Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση Πάνου Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία και τις δηλώσεις αξιωματούχων της τρόικα

Μπορεί από την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη να μην προέκυψε κάτι καινούργιο, πέρα από τη νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και τη νέα περαίωση-αμνηστία για τις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις κατά την πάγια τακτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, η είδηση όμως ήρθε από το ΔΝΤ και αποτελεί ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου όταν ευθέως δηλώνεται ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί «την στήριξη του ΔΝΤ και μετά το 2013».
Η δε αναφορά πως το χρέος δεν αποτελεί προτεραιότητα, συνιστά κόλαφο προς την ίδια την κυβέρνηση η οποία στο όνομα της αποφυγής της χρεοκοπίας μας έριξε στο δόκανο του ΔΝΤ.

Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Σοφιανού για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και τις δηλώσεις του Γ. Καμίνη


Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, της σημερινής και της προηγούμενης, καθώς και όσων έχουν διατελέσει δήμαρχοι της Αθήνας, για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της πόλης. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τους και τις διαχείρισης που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Και γιατί δεν έλαβαν κανέναν μέτρο προστασίας των μεταναστών, αλλά και σε σχέση με τη λειτουργία στο κέντρο των προγραμμάτων συντήρησης του ΟΚΑΝΑ στο πρόβλημα των ναρκωτικών.
Από τις δεκάδες συζητήσεις που έκανα με τους μαγαζάτορες στην Αιόλου και την Αγίου Μάρκου διαπίστωσα ότι τα ξενοφοβικά κηρύγματα δεν πιάνουν τόπο, είναι πολύ θετικό αυτό.

Στο δρόμο της ανατροπής Κοσμοσυρροή - ποτάμι από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων

Κοσμοσυρροή - ποτάμι από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων
Δεν είναι μόνο ο καινούριος χώρος - πολύ μεγαλύτερος από αυτόν της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια - ούτε η νέα «εικόνα» του Φεστιβάλ, αλλά το μεγάλο πλήθος που συμμετείχε, απόδειξη ότι το σύνθημα «Με τοΚΚΕ υπάρχει λύση - Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής», απηχεί ήδη σε πλατιές λαϊκές μάζες! Επί της υποδοχής το σύνθημα - προτροπή και υπόμνηση της ανάγκης που οι συνθήκες διαμορφώνουν. Στο 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που αφού «αρμένισε» σε «θάλασσες» νέων και ανθρώπων του μόχθου σε όλη τη χώρα, έριξε «άγκυρα» από χτες και ως και το Σάββατο στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον. Ολα δείχνουν ότι θα αποτελέσει ένα Φεστιβάλ σταθμό .
Ηταν ολοφάνερο από χτες - απο την κοσμοσυρροή που ξάφνιαζε έτσι ποτάμι που ήταν- ότι χιλιάδες σαλπάρουν μαζί με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ σε ένα ταξίδι ελπίδας, αισιοδοξίας, αγωνιστικής ανάτασης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε.για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και την άτυπη Σύνοδο Κορυφής

Η κυβέρνηση και οι συνεταίροι της επιχειρούν να ποτίσουν με ισχυρές δόσεις υπνωτικού το λαό για την πολιτική τους, τις εξελίξεις στην ΕΕ και το ρόλο της.
Πέρα από τα γνωστά προπαγανδιστικά τρικ που επανέλαβε, ο πρωθυπουργός απέκρυψε ότι, ταυτόχρονα με την αλληλεγγύη που έχουν μεταξύ τους οι εταίροι της ΕΕ σε ό,τι αφορά στην κοινή επίθεση τους κατά των λαών, πίσω από τις λέξεις «οικονομική διακυβέρνηση», «στρατηγικές συνεργασίες» και «προστασία του περιβάλλοντος» υπάρχει η όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ  των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων  στο εσωτερικό της ΕΕ, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.    

ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ - Δύο νέες ερωτήσεις του Μ. Τρεμόπουλου για τον ακρωτηριασμό του ΟΣΕ


Απαντήσεις και εξηγήσεις για το ζοφερό μέλλον του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου ζητούν εκ νέου από την Κομισιόν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος με δύο ερωτήσεις του στο ευρωκοινοβούλιο προσπαθεί να αποσαφηνίσει το τοπίο, τόσο στο θέμα των υποδομών όσο και στα ζητήματα των δρομολογίων.
Η πρώτη επικαλείται τη θετική απάντηση του προηγούμενου επιτρόπου Μεταφορών (και σημερινού αντιπροέδρου της Κομισιόν) κ. Tajaniσε παλιότερη ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων για τον ΟΣΕ, όπου η Κομισιόν δεσμευόταν ότι οι ανησυχίες για το κλίμα και για το ρόλο του σιδηροδρόμου στις ελληνικές μεταφορές θα λαμβάνονταν σοβαρά υπόψη. Ο Μ. Τρεμόπουλος επισημαίνει την αντίφαση ανάμεσα στη δέσμευση αυτή και στον όρο του Μνημονίου για κλείσιμο γραμμών και ρωτά αν η σχετική εισήγηση προερχόταν από την ελληνική κυβέρνηση ή από την Κομισιόν και το Δ.Ν.Τ.

Προκλητικός και κακόβουλος ο Νικολά Σαρκοζί: "Πάρτε στο Λουξεμβούργο τους Ρομά"!

    Έντονη ήταν η αντίδραση της Γαλλίας στις δριμείες επικρίσεις της επιτρόπου για θέματα Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ, για τις απελάσεις των Ρομά. Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πρότεινε έτσι ειρωνικά στην επίτροπο να δεχθεί τους απελαθέντες Ρομά στην πατρίδα της, το Λουξεμβούργο! Τη σχετική δήλωση έκανε ενώπιον κυβερνητικών βουλευτών, στους οποίους δικαιολόγησε την πολιτική έναντι των Ρομά...

    Απάντηση στον Γάλλο πρόεδρο έδωσε αμέσως ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπόρν δηλώνοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος φάνηκε "κακόβουλος": "Δεν είναι η Βίβιαν Ρέντινγκ ως Λουξεμβούργια που μίλησε. Κατάγεται από το Λουξεμβούργο, αλλά είναι επίτροπος και υπεύθυνη για τον τομέα της Δικαιοσύνης", δήλωσε ο Ασελμπόρν. 

    ΚΥΝΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ! Κόβουμε τις συντάξεις αν δεν αποδείξετε ότι ζείτε!

    Αποκαλυπτικό το έγγραφο που στέλνει σε συνταξιούχους το ΙΚΑ Καλαμάτας
    Δε φτάνει το μακάβριο σαφάρι που ξεκίνησε, τηλεφωνώντας σε λαϊκές οικογένειες και ρωτώντας αν εξακολουθούν να ζουν οι ηλικιωμένοι, τώρα η κυβέρνηση λέει ορθά - κοφτά στους συνταξιούχους πως αν δεν αποδείξουν ότι ζουν, θα πάψουν να παίρνουν σύνταξη!
    Σε επιστολή του που στέλνει σε συνταξιούχο το Τμήμα Συντάξεων του υποκαταστήματος Καλαμάτας του ΙΚΑ, ο διευθυντής ζητά «στα πλαίσια της απογραφής και τον έλεγχο των συνταξιούχων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ παρακαλούμε εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών προσέλθετε αυτοπροσώπως στην Υπηρεσία μας» «με την αστυνομική σας ταυτότητα» και συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση. Στην οποία, ο/η δηλών /ούσα πρέπει να δηλώσει αν πέρα από τη σύνταξη του ΙΚΑ παίρνει και άλλη σύνταξη, και αν ναι, από πού και να βεβαιώνει ότι ...«βρίσκεται στη ζωή»!
    Και η επιστολή συνεχίζει: «Εφιστούμε την προσοχή σας και σας γνωρίζουμε ότι αν δεν προσέλθετε εντός της ανωτέρω προθεσμίας η υπηρεσία μας θα αναγκαστεί να αναστείλει την καταβολή της σύνταξής σας σύμφωνα με το άρθρο 18 του Κανονισμού Ασφαλιστικής Αρμοδιότητας του ΙΚΑ»!
    Στην ίδια κατεύθυνση και προσπαθώντας να εμφανιστεί ... αμείλικτος «κυνηγός» όσων «βουλιάζουν» τα ασφαλιστικά ταμεία, η κυβέρνηση έδωσε κατεύθυνση και στις 9.9.2010 ο Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ κυκλοφόρησε επείγον έγγραφο, με θέμα: «Ενέργειες για την ελαχιστοποίηση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ του θανάτου του συνταξιούχου και της διακοπής της συνταξιοδότησής του».