Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Θ.Παφίλης: Πρέπει να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου,να αγωνιστούμε όχι μόνο κατά της "μικρής ΔΕΗ", αλλά συνολικά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Mε τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων είναι αδύνατον να γίνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ και αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στο συνολικό πακέτο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ,τονίζει σε συνέντευξή του, στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.
 
«Πρέπει να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου,να αγωνιστούμε όχι μόνο κατά της "μικρής ΔΕΗ", αλλά συνολικά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές, άρα το να εναποθέτεις όλο το πρόβλημα, ακόμη και της "μικρής ΔΕΗ" στο δημοψήφισμα, δεν κάνει καθόλου καλό. Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου» σημειώνει κ. Παφίλης.

KKE - ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Έγκλημα το κλείσιμο των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών


Εγκληματικό για ένα προϊόν που καταναλώνει κάθε σπίτι και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας είναι ο σχεδιασμό κλεισίματος άμεσα των δύο από τα τρία εργοστάσια ζάχαρης. Μάλιστα, οι ποσοστώσεις ζάχαρης που είχαν αποφασιστεί από την ΕΕ θα καταργηθούν από το 2017. Αυτό  σημαίνει ότι η κάθε χώρα θα μπορεί να προγραμματίσει την οργάνωση του τομέα της ζάχαρης σύμφωνα με τις εγχώριες ανάγκες και τις παραγωγικές δυνατότητες της.