Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ- Παρέμβαση για το νερό στην Ανατολική Αττική


Παρέμβαση για το νερό στην Ανατολική Αττική
Παρέμβαση στο ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα με τα απαρχαιωμένα και κακοσυντηρημένα δίκτυα ύδρευσης στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ξεκίνησε η Κομματική Οργάνωση Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η οποία έχει ήδη διαδοθεί με περιοδείες και εξορμήσεις σε όλη την περιοχή, καταγγέλλει τα σχέδια παράδοσης στην ΕΥΔΑΠ των δημοτικών δικτύων ύδρευσης και επιβολής μακροχρόνιου χαρατσιού στις λαϊκές οικογένειες για την εξόφληση του χρέους των δήμων στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης και θα προβάλει τις ολοκληρωμένες θέσεις του ΚΚΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση - παρέμβαση έχει ως εξής:

Nouriel Roubini: Είναι καταδικασμένος ο καπιταλισμός;


images.jpg
Η γενικευμένη αστάθεια και η απότομη διόρθωση στις τιμές των μετοχών που πλήττει σήμερα τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές σηματοδοτεί πως οι πιο προηγμένες οικονομίες βρίσκονται στα πρόθυρα μιας διπλής (double- dip) ύφεσης. Η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση που προκλήθηκε από το υπερβολικό χρέος και την μόχλευση του (leveraging) στον ιδιωτικό τομέα οδήγησε σε μια μαζική αναχρηματοδότηση στο δημόσιο τομέα, προκειμένου να αποφευχθεί μια δεύτερη Μεγάλη Ύφεση. Αλλά η επακόλουθη ανάκαμψη ήταν αναιμική και κατώτερη των περιστάσεων στην πλειοψηφία των προηγμένων οικονομιών, δεδομένης της επώδυνης απομόχλευσης (deleveraging) που είχε προηγηθεί.
Τώρα ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και των βασικών προϊόντων, οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή, ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τα δημοσιονομικά προβλήματα στην Αμερική, έχει οδηγήσει σε μαζική αύξηση της αποστροφής κινδύνου (risk aversion).

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ., υπεύθυνης για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, σχετικά με τη συνεχιζόμενη αιματηρή καταστολή στη Συρία από το καθεστώς Άσαντ και τη στάση της Ε.Ε. και της διεθνούς κοινότητας


Το καθεστώς της Δαμασκού συνεχίζει απτόητο την αιματηρή καταστολή παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών στη Λαττάκεια ήσαν ενδεικτικές του πώς εννοεί το διάλογο και τις μεταρρυθμίσεις ο πρόεδρος Άσαντ: με επιβολή και αίμα.
Ο λαός της Συρίας, με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις του παρά το υψηλό φόρο αίματος που πληρώνει, εγκαλεί με τις θυσίες του τη διεθνή κοινότητα ζητώντας τα αυτονόητα: τη σκληρή καταδίκη, την απομόνωση και τον εξαναγκασμό του καθεστώτος σε ριζικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ΕΡΤ



Η κυβέρνηση, υποκρινόμενη ότι θέλει μια δημόσια ανεξάρτητη ραδιοτηλεόραση, επιδιώκει να την προσαρμόσει σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, ώστε να προπαγανδίζει πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων και τον αυταρχισμό που τη συνοδεύει. Πίσω από τις χιλιοειπωμένες εξαγγελίες περί αναβάθμισης και ανεξάρτητων δημόσιων ΜΜΕ, η κυβέρνηση προωθεί δραστική συρρίκνωση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, μαζικές απολύσεις, χτύπημα στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ανακοίνωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για την ΕΡΤ



Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ αποτελεί την ταφόπλακα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και  ενημέρωσης.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια η δημόσια ραδιοτηλεόραση χρησιμοποιήθηκε  ως μέσο  προπαγάνδας των κυβερνήσεων του δικομματισμού, αλλά  και ως χώρος τακτοποίησης «ημέτερων» από το χώρο της δημοσιογραφίας. Το αποτέλεσμα ήταν να στηθεί ένα σύστημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης βάζοντας φρένο  σε μια πραγματική χειραφέτηση της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, στην ανεξάρτητη  και  πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών,  στην ποιοτική  δημοσιογραφία και ψυχαγωγία. 

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη δήλωση του Ευ. Βενιζέλου ότι δεν θα θιγούν άλλο τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα



Τα νέα πιο άγρια μέτρα σε βάρος των εργατικών λαϊκών στρωμάτων δεν πρόκειται να σταματήσουν ούτε με την πιστή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ούτε με την πιο αποτελεσματική ή καλύτερη διαπραγμάτευση στην ΕΕ, όπως ζητούν τα άλλα κόμματα του συστήματος.
Αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι η οργανωμένη και αποφασιστική άρνηση του λαού να υποστεί άλλες θυσίες για να διασωθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, η ευρωζώνη, ο καπιταλισμός.

Να μην εκδοθεί η αγωνίστρια Gulaferit Unsal

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε κινητοποίηση τους δημοκρατικούς πολίτες  και τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις  για να σταματήσει η διαδικασία έκδοσης στην Γερμανία της τουρκάλας αγωνίστριας και συνδικαλίστριας Gulaferit Unsal.
Η Gulaferit Unsal  που υπήρξε πρόεδρος του συνδικάτου δημόσιων υπάλληλων στην Άγκυρα και απεργός πείνας στις φυλακές  του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος  καταδιώκεται από τις γερμανικές αρχές σαν τρομοκράτης! με σκοπό να παραδοθεί στην Τουρκία.
Η απόφαση του δικαστηρίου στην Θεσσαλονίκη να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές, ο περιορισμός της διαδικασίας με την απαγόρευση να καταθέσουν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης καθώς και το στημένο από την αντιτρομοκρατική θεατρικό σκηνικό σύλληψης της  πείθουν πως πίσω από όλα βρίσκεται ένα ενιαίο κέντρο που θέλει την πλήρη συμμόρφωση με τις προκλητικές και αστήρικτες γερμανικές κατηγορίες και απαιτήσεις. Και αυτό το κέντρο είναι η κυβέρνηση των εντολοδόχων της Τρόικας και του ΔΝΤ.
Η  Gulaferit Unsal, πρέπει να μείνει στην Ελλάδα και να της δοθεί πολιτικό άσυλο. Γι αυτό τις επόμενες ημέρες πρέπει να ξεδιπλωθεί μια ισχυρή και μαζική κινητοποίηση αλληλεγγύης ενόψει της εξέτασης της υπόθεσης της στον Αρειο Πάγο.

ΚΚΕ(μ-λ)
Γραφείο Τύπου
Αθήνα 19 Αυγούστου 2011

ΡΩΣΙΑ:20 χρόνια από την τελευταία πράξη διάλυσης της ΕΣΣΔ.



Στις 19 Αυγούστου του 2011 θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Ντονιέτσκ, της Ουκρανίας, εκδηλώσεις με θέμα: «20 χρόνια χωρίς της ΕΣΣΔ», που διοργανώνουν τα κόμματα που συμμετέχουν στην Ενωση Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ. Στις εκδηλώσεις, που γίνονται την 20ή επέτειο από τα γεγονότα της Μόσχας, που επιτάχυναν τη διάλυση της ΕΣΣΔ, θα πάρουν μέρος ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), ο Π. Σιμοσένκο - Α' Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας (ΚΚΟυ), η Τ. Γκόλουμπεβα - Α' Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λευκορωσίας, καθώς και οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών Κομμάτων των άλλων χωρών, που προήλθαν από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις της Α. Διαμαντοπούλου.



Η εκπαίδευση που οικοδομεί η κυβέρνηση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έχει 2000 λιγότερα σχολεία, χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς που θα μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα, έλλειψη βιβλίων, νέες βαθιές αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο, σχολεία και πανεπιστήμια – επιχειρήσεις. Αυτά τα μέτρα αποτελούν συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής, θα έχουν βαριές άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Νεολαιίστικες γιορτές σε όλη τη χώρα-37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ


«Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό» είναι το κάλεσμα που απευθύνει το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, σε διάφορες περιοχές μεταφέρουν από τις αρχές του καλοκαιριού παντού το ελπιδοφόρο μήνυμα της αντίστασης και διεκδίκησης. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σεπτέμβρη σε πολλές πόλεις της χώρας και στην Αθήνα με το κεντρικό Φεστιβάλ που θα γίνει από τις 15 μέχρι και τις 17 Σεπτέμβρη στο «πάρκο Τρίτση» στο Ιλιον.
Η Ικαρία ήταν ένας ακόμα σταθμός του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη, με θέμα: Αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ.Τσιόκα.


Προς τους Υπουργούς Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων - Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


Η αιφνίδια αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ.Τσιόκα, ανεξάρτητα από τα σχόλια για την κυβερνητική συνοχή και τις ερμηνείες για αλλαγή προτεραιοτήτων και στόχων στο εν λόγω Υπουργείο, εγείρει ερωτηματικά για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Ερωτώνται οι   κ.κ Υπουργοί:

OI OΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ .



Με πολλά προβλήματα  ξεκινά  η φετινή σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αδικαιολόγητη αργοπορία στην ανακοίνωση των βάσεων για ΑΕΙ και ΤΕΙ
Η εκτίμηση ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με πολλά προβλήματα δεν άλλαξε μετά τη σημερινή συνέντευξη τύπου της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Το κρισιμότερο ζήτημα θα είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αφού, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας της Υπουργού Παιδείας, θα γίνουν μόνον 600 προσλήψεις έναντι 6.000 συνταξιοδοτήσεων, ενώ οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών υπολογίζουν ότι οι τελευταίες θα φτάσουν σε 11.000.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ :Λήψη μέτρων «προστασίας» από την καπιταλιστική κρίση.



«Ο Ομπάμα στο λαβύρινθό του», δήλωσε ο Πρόεδρος Ούγο Τσάβες με την επιστροφή του από την Αβάνα όπου ολοκλήρωσε το δεύτερο γύρο της χημειοθεραπείας του και αναφερόμενος στη σοβαρότερη κρίση που κλονίζει τις ΗΠΑ από την Εποχή της Μεγάλης Υφεσης, τη δεκαετία του '30, προσθέτοντας ότι η «οικονομία της Βενεζουέλας είναι θωρακισμένη».
H κρίση που σοβεί στις ΗΠΑ και η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση δεν είναι δυνατό να μην επηρεάσει την οικονομία της Βενεζουέλας, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χόρχε Τζιορντάνι, δεδομένου ότι το 50% του πετρελαίου που εξάγει η Βενεζουέλα πηγαίνει στην αμερικανική αγορά, ενώ το 60% των εισαγωγών στη Βενεζουέλα προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Δήλωση του υπεύθυνου για θέματα οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη, για το θέμα των εγγυήσεων που θέτουν χώρες της ευρωζώνης.



Η αποδοχή της παροχής εγγυήσεων στη Φινλανδία ήταν φανερό ότι θα ανοίξει ένα γαϊτανάκι απαιτήσεων και άλλων χωρών .
Δεν είναι δυνατόν οι λεπτομέρειες της Συμφωνίας Κορυφής της 21 Ιουλίου να εφαρμόζονται επιβαρύνοντας δυσανάλογα την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση λαθεμένα μπήκε σε μια τέτοια διαδικασία με τη Φινλανδία, που θα στοιχίσει ένα δις. Ευρώ.