Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πιστό στις Η.Π.Α ! Στρογγυλεύει κι άλλο την «αντίδραση» στο μακελειό. «Το Ισραήλ έχει μια συγκεκριμένη πολιτική και μια συγκεκριμένη τακτική» (!) δήλωσε χτες ο Γ. Πεταλωτής

Στη φραστική καταδίκη της ισραηλινής θηριωδίας περιορίζεται η ελληνική κυβέρνηση, συντηρώντας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το παιχνίδι των «ισορροπιών» που επιβάλλονται από τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς συσχετισμούς και τα συμφέροντα στην περιοχή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής διατήρησε την τακτική των ίσων αποστάσεων απέναντι στο θύτη και το θύμα και επιδίωξε παράλληλα να χαμηλώσει τους όποιους τόνους σήκωσε στα λόγια η κυβέρνηση τη μέρα του μακελειού. «Καταδικάζουμε την ενέργεια της ισραηλινής κυβέρνησης κατά των αμάχων», δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής, αλλά έσπευσε να σημειώσει ότι «το Ισραήλ έχει μια συγκεκριμένη πολιτική και μια συγκεκριμένη τακτική»!

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ «Οι λαοί παλεύουν και θα νικήσουν»! Την πολιτική που δίνει τα πάντα στην πλουτοκρατία και οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς καταδίκασαν χτες χιλιάδες εργαζόμενου λαού

*

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΤΕΣ ΣΕ 55 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Κόντρα στα αντεργατικά μέτρα χιλιάδες λαού και νεολαίας
  • Μαζικά, μαχητικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ χτες σε 55 πόλεις της χώρας κόντρα στην πολιτική που χτυπά ανελέητα εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Στα συλλαλητήρια καταδικάστηκε η δολοφονική δράση του Ισραήλ.
  • Αλέκα Παπαρήγα: Τώρα πιο αποφασιστικά τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν οι λαοί. Η τραγωδία που προκάλεσε το κράτος του Ισραήλ και η τραγωδία των νέων μέτρων που έρχονται είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι λαοί δεν πρέπει να ανακόψουν την πορεία της αντεπίθεσης.

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής για τη Siemens κ. Θανάση Παφίλη

Για τρεις ημέρες τα ΜΜΕ ασχολούνται με ένα έγγραφο φάντασμα που έχει «διαρρεύσει». Το ΚΚΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό δεν πήρε μέρος στο παιχνίδι εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού των δυο κομμάτων. Παρά τις προσπάθειες μας τα εν λόγω έγγραφα δεν έχουν βρεθεί στην δικογραφία που στάλθηκε.
Είναι προφανές μετά τις τελευταίες εξελίξεις ότι ο αγώνας δρόμου των συμψηφισμών έχει αρχίσει.
Οι διακηρύξεις ότι οι όρκοι περί κάθαρσης και διαφάνειας σταματούν πρακτικά μπροστά στην υπεράσπιση του συστήματος που γεννά την διαφθορά.

Συνέδριο τομής και αφετηρίας για την αριστερά της ελπίδας

    Μετά από έξι εβδομάδες προσυνεδριακού διαλόγου, ο οποίος κρίθηκε ικανοποιητικός από πλευράς τόσο συμμετοχής όσο και ουσίας, ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι συνελεύσεις και οι εκλογές για τους αντιπροσώπους στο 6ο (έκτακτο) Συνέδριο του ΣΥΝ, που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του τάε κβο ντο. Τελικά στοιχεία ως προς το σύνολο των συμμετασχόντων στον διάλογο, τον ακριβή αριθμό των συνέδρων και τη σύνθεση του σώματος αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από την Οργανωτική Επιτροπή στη συνεδρίαση της απερχόμενης ΚΠΕ στις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο Imperial (Πλ. Καραϊσκάκη). Ως προς τους συνέδρους, η κάθε πλευρά δίνει τις δικές της ξεχωριστές ερμηνείες για τα αποτελέσματα.