΕ(μ-λ) από την πρώτη στιγμή επέλεξε να είναι μέσα στο Σύνταγμα. Με βάση την πάγια λογική του ότι όπου ζει, δουλεύει και κυρίως αγωνίζεται ο λαός, οι κομμουνιστές, ως κομμάτι του, πρέπει να είναι εκεί. Να στηρίζουν, να προτείνουν, να αντιπαρατίθενται στις λανθασμένες απόψεις και να συμβάλλουν έτσι ώστε οι αγώνες του να αποκτούν στόχο, συνέχεια και προοπτική.
Εκτιμήσαμε ότι, ανεξάρτητα από τις αδυναμίες και τα υπαρκτά προβλήματα αυτού του αγώνα, ο λαός θέλησε να εκφράσει την οργή του με αυτόν τον τρόπο. Και όχι μόνο την οργή του αλλά και τη διάθεσή του να παρθεί πίσω η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και των πατρώνων της τροϊκανών.
Το γεγονός ότι χιλιάδες λαού κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα, εκπλήσσοντας και τους πιο ψυλλιασμένους, επιβεβαίωσε την αρχική μας εκτίμηση ότι η ιστορία αυτή δεν θα τελείωνε σε μια δύο μέρες, όπως και έβαλε στην άκρη τις όποιες αμφιβολίες.
Δεν είναι δυνατόν να είναι χιλιάδες λαού στους δρόμους και στις πλατείες και οι κομμουνιστές που παλεύουν επί χρόνια γι’ αυτό να το… σκέφτονται κοιτάζοντας αυτόν τον κόσμο αφ’ υψηλού, εγκαλώντας τον για το πού ήταν όλον αυτό τον καιρό που εμείς κάναμε χιλιόμετρα πορειών και αναπνέαμε τόνους δακρυγόνων, αποκαλώντας τον απολίτικο.