Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και τη συνεχιζόμενη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Στόχος της συγκυβέρνησης είναι η μονιμοποίηση του χαρατσιού και η επέκτασή του με τη φορολόγηση των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων. Την ίδια στιγμή ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, κινητής και ακίνητης περιουσίας για όσους δε θα μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους σε εφορίες, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες.

Νέο γκάλοπ της Pulse RC.Οριακό προβάδισμα Ν.Δ με 0,5% έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λίγο πάνω από το 6,5 % το Κ.Κ.Ε με αναγωγή επί των αποφασισμένων.Στο 16 % η φιλοχιτλερική Χρυσή Αυγή.Σχόλιο του Red Star.

Νέα δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Ποντίκι" που κυκλοφορεί την Πέμπτη


ΠΑΑΣ: Να καταδικάσουμε την άγρια κρατική καταστολή των μεγάλων λαϊκών διαδηλώσεων στην Τουρκία.

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Συνεχίζονται οι τεράστιες αντικυβερνητικές λαϊκές διαδηλώσεις, σε δεκάδες πόλεις της Τουρκίας.
Οι αντιδράσεις για το ξερίζωμα των δέντρων στο Πάρκο Γκεζί, δίπλα στην ιστορική για τους αγώνες του λαού πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και η αγριότητα της επιχείρησης εκκένωσης της πλατείας κατέβασαν στο δρόμο χιλιάδες λαού και μετέτρεψαν τη διαμαρτυρία για το πάρκο σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του τουρκικού λαού και ήρθαν στην επιφάνεια οι πολύ σημαντικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις στη γειτονική χώρα.

Ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Επαναστατικών Συνδικάτων της Τουρκίας (Disk)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις στην Τουρκία εναντίον των καταπιεστικών μέτρων της κυβέρνησης. Σχεδόν για μία εβδομάδα, διεξάγονται συγκρούσεις με την αστυνομία και από την Παρασκευή το βράδυ οι συγκρούσεις και οι μαζικές διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε όλα τα μέρη της Κωνσταντινούπολης και πολλές άλλες πόλεις όπως Άγκυρα, Σμύρνη, Σαμψούντα, Τραπεζούντα ...
Ο αρχικός λόγος της κινητοποίησης αυτής ήταν να σταματήσει η απόφαση της κυβέρνησης να καταστρέψει το κεντρικό πάρκο "Gezi Park" στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και να χτίσει ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή αυτή. Αυτή η ειρηνική διαμαρτυρία έγινε προσπάθεια να κατασταλεί από την υπερβολική αστυνομική βία, στις 5 το πρωί της Παρασκευής και η αστυνομία επιτέθηκε στο κόσμο με δακρυγόνα και αέριο πιπεριού. Η καταστολή προκάλεσε την οργή ​​ εκατομμυρίων και ξαφνικά την Παρασκευή το βράδυ μετά τις 11 μ.μ., εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την καταστολή της αστυνομίας και την κρατική τρομοκρατία.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής υπερασπίζονται τον Ερντογάν και κατηγορούν τους Έλληνες Κομμουνιστές ως αμερικανοκομμουνιστές !

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής υπερασπίζονται τον Ερντογάν! 



Δεν είναι αστείο. Κάθε άλλο, είναι απολύτως λογικό με βάση τα συμφέροντα που διαχρονικά υπερασπίζονται οι ναζί, το μεγάλο κεφάλαιο και την πολιτική του εξουσία όπου Γης. Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους καταγγέλλουν το ΚΚΕ και άλλους ως «αμερικανοκομμουνιστές και μάλιστα με... περικεφαλαία» επειδή οι Ελληνες κομμουνιστές στηρίζουν τον αγώνα του τουρκικού λαού.

Επιστολή της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας προς το ΚΚΕ


Σε επιστολή της προς το ΚΚΕ η ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας τονίζει:

«Το ΚΚ Τουρκίας είναι ευγνώμον απέναντι στο ΚΚΕ για την πραγματοποίηση αυτής της υπέροχης διαδήλωσης αλληλεγγύης στην Αθήνα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΚΕ και την Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ που γίνεστε συμμέτοχοι στην πάλη μας στην Τουρκία.